۸ آذر ؛ سالروز تأسیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران( اسکودا )

وکلاپرس- 18 سال پیش در چنین روزی، اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) با هدف اتخاذ رویه واحد و حفظ استقلال نهاد وکالت در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری تهران به ثبت رسید.

پس از تصویب ‌لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مورخ ۱۳۳۳/۱۵/۵، و به استناد ماده ۱ از لایحه اخیر، در نقاطی که حداقل ۶۰ نفر وکیل دادگستری به حرفه وکالت اشتغال داشته اند، امکان تأسیس کانون وکلای دادگسری محیا گردید.

در گذر سالیان، با افزایش تعداد وکلا و کانون های وکلای دادگستری، نیاز به یکپارچگی، اتحاد و اتخاذ موضع یکسان وکلا در برابر مخاطراتی که پیرامون حرفه شریف وکالت وجود داشت، بیش از پیش احساس گردید.

پایه ایجاد این نهاد در ششمین همایش کانونهای وکلای دادگستری در ۲۵ و ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ گذاشته شد.

بیشتر بخوانید:

 پس از آن در نهمین همایش در گیلان در ۶ و ۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ طرحی با عنوان “انجمن کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور” از سوی کانون گیلان ارائه شد.

سرانجام در پاسخ به این نیاز، یازده کانون وکلای دادگستری در دوازدهمین همایش که در ۱۲ و ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۲ به میزبانی کانون وکلای اصفهان برگزار گردید، تشکیل اتحادیه را اعلام کردند.

اساسنامه این اتحادیه در همان سال در تاریخ ۸ آذر ماه ۱۳۸۲ به نام “اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران” در اداره ثبت شرکتهای تهران با شماره ثبتی ۱۶۰۳۰ به ثبت رسید.

 آگهی تاسیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) در روزنامه رسمی شماره ۱۷۱۲۲ مورخ ۸۲/۹/۱۷ چاپ و منتشر شد.

اهداف اسکودا

به موجب ماده ۳ اساسنامه اسکودا، اهداف، اختیارات و وظایف اسکودا عبارتند از:

الف- تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت

ب -ایجاد هماهنگی و رویه واحد در اجرای وظایف کانونهای وکلای دادگستری.

پ- تدوین، تنقیح و پیشنهاد اصلاح و تغییر قوانین وکالت و سایر قوانین با توجه به شرایط و مقتضیات زمان و ارائه آن به مراجع ذیصلاح.

ت- ایجاد هماهنگی بین کانونهای عضو در ارتباط با قوای سه گانه.

ث- ارتقاء سطح دانش حقوقی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت و کوشش در همگام ساختن جامعه وکالت با دست آوردهای علمی و حقوقی روز.

ج- کوشش در جهت ایجاد و بهبود ساختار اداری واجرایی و آموزشی و مدیریتی یکسان در کانون ها با به کارگیری استانداردهای لازم

چ- انتشار نشریه و ایجاد پایگاه اطلاع رسانی.

ح- حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت.

خ- برقراری ارتباط با سازمانهای بین المللی وکلا و کانونهای وکلای دادگستری سایر کشورها ومجامع حقوقی بین المللی.

د- کوشش برای تحقق و تامین حقوق دفاعی شناخته شده اشخاص.

ذ- برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت با تفویض نمایندگی از سوی کانون ها

بیشتر بخوانید:

ارکان اتحادیه

اسکودا از چهار رکن که عبارتند از

  1. هیات عمومی
  2. شورای اجرایی
  3. هیئت رئیسه
  4.  بازرس

تشکیل گردیده است.

در حال حاضر ۲۶ کانون وکلای دادگستری به نمایندگی از ۳۱ استان ایران در اسکودا عضویت دارند. در صورت اضافه گردیدن استانهای جدید (مانند استان البرز که زمانی بخشی از استان تهران بود) یا در مواردی که در استانهایی که در حال حاضر دارای کانون وکلای مستقل نمی باشند (مانند هرمزگان) کانون وکلا تشکیل گردد، کانون های جدیدالتاسیس می توانند با پذیرش اساسنامه اسکودا و تصویب مجمع عمومی، به اسکودا بپیوندند.

خروج از نسخه موبایل