وکلاپرس- دفاتر معاضدتی کانون وکلای مرکز در ندامتگاه ها علی رغم شرایط خاص کرونا، ماهانه بیش از ۸۰۰ نفر مددجو در زمینه مشاوره رایگان حقوقی و وکالت معاضدتی خدمات رایگان ارائه می کنند.
به گزارش وکلاپرس، اخیرا دفتر معاضدت قضایی کانون وکلای مرکز در کانون اصلاح و تربیت استان تهران افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه این دفتر، رییس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز گزارشی از اقدامات صورت گرفته معاضدتی به مددجویان زندان ها در راستای انعقاد تفاهم نامه با اداره کل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی تهران را ارائه کرد.
بیشتر بخوانید: تفاهم نامه ۵ ساله بهزیستی و اسکودا؛ افزایش خدمات معاضدتی به مددجویان
به گفته وکیل حسین طالع، افتتاح دفتر معاضدت قضایی در ندامتگاه تهران بزرگ، فصل جدیدی از خدمات اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز است؛ این مسئله، حس مسئولیت کانون وکلای دادگستری مرکز را به مددجویانی که از خدمات حقوقی محروم بوده اند و در نتیجه آن محکوم به تحمل مجازات زندان شده اند نشان می دهد.
گزارشی از مهم ترین اقدامات اداره معاضدت قضایی به مددجویان زندان اوین
مهم ترین اقدامات اداره معاضدت قضایی به مددجویان بدین شرح است: از زمان افتتاح دفتر معاضدت، وکلای مشاور ۴ روز در هفته در زندان اوین مستقر و نسبت به ارائه خدمات رایگان حقوقی به مددجویان اقدام می کنند. آمار این مددجویان (زندانیان) که در طول این روزها مشاور رایگان دریافت می کنند، روزانه به صورت میانگین ۳۰ نفر و ماهانه حدود ۵۰۰ نفر اعلام شده است.
بیشتر بخوانید: انعقاد تفاهم نامه همکاری اداره معاضدت کانون وکلای مرکز و انجمن ام اس
علاوه بر آمار ذکر شده، ماهانه حدود ۸۰ مددجو که در مرخصی به سر می برند و یا اقوام نسبی درجه اول آنها با معرفی نامه از زندان به اداره معاضدت مراجعه می کنند و از خدمات مشاوره حقوقی و وکیل معاضدتی در پرونده بهره می برند.
ارائه خدمات مشاوره به ۲۸۰ مددجوی زندان تهران بزرگ در ماه
اداره معاضدت قضایی همواره با توجه به شرایط ویژه این گونه افراد، بدون نوبت و در اسرع وقت نسبت به بررسی پرونده آن ها اقدام می کند.
مشاورین ندامتگاه تهران بزرگ با توجه به مسافت طولانی این ندامتگاه در روزهای سه شنبه هر هفته با حضور مستمر نسبت به ارائه خدمات مشاوره رایگان اقدام می کنند.
خدمات مشاوره در زندان تهران بزرگ به ماهانه حدود ۲۸۰ مددجو می رسد که علاوه بر این خدمات، مددجویان می توانند همه روزه به همراه مدارک و معرفی نامه از زندان حضورا و یا اقوام درجه اول نسبی ایشان جهت استفاده از خدمات وکیل معاضدتی اقدام کنند.
۸۰۰ مشاوره و وکالت معاضدتی در ماه برای مددجویان ندامتگاهها
در مجموع دفاتر معاضدتی در ندامتگاه ها علی رغم شرایط خاص کرونا در کشور، ماهانه بیش از ۸۰۰ نفر مددجو در زمینه مشاوره رایگان حقوقی و همچنین اعطای وکیل معاضدتی جهت دفاع از موکل در پرونده خدمات رایگان ارائه می کنند.
نقش موثر کلینیک حقوق شهروندی در کمک به مددجویان و در پروندههای کیفری
با تأسیس کلینیک حقوق شهروندی در اداره معاضدت قضایی کانون وکلای مرکز، علاوه بر وظایف مندرج در قانون وکالت که صرفاً بایستی در پرونده های حقوقی مشاوره و قبول وکالت کنند، در چندین حوزه از جمله حقوق کودک و مباحث مربوط به خشونت خانگی و کمک به اقشار آسیب دیده جامعه، بالاخص به مددجویان و در پرونده های کیفری نیز همکاران وکیل به صورت داوطلبانه خدمات حقوقی ارائه و قبول وکالت می کنند.
بیشتر بخوانید: ۱۵ میلیارد تومان؛ تأمین بخشی از حق الوکاله معاضدتی و تسخیری در لایحه بودجه
گفتنی است طبق ماده ۲۴ قانون وکالت مصوب ۲۵ بهمن ۱۳۱۵ کسانی که قدرت تأدیه حق الوکاله ندارند، می توانند از کانون وکلا تقاضای معاضدت نمایند، مشروط بر اینکه دعوی آنان با اساس و راجع به شخص تقاضاکننده باشد.