آیین نامه تبیین و ترویج اندیشه های مقام معظم رهبری

آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

وکلاپرس- آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، درباره تبیین و ترویج اندیشه های مقام رهبری مصوب ۱۴۰۳/۱۱/۲۸ هیات وزیران منتشر شد.

متن آیین نامه به شرح زیر است:

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و تأیید دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی و به استناد جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی جزء یادشده را به شرح زیر تصویب کرد.

آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

(موضوع تبیین و ترویج اندیشه های مقام معظم رهبری مدظله العالی )

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

۱- برنامه: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.

۲- دستگاه های اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع بندهای (پ) و (ت) ماده (۱) برنامه.

۳- دفتر: دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی.

۴- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.

۵- شورا: شورای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و نشر اندیشه و آثار رهبر معظم مدظله العالی انقلاب اسلامی.

۶- دبیرخانه: دبیرخانه اجرایی جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) برنامه.

۷- کارگروه های تخصصی: کارگروه های تخصصی شورا.

ماده۲- دستگاه های اجرایی با هدف نشر و ترویج منظومه فکری و اندیشه های رهبر انقلاب اسلامی مدظله العالی مکلفند نسبت به اجرای وظایف و تکالیف مندرج در این آیین نامه اقدام نمایند.

ماده ۳- بالاترین مقام دستگاههای اجرایی به اقتضاء وظایف مقرر در این آیین نامه موظف به پیگیری اقدامات و فعالیت های اجرا شده ارائه گزارشهای عملکرد دوره ای به دبیرخانه و گزارش میزان تحقق مأموریت ها در دستگاه ذیربط است.

ماده ۴- وظیفه راهبری امور مرتبط با جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) برنامه بر عهده شورا است که به منظور تقسیم کار ملی در به کارگیری حداکثری ظرفیت دستگاههای اجرایی کشور برای تبیین و ترویج اندیشه های رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در گستره ملی و بین المللی و پایش مستمر و مؤثر عملکرد دستگاههای اجرایی در خصوص وضعیت تحقق مأموریت های مرتبط با مفاد این آیین نامه تشکیل می گردد.

ماده ۵- ترکیب اعضای شورا به شرح زیر است:

۱- معاون اول رئیس جمهور (رئیس شورا)

۲- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (نائب رئیس)

۳- (معاون دفتر (دبیر شورا)

۴- رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

۵- رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور

۶- رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه

۷- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

۸- وزیر کشور

۹- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

۱۰- وزیر امور خارجه

۱۱- وزیر آموزش و پرورش

۱۲- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۱۳- معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور

۱۴- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

۱۵- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

۱۶- مدیر حوزه های علمیه کشور

۱۷- سه نفر از صاحب نظران فرهنگی کشور که به پیشنهاد نائب رئیس و با حکم رئیس شورا منصوب میشوند.

۱۸- نماینده دستگاه های اجرایی ذیربط (حسب مورد)

ماده ۶- مأموریت ها و وظایف شورا عبارت است از ایجاد اثربخشی و همگرایی در برنامه های پیشنهادی دستگاه ها با هدف تبیین سیره عملی منظومه فکری و ابعاد مختلف اندیشه های رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی و همچنین انفاذ و تسری سیاست های کلی، اسناد بالادستی مطالبات منویات تدابیر و فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در برنامه های پیشنهادی دستگاه ها از طریق:

۱- سیاست گذاری هدایت و راهبری امور مربوط به برنامهها و فعالیت های پیشنهادی دستگاههای اجرایی بر اساس مفاد مندرج در ماده (۷۵) برنامه.

۲- تصویب شرح وظایف کارگروه های تخصصی پیشنهاد شده از سوی دبیر شورا.

۳ – تصویب برنامه های پیشنهاد شده از سوی دستگاههای متولی موضوع این آیین نامه.

۴- ارزیابی گزارش های دوره ای جمع بندی شده در دبیرخانه از عملکرد دستگاه های اجرایی.

تبصره ۱- دبیر شورا به پیشنهاد رئیس دفتر و توسط رئیس شورا منصوب میشود.

تبصره ۲- جلسات شورا با حضور حداقل دو سوم اعضاء رسمیت یافته و مصوبات آن با نصاب حداقل نصف به علاوه یک آراء موافق، لازم الاجرا خواهد بود.

تبصره ۳- دبیرخانه شورا در محل دفتر تشکیل و زیر نظر دبیر شورا اداره میشود.

تبصره ۴- دعوت از اعضای شورا برای حضور در جلسات توسط دبیر و از طریق مکاتبه رسمی انجام می شود.

تبصره ۵- تمامی مصوبات شورا و بخشنامه های تنظیم شده در دبیرخانه توسط رئیس شورا به دستگاه ها ابلاغ میشود.

ماده ۷- دبیرخانه شورا مکلف به اجرای مأموریت ها و وظایف زیر است:

۱- تدوین پیوست های تبیینی ترویجی سیاست ها و راهبردهای کلی ناظر بر منویات مطالبات فرامین و تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی جهت تصویب در شورا و ابلاغ به دستگاه ها.

