یک نماینده مجلس: اگر نهاد وکالت تضعیف شود دستگاه قضا نیز آسیب می بیند

وکلاپرس _ فیروزی پوربادی (نماینده مجلس) در دیدار با اعضای کانون‌ وکلای‌ اصفهان به بررسی آثار زیان بار قانون تسهیل پرداخت و تاکید کرد اگر نهاد وکالت تضعیف شود دستگاه قضا نیز آسیب می بیند.

به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط‌ عمومی‌ کانون‌ وکلای‌ دادگستری استان اصفهان، روز پنجشنبه مورخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ نشستی با حضور اعضای هیأت مدیره، اعضای کمیسیون پارلمانی و نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود در محل کانون وکلای دادگستری استان اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

حرفه وکالت نیازمند دقت، صداقت و تسلط فراوان بر قوانین است

رحمت الله فیروزی پوربادی (نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود در مجلس شورای اسلامی) در این نشست گفت: حرفه وکالت نیازمند دقت، صداقت و تسلط فراوان بر قوانین است. کسانی که می خواهند ردای وکالت بر تن کنند و مدافع از حق و حقوق مردم باشند باید فارغ از نگرانی و ترس بتوانند از موکل خود در چارچوب قانون دفاع کنند و این یک اصل پذیرفته شده بین المللی است.

وی در ادامه در خصوص قانون تسهیل و آثار آن بر حرفه وکالت گفت: آثار زیانبار قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در رابطه با نهاد وکالت باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد، زیرا مردم در زمان مراجعه به وکلای دادگستری باید اطمینان داشته باشند که آن وکیل توانایی و صلاحیت علمی لازم را دارد و می تواند به درستی از حقوق آنان در محاکم قضائی دفاع کند.

زیر سوال بردن کل نهاد وکالت به علت مواجهه با یک وکیل متخلف، کار صحیحی نیست

فیروزی پوربادی همچنین افزود: قوه قضائیه و کانون های وکلا باید ارتباط تنگاتنگی با نمایندگان مجلس داشته باشند تا در صورت لزوم نمایندگان را از مسائل و مشکلات دستگاه قضا آگاه کنند. اینکه ما به عنوان نمایندگان مجلس اگر با وکیل متخلفی مواجه شدیم تصمیم بگیریم کل آن نهاد را زیر سوال ببریم عملکرد صحیحی نیست. طرح هایی که در مجلس عنوان می شود پیش از تصویب باید فارغ از هیجانات بررسی و مطالعه شود.

بیشتر بخوانید:

اگر نهاد وکالت تضعیف شود دستگاه قضا نیز آسیب می بیند

وی تصریح کرد: در حوزه وکالت، اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس باید با دقت نظر مسائل مربوط به این حوزه و نهاد وکالت را مورد توجه قرار دهند زیرا وکالت و دستگاه قضا مستقیما با مردم و حقوق آنها مرتبط است و اگر این نهاد تضعیف شود دستگاه قضا نیز آسیب می بیند. اعضای هیأت مدیره کانون های وکلا باید در مجلس حاضر شوند و با نمایندگان پیرامون آثار زیانبار قانون تسهیل در حوزه وکالت تبادل نظر کنند تا با تعامل و همفکری از تبعات منفی که ممکن است در آینده به وجود بیاید جلوگیری شود.

باید از استقلال کانون وکلا حمایت کرد

دکتر حسین ادیب (رئیس کانون وکلای استان اصفهان) در رابطه با ضرورت استقلال کانون وکلا گفت: از سال ۱۳۳۱ با تصویب نخست وزیر وقت، مرحوم دکتر محمد مصدق و تصویب مجلسین در سال ۱۳۳۳ استقلال کانون وکلا به رسمیت شناخته شد. از منظر بین المللی نیز حفظ استقلال کانون وکلا در جهت حفظ حقوق عامه مردم یک اصل شناخته شده است و باید از این استقلال حمایت کرد.

ادیب افزود: مصوبات مجلس در خصوص نهاد وکالت باید در جهتی باشد که ناقض استقلال کانون های وکلا و وکلای دادگستری نشود. زیرا همانطور که اشاره شد این استقلال یک اصل بین المللی است که در جهان پذیرفته شده است. وکیل دادگستری باید در دفاع از حقوق مردم از استقلال برخوردار باشد تا حاکمیت نتواند وکیل را جهت امر دفاع، تحت تاثیر قرار دهد.

اگر کانون ها و وکلا از استقلال برخوردار نباشند دادرسی عادلانه محقق نمی شود

وی همچنین تصریح کرد: اگر وکیل مستقل نباشد و از ابطال پروانه وکالت خود در هراس باشد امکان دفاع قانونی از موکلین خود را نخواهد داشت. اگر کانون ها و وکلا از این استقلال برخوردار نباشند و نتوانند از حقوق مردم و متهمین دفاع کنند حاکمیت قانون زیر سوال می رود و دادرسی عادلانه محقق نخواهد شد.

بیشتر بخوانید:

قانون تسهیل موجب افت جامعه وکالت خواهد شد

دکتر ادیب افزود: متاسفانه مصوبات مجلس در سال های گذشته به سمت و سویی رفته که افرادی که صلاحیت علمی لازم را ندارند وارد حرفه وکالت می شوند و این مسئله جامعه وکالت را دچار افت خواهد کرد و دادگستری ها هم ظرفیت آموزش و پذیرش این تعداد کارآموز را ندارند. بنابراین نمایندگان باید حتما در جهت اصلاح قانون تسهیل قدم بردارند.

رئیس کانون به استفساریه ای که اخیرا در مجلس و در رابطه با قانون تسهیل عنوان شده اشاره کرد و گفت: در این استفساریه عنوان شده که بعد از قبولی در آزمون وکالت دیگر آزمونی از کارآموزان گرفته نشود که این کاملا خلاف مصالح کارآموز و مردم است. با این استفساریه وکلایی که بسیار از لحاظ علمی ضعیف هستند وارد این حرفه خواهند شد. ما انتظار داریم که نمایندگان نسبت به این استفساریه روشنگری کنند و اجازه ندهند نهاد وکالت تضعیف شود. قوانین مربوط به اختبار و دوران کارآموزی کارآموزان وکالت بسیار حساب شده تدوین شده و موجب افزایش توان علمی وکلا می شود.

منبع: روابط‌ عمومی‌ کانون‌ وکلای‌ دادگستری استان اصفهان

خروج از نسخه موبایل