نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس: دولت می‌تواند کانون وکلا را منحل کند و همه برای تحصیل به مرکز وکلای قوه قضائیه بروند

وکلاپرس- کمال علیپور خنکداری نایب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی مدعی استنکاف کانون های وکلا از اجرای قانون تسهیل شد و گفت طرح تحقیق و تفحص جلوی استنکاف آن ها را از قانون خواهد گرفت.

به گزار وکلاپرس به نقل از آنا، کمال علیپور خنکداری با اعلام مخالفتش در برگزاری آزمون های مراحل کارآموزی، در اظهارنظری عجیب گفت: دولت می‌تواند کانون وکلا را منحل کند و همه برای تحصیل به مرکز وکلای قوه قضائیه بروند.

بیشتر بخوانید:

وی درباره عدم تمکین کانون وکلا از اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌و‌کار گفت: طبیعتا وقتی ما بخواهیم در مسئله‌ای که سال‌هاست به شکل معینی در حال اجرا است، تغییر ایجاد کنیم، مقاومت زیادی در برابر تغییر آن به وجود می‌آید. اما این موضوع و تغییر به مرور زمان رخ می‌دهد و مشکلی برای آن وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، جایگاه برخی مسئولان و ارگان‌ها را که تاکنون تصور می‌کردند قدرت و تحکم زیادی بر جامعه دارند، به سمت واقعی شدن پیش برده است، اما این نهاد‌ها و ارگان‌ها در برابر این قانون مقاومت می‌کنند.

نایب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: با این قانون ارگان‌هایی که تاکنون تنها مسیر صدور مجوز بوده اند، دیگر محل مراجعه مردم نیستند و مجوز‌ها به صورت الکترونیکی صادر می‌شود. البته مسئولان و ارگان‌هایی که از قوه عاقله برخوردار باشند به راحتی این موضوع را می‌پذیرند، زیرا این موضوع باعث افزایش سهولت در دسترسی به کار و اشتغال در جامعه می‌شود.

کانون سردفتران و کانون وکلا در مسیر اجرای قانون تسهیل مقاومت می کنند

علیپور در ادامه با انتقاد از اینکه برخی از ارگان‌ها هنوز این موضوع را نپذیرفته‌اند، تاکید کرد: کانون وکلا یکی از ارگان‌هایی است که قانون تسهیل را هنوز نپذیرفته و در حال مقاومت در مسیر اجرای این قانون است. کانون وکلا معتقد است که تعداد وکلایی که در آزمون قبول می‌شوند باید آنچه باشد که آن‌ها اعلام می‌کنند. همچنین کانون سردفتران و دفتریاران نیز به همین گونه عمل می‌کنند و تعداد دفترخانه‌ها را نیز خودشان تعیین می‌کنند و در این سال‌ها اجازه تاسیس دفترخانه اسناد رسمی جدید را نداده‌اند.

بیشتر بخوانید:

وی بیان کرد: این مقاومت درحالی است که وقتی بر تعداد وکلا افزوده شود، دسترسی مردم به وکیل آسان می‌شود و هزینه‌ها هم سرشکن می‌شود.

دولت می‌تواند کانون وکلا را منحل کند

نماینده قائم‌شهر در مجلس خاطر نشان کرد: ما تعداد زیادی دانش آموخته داریم که باید ثمره درس خواندن خودشان را ببینند، دولت می‌تواند کانون وکلا را منحل کند و همه برای تحصیل به مرکز وکلای قوه قضائیه بروند، اما وقتی این کار را به کانون وکلای دادگستری نیز واگذار کرده است، کانون باید این موضوع را بپذیرد و فقط به فکر درآمد خودش نباشد و به آسایش مردم را هم باشند.

بیشتر بخوانید:

علیپور با طرح این سوال که کدام پزشک بعد از اتمام دوره تحصیل خود برای گرفتن کد نظام پزشکی دوباره آزمون می‌دهد؟ خاطرنشان کرد: چرا برای پذیرفته شدگان وکالت آزمون برگزار می‌شود؟ ما معتقدیم باید برای آن‌ها دوره کارآموزی برگزار شود تا فقط آن‌ها به امور آشنا شوند.

طرح تحقیق و تفحص از کانون وکلا جلوی استنکاف آن ها از اجرای قانون را می‌گیرد

وی افزود: چرا باید وقتی در قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار تعیین شده که با آوردن ۷۰ درصد نمره، می‌توان در آزمون پذیرفته شد، بار دیگر کانون وکلا اعلام کند که می‌خواهد آزمون مجدد با سرفصل‌های مشابه بگیرد؟ این روند، خلاف قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار است. نظام در پی ایجاد تسهیل در شرایط برای مردم است، اما کانون وکلا در مسیر آن سنگ اندازی می‌کند و ما مخالف این موضوع هستیم.

علیپور گفت: در حال رصد و بررسی و پیگیری این موضوع هستیم که چرا کانون وکلا بحث برگزاری آزمون مجدد را مطرح کرده است. اما قطعا طرح تحقیق و تفحص از کانون وکلا جلوی این استنکاف از اجرای قانون آن‌ها را می‌گیرد.

منبع: آنا

خروج از نسخه موبایل