نمونه رای تغییر نام از فاطمه به دیار
صادره از شعبه دوم دادگاه صلح پردیس
تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۹/۲۰
خواهان: خانم فاطمه ……
خوانده: اداره ثبت احوال بندرعباس
خواسته: تغییر نام
بسمه تعالی
گردشکار: به تاریخ فوق در وقت مقرر جلسه شعبه دوم دادگاه صلح شهرستان پردیس به تصدی امضا کننده ذیل تشکیل است. پرونده کلاسه فوق تحتنظر است. ملاحظه میگردد. در این پرونده دادخواست خواهان خانم فاطمه ……. با وکالت آقای حمیدرضا جمشیدی لاریجانی به طرفیت سازمان ثبت احوال بندر عباس به خواسته تغییر نام از فاطمه به دیار مطرح نموده است، که پس از ارجاع و وصول به این شعبه، به کلاسه فوق ثبت شده است پس از رسیدگی مطابق مقررات دادگاه ضمن اعلام ختم دادرسی با استعانت از خداوند به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی مینماید.
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست خانم فاطمه …..با وکالت آقای حمیدرضا جمشیدی لاریجانی به طرفیت سازمان ثبتالحوال بندرعباس کشور به خواسته تغییر فاطمه به دیار، بدین شرح که وکیل خواهان بیان داشته است:
احتراما اینجانب آقای حمیدرضا جمشیدی لاریجانی وکیل خواهان بنابر اظهار موکل خود به استحضار میرساند: موکل دارای شناسنامه ….. صادره از بندرعباس و متولد مورخ ۱۳۷۲/۰۷/۰۴ میباشد. حال با وجود آنکه از سنین کودکی (حدوداً زمان ۷ سالگی) در بین آشنایان به نام دیار معروف بوده است. لیکن در سند سجلی فوقالذکر نام فاطمه برای ایشان (موکل) ثبت گردیده است. نظر به اینکه داشتن دو نام در زندگی روزمره برای موکل اینجانب موجب بروز مشکلاتی شده است و از طرفی مشهور به نام دیار میباشد. و با توجه به اینکه نام مورد تقاضا (دیار) واجد معانی علیه و از اسامی ایرانی میباشد که هیچگونه مخالفتی با فرهنگ اصیل ایرانی ندارد. نهایتا با تقدیم این دادخواست و با توجه به مراتب فوق و دلایل و منضمات أن تقاضای محکومیت خوانده به تغییر نام کوچک مذکور در شناسنامه از فاطمه به دیار استثنا به مواد ۹۹۵ قانون مدنی و ۲۰ قانون ثبت احوال دارم.
دادگاه با توجه به جمع اوراق و محتویات پرونده و استشهادیه تقدیمی که دلالت بر آن دارد که خواهان از سنین کودکی بنام دیار شناخته و مورد خطاب قرار گرفته است. استماع اظهارات وکیل خواهان در جلسه رسیدگی و اینکه نام هر شخص برای خود او شیرینترین و مهمترین صدایی است که در تمام زندگیاش میشنود و هدیهای از طرف والدین در آغاز زندگی که معمولا تا پایان عمر همراه شخص میماند. ابزاری برای ارتباط میباشد و تفاوت آن با دیگر ابزارهای ارتباطی نظیر کد ملی در این است که علاوه بر روابط رسمی در روابط غیررسمی نیز کاربرد دارد و از سوی دیگر نام انتخابی خواهان مشمول نامهای ممنوعه ذکر شده در دستورالعمل شورای عالى ثبت مصوب ۱۳۶۴ که در راستای ماده ۲۰ قانون ثبت احوال صادر شده نمییاشد و توجها به این موضوع که اصل اباحه از اصول مقرر در فقه امامیه بوده است و ملاحظه لایحه ارسالی خوانده على هذا دعوی خواهان وارد و ثابت تشخیص و به استناد ماده ۱۹۸ قانون ایین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۷۹ مواد ۹۵۸ و ۹۵۵ و ۹۹۷ و ۱۲۵۷ و ۱۲۵۸ قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴ و ماده ۴ قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵/۰۴/۱۶ حکم به الزام خوانده به تغییر نام خواهان از فاطمه به دیار با حفظ سایر مندرجات سند سجلی صادر و اعلام میدارد. رأی صادره مستندا به تبصره پنج ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ قطعی میباشد.
دادرس شعبه دوم دادگاه صلح شهرستان پردیس – احمدرضا مجاوری
منبع: وکیل حمیدرضا جمشیدی لاریجانی