وکلاپرس- وکیل صالح نیکبخت، وکیل مدافع خانواده مهسا امینی در واکنش به اظهارات رئیس مجلس مبنی بر ابلاغ قانون حجاب در ۲۳ آذر، معتقد است: احتمالا، اختلافات دیگری در ماورای این موضوعات، بین پاستور و بهارستان وجود دارد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از امتداد، قالیباف، رئیس مجلس اخیرا در موضعی اعلام کرد که قانون موسوم به عفاف و حجاب آماده ابلاغ بوده و این اقدام بنا بر ملاحظاتی در سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ صورت نگرفته است. به گفته رئیس پارلمان، این قانون که به صورت اصل ۸۵، نه در صحن علنی که در کمیسیون به تصویب رسیده، ۲۳ آذرماه توسط او برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد.
صالح نیکبخت حقوقدان و وکیل دادگستری که وکالت خانواده مرحوم مهسا امینی را هم بر عهده دارد در واکنش به این مسئله و ابعاد آن در جامعه ایران، اظهار داشت: این قانون به رغم تصویب آن، نه تنها نظمی در جامعه ایجاد نمیکند که موجب تنش و اختلاف در بین مردم خواهد شد.
تنشهایی بیش از سالهای گذشته دور از ذهن نخواهد بود
وی گفت: ضابطین قضائی یا مامورین انتظامی نخواهند توانست دختران و زنان ایرانی را بر اساس معیاری که در این قانون به آن اشاره شده، محجبه کنند. در نتیجه در صورت اجرای این قانون، تنشهایی بیش از سالهای گذشته دور از ذهن نخواهد بود.
هدف قانونگذاران از تصویب قانون حجاب به نوعی به کرسی نشاندن حرف خودشان بوده
این حقوقدان عنوان داشت: چنین استنباط میشود که هدف قانونگذاران به نوعی به کرسی نشاندن حرف خودشان بوده است. والا به طور کلی، قانون در کشورها و جوامع مختلف-خواه جوامعی با حاکمیت نظامهای ایدئولوژیک دینی باشند، خواه به شکلی دیگر- عموما برای این وضع میشود که هم ایجاد امنیت در میان مردم کرده و هم مقرراتی برای تامین نظم جامعه اجرا کند.
بیشتر بخوانید:
- قانونی که حامی ندارد؛ نقدی بر قانون ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
- نامه آیتالله محقق داماد به مراجع تقلید در مورد قانون حجاب
نیکبخت در ادامه افزود: این قانون با مجازاتهای مختلف و همچنین با مجازاتهای تبعی و تکمیلی متعدد دیگری که در خود دارد، موجب ایجاد مشکلاتی در جامعه میشود و اساسا، نشان به نشان جرائمی که برای آن در نظر گرفته شده، مردان و زنان ایرانی در مقابل آن ساکت نخواهند نشست.
به نظر میرسد که ماهعسل روابط خوب قالیباف با پزشکیان پایان یافته است
وکیل خانواده مهسا امینی بیان کرد: با موضع اخیر رئیس مجلس به نظر میرسد که ماهعسل روابط خوب او با پزشکیان پایان یافته و احتمالا، اختلافات دیگری در ماورای این موضوعات، بین پاستور و بهارستان وجود دارد. به همین دلیل هم تصور میکنم که انگیزه قالیباف از بابت طرح این موضوع که ملاحظهای برای عدم ابلاغ قانون موسوم به حجاب در سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ وجود داشته بر همین اساس بوده است. والا، قانون به محض تصویب باید به امضای رئیس جمهور رسیده و بلافاصله منتشر شود.
اگر پزشکیان قانون حجاب را امضا نکند، بعد از مدت مشخصی خود به خود برای اجرا در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد
نیکبخت در پایان گفت: اگر پزشکیان هم این قانون را امضا نکند، بعد از مدت مشخصی خود به خود برای اجرا در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد. اظهارات قالیباف درباره آنچه گفته شد نیز، نه تنها حل مسئله نیست، بلکه دامن زدن به ماهیتی است که این قانون در خود دارد. اینگونه قانونگذاری کردن در کشور، نه تنها منجر به امنیت در جامعه نشده که اتفاقا ایجاد تقابل و تنش خواهد کرد.