۲- تدوین شاخصهای عملکردی مربوط به سیاستها و راهبردهای ابلاغی با هماهنگی دفتر جهت ارزیابی عملکرد دستگاه ها.

۳- اخذ برنامه پیشنهادی از دستگاه ها دریافت نظر مشورتی کارشناسی کارگروه های تخصصی و تصویب در شورا به منظور ارائه به سازمان.

۴- پیشنهاد اعضای کارگروه های تخصصی به شورا به منظور بررسی کارشناسی و ارزیابی طرحها و فعالیت های دستگاه های اجرایی.

۵- برنامه ریزی و اقدام برای برگزاری جلسات شورا حداقل (۲) جلسه در هر سال.

۶- دریافت گزارش عملکرد از دستگاه های اجرایی و ارزیابی اثر بخشی اقدامات صورت گرفته.

۷- جمع بندی یکپارچه سازی و تحلیل گزارش های دریافتی از دستگاه های اجرایی و ارائه نتایج به رئیس شورا حداکثر ظرف مدت دو هفته.

۸- ارائه گزارش های موردی از عملکرد دستگاه ها و کارگروه های تخصصی حسب نیاز هر یک از اعضای شورا.

تبصره- به منظور تسهیل در ارتباطات بین دستگاهی و رعایت اصل تخصص گرایی کارگروه های تخصصی متشکل از اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با دستگاهها ذیل اعضای شورا تشکیل یافته و توسط دبیر شورا منصوب میشوند. این کارگروه ها مکلف به انجام بررسی های کارشناسی محتوایی در خصوص موضوعات ارجاعی از سوی اعضای شورا هستند.

ماده۸- دستگاه های اجرایی مکلفند برنامه های عملیاتی خود را در راستای اجرای جزء (۲) بند (ت) ماده (۷۵) برنامه، به منظور پیش بینی اعتبارات لازم در لوایح بودجه سنواتی، حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه هر سال پس از اخذ نظرات کارگروه های تخصصی و تصویب در شورا به سازمان ارائه کنند.

ماده ۹- سازمان مکلف است تمهیدات لازم برای اجرایی شدن برنامه ها و اقدامات دستگاه های اجرایی بر اساس سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی را از طریق بخشنامه و ضوابط اجرایی، بودجه تدوین برنامه خروجی معین و مشترک بین همه دستگاههای اجرایی در لایحه و موافقتنامه و همچنین ساماندهی نحوه هزینه کرد اعتبارات بر اساس پیشرفت هر یک از برنامه های ابلاغی پیش بینی نماید.

ماده ۱۰- دستگاههای اجرایی موظف به تدوین پیوست تحقق شاخصهای مصوب شورا با موضوع نشر و ترویج اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در برنامه ها و طرح های پیشنهادی هستند.

ماده ۱۱- دستگاه های اجرایی مکلفند در راستای تحقق مأموریت های مربوطه استفاده از ظرفیت های مردمی را در اولویت قرار داده و با هم افزایی و تعامل زمینه را برای جلب مشارکت های اجتماعی و جریان حلقه های میانی مروج گفتمان انقلاب اسلامی فراهم آورند.

ماده ۱۲- دستگاه های اجرایی به ویژه وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی علوم، تحقیقات و فناوری آموزش و پرورش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، ایران، وزارت امور خارجه، سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری ها و دستگاه های نظامی به منظور پشتیبانی از مراکز، تبلیغی، ترویجی، تحقیقاتی و آموزشی، دولتی، خصوصی و مردم نهاد برای نشر و ترویج منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی موظفند نسبت به برنامه ریزی، سازماندهی ظرفیت ها و منابع و گسترش ظرفیت کمی و کیفی سرمایه انسانی اقدام لازم را در راستای سیاست ها و راهبردهای ابلاغی شورا انجام دهند.

تبصره- سایر دستگاه های اجرایی اعم از حوزه های علمیه دانشگاه ها مراکز علمی و جهاد دانشگاهی مراکز فرهنگی و هنری و … که به اقتضاء ماموریت ها و وظایف مرتبط با احکام این آیین نامه میباشند مکلفند نسبت به اجرای موارد فوق الذکر اقدام نمایند.

ماده ۱۳- مسئولیت نظارت و تأیید کمی و کیفی تمامی تولیدات آثار و محصولات مرتبط با حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی بر عهده دفتر است.

ماده ۱۴- دستگاه های اجرایی موظفند گزارش عملکرد برنامه ای نحوه مدیریت منابع و مصارف و هزینه کردها را در مقاطع زمانی شش ماهه و در چارچوب مصوبات شورا به دبیرخانه شورا ارسال نمایند.

ماده ۱۵- مسئولیت نظارت بر حسن اجرای مفاد این آیین نامه بر عهده دبیرخانه شورا است.

محمد رضا عارف

معاون اول رئیس جمهور

دانلود فایل پی دی اف آیین نامه تبیین و ترویج اندیشه های رهبری

دانلود پی دی اف

خروج از نسخه موبایل