اخبار صنفیویژه

ایرنا به نقل از سازمان امور مالیاتی: وکلا بین یک تا هشت میلیون تومان در سال مالیات می پردازند

وکلاپرس- خبرگزاری ایرنا در گزارشی به تحلیل آمار و ارقام منتشر شده توسط سازمان امور مالیاتی پرداخته و میانگین مالیات پرداختی اصنافی همچون وکلا را یک تا هشت میلیون تومان عنوان کرده است.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایرنا، طبق آخرین گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، ۵۰.۶ درصد اصناف معاف از مالیات هستند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد مالیات ۱۹.۴ درصد از اصناف بین صفر تا پنج میلیون تومان، ۹.۷ درصد بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان، ۸.۵ درصد بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان، ۳.۸ درصد بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و تنها ۸ درصد از اصناف مالیات ۳۰ میلیون تومان به بالا پرداخت می‌کنند.

طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، مالیات حدود چهار میلیون پرونده مالیاتی اصناف در سال گذشته، صفر بوده است. همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مالیات بین صفر تا پنج میلیون تومان و تنها ۶۳۱ هزار پرونده، مالیات بالاتر از ۳۰ میلیون تومان داشته‌اند.

کسر مالیات کارمندان پیش از دریافت حقوق

بر این اساس ۸۰ درصد اصناف و مشاغل، کمتر از ۱۰ میلیون تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنند. این در حالی است که کارمندان دولتی پیش از اینکه حقوق دریافت کنند به صورت ماهانه مالیات از حساب آنها کسر می‌شود.

بیشتر بودن مجموع مالیات پرداختی کارمندان کشور نسبت به اصناف در حالی است که درآمدهای اصناف در مقایسه با کارمندان بسیار بالاتر است. طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، اصناف کشور فقط یک‌پنجم مالیات واقعی خود را می‌پردازند. بر همین اساس اهتمام دولت، شناسایی فرارهای مالیاتی و عادلانه کردن مالیات دریافتی از همه مشاغل متناسب با میزان درآمد آنان است.

طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، کل اصناف کشور حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مورد هستند که از این تعداد یک میلیون اظهارنامه مالیاتی ارائه کرده و ۳.۵ میلیون مورد از اصناف تبصره ۱۰۰ را تکمیل کرده‌اند و از ارائه اظهارنامه معاف شدند. سهم مالیات ابرازی اظهارنامه‌های مودیان، معادل هشت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و سهم مالیات مقطوع تبصره ۱۰۰، معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

سرانه مالیات مقطوع مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، پزشکان و دندانپزشکان به طور متوسط در سال ۳۵ میلیون تومان، مالکان نمایشگاه‌های اتومبیل و نمایندگی شرکت‌های خودرو ۱۶ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی ۱۴ میلیون تومان، بنگاه‌های املاک ۱۰ میلیون تومان، مالکان رستوران‌ها و طلافروشان مالیات ۹ میلیون تومانی پرداخت می‌کنند.

سایر اصناف از جمله وکلا، لوازم یدکی خودرو، هنرمندان، فروشندگان سیگارو تنباکو، کیف و کفش، لوازم خانگی، فرش و موکت، لوازم صوتی و تصویری، لوازم تحریر، مسافرخانه‌ها و انوان نان‌های سنتی مالیاتی بین یک تا هشت میلیون تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنند.

این در حالی است که وکلای دادگستری علاوه بر ابطال تمبر مالیاتی علی‌الحساب بابت ثبت هر قرارداد وکالت، در پایان سال مالیاتی نیز مکلف به پرداخت مالیات هستند. از این رو برخی از وکلای دادگستری مبلغ میانگین ذکر شده را منطبق بر واقع نمی‌دانند.

جزئیات مالیات پرداختی طلافروشان در سال گذشته

طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ۳۴ درصد طلافروشان مالیات پرداخت نمی‌کنند. همچنین ۴۰ درصد طلافروشان مالیات بین یک تا ۱۵ میلیون تومان، ۱۶ درصد از طلافروشان مالیاتی بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان، ۶ درصد طلافروشان مالیاتی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و تنها چهار درصد از طلافروشان مالیاتی بیش از ۵۰ میلیون تومان در یک سال پرداخت می‌کنند.

مالیات نیمی از اصناف صفر است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گزارشی از وضعیت مالیات اصناف ارائه کرده و گفت: عملکرد مالیاتی برای چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از صاحبان اصناف و مشاغل برای سال ۱۴۰۱ مشخص و تعیین تکلیف شده است.

مهدی موحدی‌ بک‌نظر ادامه داد: میانگین مالیات ابرازی اصناف برای عملکرد ۱۴۰۱ حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که با مالیات پرداختی کارمندی با حقوق ۱۱ میلیون تومان در ماه برابر است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: مالیات ۵۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل، صفر بوده است و میانگین مالیات مقطوع تبصره ۱۰۰ پزشکان ۳۵ میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه رویکرد سازمان مالیاتی در دولت سیزدهم شناسایی فرارهای مالیاتی است گفت: اصناف همراهی خوبی با سازمان امور مالیاتی داشته‌اند، این سازمان به دنبال بستن گلوگاه‌های فساد و شناسایی دانه درشت‌ها در فرارهای مالیاتی است.

بک‌نظر ادامه داد: بر اساس اجرای سیاست‌هایی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، مؤدیان مکلف هستند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی خـود را در یک سال مالیاتی طبق فرمت تهیه شده توسط سـازمان امـور مالیـاتی کشـور، تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید:

وی با اشاره به اینکه مدت زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل تمدید شد گفت: در راستای همراهی نظام مالیاتی با صاحبان مشاغل و با کسب مجوز از سوی شورای عالی هماهنگی سران قوا، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی یا تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ تا ۱۰ تیرماه تمدید شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر صد برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌‏های مستقیم یعنی معادل ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان بوده فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده و مشمول مقررات دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ می‌شوند.

بک‌نظر خاطرنشان کرد: بقیه مودیان نیز مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد تعیین شده هستند.

نظام مالیاتی در دولت سیزدهم با هوشمندسازی به دنبال مالیات ستانی عادلانه است و در همین راستا با حمایت از اصناف و بخش تولیدی کشور فشار را بر روی فرارهای مالیاتی قرار داده تا سهم مالیاتی خود را نسبت به سودهای کلانی که به دست می آورند پرداخت کنند.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا