ویژهیادداشت

تبعات منفی ترسیم شده از سوی ناقدان در نشست کانون‌های وکلای غرب کشور مجال بروز نیافت

یادداشتی درباره انتقادات از دومین نشست منطقه‌ای کانون‌های وکلای دادگستری غرب کشور

وکلاپرس- عضو هیأت مدیره کانون وکلای ایلام در یادداشتی در خصوص انتقادات مطرح شده نسبت به نشست منطقه‌ای کانون‌های وکلای دادگستری غرب کشور، به ارائه توضیحاتی پرداخت و این اقدام را در راستای وحدت رویه کانون‌های وکلا دانست.

به گزارش وکلاپرس به نقل از اداره امور رسانه و روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان ایلام، وکیل عباس گرامیان، عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان ایلام در خصوص انتقادات وارده به نشست منطقه‌ای کانون‌های وکلای دادگستری غرب کشور، با اشاره به ضعف های مدیریتی اسکودا در دو دهه گذشته، هدف از این نشست ها را به حرکت و فعالیت واداشتن اتحادیه برای رفع خلأهای موجود عنوان کرد.

بیشتر بخوانید:

سردرگمی و تشتت رویه کانون های وکلای دادگستری عیان است

 گمانه زنی‌ها و تفاسیر پیشینی و پسینی راجع به چیستی و چرایی نشست منطقه‌ای کانون های وکلای دادگستری غرب کشور _که غالبا بیگانه با موازین علمی آسیب شناسی پدیده ها و تحولات صنفی و مدنیست _ موجبات تشویش و ابهاماتی گردیده که نیازمند رفع و زدودن است.

علیرغم سپری گشتن حدود دو دهه از تأسیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) سردرگمی و تشتت رویه کانون های وکلای دادگستری در مواجهه با امور متعدد جاری کانون ها به حدیست که یک پژوهش تطبیقی در این زمینه به نحو غیر قابل قبولی، ضعف فاحش، روزمرگی، عدم انسجام و فقدان وحدت نسبی رویه را عیان خواهد نمود.

یک علت تشکیل اسکودا ایجاد رویه واحد بین کانون‌های وکلا بود

مواد متعددی از مقررات وکالت در راستای اجرا نیازمند تدوین دستورالعمل، شیوه نامه و وحدت رویه بوده که تاکنون معطل مانده و از این رو هر کانون مستقلی به راهی رفته و تدبیری اندیشیده که بعضاً نه تنها نتوانسته‌اند از ظرفیت‌ها و محاسن بالقوه موجود بهره برداری کنند، بلکه زمینه چالش و تخدیش اعتبار معنوی کانون ها و مدیران را فراهم آورده است و از این رهگذر نهاد وکالت و کانون های وکلا دچار خسران های مادی و معنوی قابل توجهی شده اند.

از جمله این امور جاری و مبتلابه عبارتست از بررسی نحوه مواجهه با متقاضیان موضوع بندهای مختلف ماده ۸ لایحه قانونی استقلال، نقل و انتقال، آموزش، کارآموزی، اختبار، وکالت اتفاقی، شاکیان انتظامی… و مغفول ماندن پتانسیل های مادی و معنوی نهفته در امور مذکور و همچنین تبعات حقوقی و قانونی و انتظامی رویکردهای مختلف در خصوص آنها..

بیشتر بخوانید:

پاسخ به نیازها و ضرورتهای مشابه فوق بود که در اوایل دهه ۸۰، دستکم بخشی از انگیزه و مبانی توجیهی تشکیل اتحادیه را فراهم نمود.

بر این اساس ماده ۳ اساسنامه اتحادیه، به نحو صریح و در بندهای ب، ث و ج از جمله اهداف، اختیارات و وظائف اتحادیه را ایجاد هماهنگی و رویه واحد در اجرای وظایف کانون های وکلای دادگستری، ارتقاء سطح دانش حقوقی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت و کوشش در همگام ساختن جامعه وکالت با دست آوردهای علمی و حقوقی روز و کوشش در جهت ایجاد و بهبود ساختار اداری و اجرایی و آموزشی و مدیریتی یکسان در کانون ها با به کارگیری استانداردهای لازم عنوان نموده است.

به جرات می‌توان گفت که اتحادیه در موارد مذکور تاکنون انتظارات مورد نظر موسسین آن را برآورده نساخته _ بررسی علل و عوامل این مهم، مقوله ای است که نیازمند آسیب شناسی خاص خود است_ که یکی از عوامل اصلی آن را می توان مصروف داشتن عمده وقت و هزینه اتحادیه در مواجهه با بحران ها و هجمه های وارده بر نهاد وکالت مستقل در سطح کلان دانست.

نشست صنفی_مدنی کانون های وکلای دادگستری غرب کشور

کانون های هشت گانه شرکت کننده در دومین نشست منطقه ای خود توانستند با طرح موثر مطلب و بحث و فحص پیرامون واقعیات پیش گفته به نتایج و فوائدی نائل آیند که موجب گردید به آنچنان اقناعی دست یابند که به هیچ وجه من الوجوه هیچیک از آفات و تبعات منفی که مخالفان و منتقدان این نشست ترسیم می‌نمودند، مجال بروز و ظهور نیافته و ماده نزاع در این خصوص در ذهن و باور شرکت کنندگان قلع گردید.

بدیهی است چنانچه این نشستها _که استمرار آن به اتفاق مورد تاکید قرار گرفت_ بتواند اعضا و جوارح اتحادیه را در موارد مبحوث عنه به حرکت و فعالیت وا دارد تا خلا موجود را پوشش دهد؛ می توان گفت نشست متنازع فیه به هدف خود نائل آمده است.

پر واضح است که نشست مذکور علاوه بر آنچه مذکور افتاد، پرداختن به تحولات و پدیده های مدنی و اجتماعی منطقه را نیز هدف قرار داده و از اینرو شایسته است که آن را «نشست صنفی_مدنی کانون های وکلای دادگستری غرب کشور» نامید.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای ایلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا