وکلاپرس- دکتر ستار عزیزی، استاد حقوق بین الملل در یادداشتی ترکیب هیات حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران (FFM) را بررسی کرده است.
به گزارش وکلاپرس، دکتر ستار عزیزی با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی اش به تحصیلات حقوقی سه زن عوض کمیته حقیقت یاب اشاره کرده است و سوابق اجرایی آن ها را برشمرده است.
بیشتر بخوانید:
وکیل عزیزی(عضو کانون وکلای دادگستری کرمانشاه) در یادداشت خود آورد:
رییس شورای حقوق بشر امروز ۲۰ دسامبر (برابر با ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱) ترکیب سه نفره هیات ماموریت حقیقت یاب شورا در مورد ایران (FFM) را معرفی کرد. نظر به عنوان قطعنامه تصویب شده که بر حقوق زنان و کودکان تاکید دارد، قابل پیش بینی بود که رییس شورا حتما از یک حقوقدان زن و نیز متخصص حقوق کودک در ترکیب هیات استفاده کند، اما نکته جالب توجه آن است که برای اولین بار، ترکیب هیات ماموریت کاملا چهره ای زنانه به خود گرفته است. رییس شورا برای این هیات از دو حقوقدان زن مسلمان و حقوقدانی آرژانتینی استفاده کرده است.
وکیل سارا حسین
« سارا حسین » از کشور بنگلادش به عنوان رییس هیات انتخاب شده است. او دانش آموخته دانشگاه آکسفورد و از وکلای بنگلادشی است که در حوزه حقوق اساسی و حقوق خانواده در دیوان عالی بنگلادش، به امر وکالت می پردازد.
همچنین نامبرده در سال ۲۰۱۶ از سوی کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد به عنوان یکی از دو دستیار و کارشناسی منصوب شده بود که به گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد کره شمالی کمک کرده بود.
از دیگر سوابق اجرایی او در حوزه حقوق بشر می توان به حضور در کمیته مشورتی ائتلاف بین المللی زنان برای عدالت جنسیتی و عضویت در هیئت امنای صندوق سازمان ملل متحد برای حمایت از قربانیان شکنجه اشاره کرد. همچنین خانم سارا حسین در سال های ۲۰۱۸-۲۰۱۹، در کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد در مورد اعتراضات سال ۲۰۱۸ در اراضی اشغالی فلسطین فعالیت کرده بود.
وکیل شهین سردار علی
نفر دوم « شهین سردار علی » دارای مدرک دکتری حقوق بین الملل از دانشگاه Hull در بریتانیا و استاد حقوق در دانشگاه وارویک انگلستان است که متخصص در حوزه های حقوق اسلامی، حقوق بشر ، حقوق زنان و کودکان است. در پاکستان، او به عنوان اولین رئیس کمیسیون ملی وضعیت زنان (۲۰۰۰-۲۰۰۱)، اولین وزیر زن کابینه برای بهداشت، رفاه جمعیت و توسعه زنان در دولت ایالتی خیبر پختونخوا پاکستان انجام وظیفه کرده است.
وکیل شهین سردار علی عضو و نایب رئیس گروه کاری سازمان ملل متحد در مورد بازداشت خودسرانه (۲۰۰۸-۲۰۱۴) بود و با طیف گسترده ای از سازمان های ملی و بین المللی کار کرده است.
سردار علی، عضو هیئت تحریریه فصلنامه حقوق عرب و مجله رویه های دولت اسلامی در حقوق بین الملل است. او به زبان های انگلیسی، اردو، پشتو و پنجابی تسلط دارد، می تواند به زبان عربی بخواند و بنویسد و به زبان فارسی آشنایی دارد.
بیشتر بخوانید:
وکیل ویویانا کرستیچویچ
نفر سوم عضو هیات، خانم « ویویانا کرستیچویچ » تبعه دولت آرژانتین است. او در دانشگاه استنفورد در رشته مطالعات آمریکای لاتین و نیز از دانشکده حقوق هاروارد، مدرک کارشناسی ارشد دارد.
کرستیچویچ در دعاوی زیادی، وکالت قربانیان نقض حقوق بشر در منطقه آمریکای لاتین را در محضر کمیسیون و دادگاه آمریکایی حقوق بشر بر عهده داشته است. همچنین نامبرده سابقه وکالت در دادگاه اروپایی حقوق بشر را نیز دارد.
بیشتر بخوانید:
کرستیچویچ در کالج حقوق دانشگاه واشنگتن در حوزه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، و در دانشگاه سنت توماس در مقطع کارشناسی ارشد حقوق، در موضوع حقوق بین فرهنگی بشر تدریس می کند.
او در چندین کنفرانس شرکت کرده و در موسسه ماکس پلانک در زمینه حقوق عمومی تطبیقی و حقوق بین الملل در هایدلبرگ تحقیقاتی انجام داده است. خانم کرستیچویچ مقالات زیادی در مورد حقوق بشر و حقوق بین الملل منتشر کرده است.