مقررات مربوط به وکلای دادگستری در دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳

وکلاپرس– براساس دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳، صدور پروانه مشاوره و مجوز تأسیس مرکز برای وکلا ممنوع است.

به کزارش وکلاپرس، دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳ در هفت فصل تدوین شده و در راستای اجرای فصل دوم قانون حمایت خانواده، مبحث سوم از فصل اول و فصل دوم آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید.

بیشتر بخوانید:

در ادامه مقررات مربوط به وکلای دادگستری در دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳ آمده است.

تبصره ۲ ماده ۱۰

صدور پروانه مشاوره و مجوز تأسیس مرکز برای کارکنان قوه قضائیه، وکلا، سردفتران و دفتریاران ازدواج طلاق و اسناد رسمی، مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دارندگان مجوز داوری حرفه ای در حوزه اختلافات خانوادگی و مدیران این مؤسسه ها ممنوع است.

ماده ۱۴

در طلاقهای توافقی و دعاوی خانواده، چنانچه زوجین یا یکی از آنها مقیم خارج از کشور باشند یا به تشخیص واحد مشاوره و با توجه به مدارک و مستندات ابرازی، حضور شخص آنها امکان پذیر نباشد، ارائه خدمات مشاوره به زوجین مطابق راهنمای اجرایی به صورت مجازی و برخط صورت میگیرد و طی فرایند مشاوره با حضور وکیل یا وکلای آنان ممنوع است.

ماده ۱۵

وکلای دادگستری در اجرای ماده (۳۱) قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب ۲۵/۳/۱۳۵۶ و ماده  (۷۶) آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۲/۴/۱۴۰۰ رئیس قوه قضائیه با اصلاحات بعدی، در دعاوی خانوادگی پیش از طرح دعوا و حین رسیدگی به آن، مساعی خود را در ایجاد صلح و سازش به کار میگیرند و موکل خود را به حضور در مرکز مشاوره و بهره مندی از خدمات این مراکز تشویق می نمایند.

ماده ۱۹

مرتکبان هر یک از تخلفات ذیل به مجازات انتظامی درجه سه محکوم می‌شوند:

ج- برگزاری جلسه با حضور وکیل یا وکلای مراجع بدون دستور قاضی

خروج از نسخه موبایل