وکلاپرس-رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین در یک نشست خبری به مناسبت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، در خصوص شرایط کنونی نهاد وکالت و چالش های موجود نکاتی را بیان کرد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از فروردین امروز، محمد نسخه چی معتقد است: نقش وکلا در تضمین عدالت و حمایت از حقوق فردی مردم غیرقابلانکار است. وکلا نهتنها از حقوق موکلان خود دفاع میکنند، بلکه با حضور موثر خود در دادرسیها، بر روند احقاق حق در جامعه تاثیرگذار هستند.
خدشه به استقلال نهاد وکالت نتیجهای جز بیعدالتی به دنبال نخواهد داشت
محمد نسخهچی، رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین، در این نشست در ابتدا بر اهمیت استقلال نهاد وکالت تأکیدکرد و گفت: «استقلال نهاد وکالت، به وکیل این قدرت را میدهد که دادرسی عادلانه انجام دهد. اگر به این استقلال خدشه وارد شود، نتیجهای جز بیعدالتی به دنبال نخواهد داشت.»
بیش از ۷۰درصد از کارآموزان وکالت در این دوره، بهطور کامل بیکار هستند
نسخهچی در ادامه به مشکلات اشتغال وکلا در قزوین اشاره کرد و از وضعیت بحرانی کارآموزان وکالت خبر داد. وی توضیح داد که بیش از ۷۰درصد از کارآموزان وکالت در این دوره، بهطور کامل بیکار هستند که علاوه بر تهدید معیشت این افراد، موجب ناامیدی و فشارهای روانی بر آنان شده است.
بیشتر بخوانید:
او افزود: «متأسفانه مشکلات اقتصادی و فرهنگ اشتباه عدم مراجعه به وکیل، به یکی از دلایل اصلی این وضعیت تبدیل شده است. جوانان وکلای بیکار، بهویژه در قزوین، با چالشهای سنگینی روبرو هستند.»
تخصصی شدن وکالت میتواند مسیر شغلی وکلا را تثبیت کند
رئیس کانون وکلا با بیان اینکه اشتغال وکلای جوان یکی از مهمترین دغدغههای این نهاد است، اعلام کرد که کانون وکلا در حال کار برای ارتقای علمی و تخصصی وکلاست. اولین دوره وکالت تخصصی با همکاری دانشگاه علمی کاربردی قزوین برگزار شد تا وکلا در حوزههای خاص و تخصصی تمرکز کنند. تخصصی شدن وکالت نهتنها به ارائه خدمات بهتر به موکلان میانجامد، بلکه میتواند مسیر شغلی وکلا را هم تثبیت کند.»
با توسعه دورههای آموزشی و افزایش نظارتها، میتوان این چالشها کاهش داد
نسخهچی تأکید کرد که با توسعه دورههای آموزشی و افزایش نظارتها، میتوان این چالشها را به تدریج کاهش داد. «این مسیر برای همه آسان نخواهد بود، اما با پشتکار، آموزش صحیح و تقویت مهارتهای فردی، میتوان امیدوار بود که تعداد بیشتری از وکلا به فعالیت پایدار و مؤثر دست یابند.»
در نهایت، وی به این نکته اشاره کرد که با تغییر رویکرد از وکالت عمومی به تخصصی و همراهی این تغییرات با نظارتهای بیشتر، وضعیت شغلی وکلا در آینده بهبود خواهد یافت و وکالت تبدیل به شغلی با آیندهای روشنتر خواهد شد.
منبع: فروردین امروز