ماده ۲۸ قانون وکالت

ماده ۲۸(اصلاحی ۱۳۴۶/۳/۲۹)- درصورتی‌که وکیل در دو یا چند دادگاه اعم از جنائی و غیر آن دعوت شود و جمع بین اوقات ممکن نباشد باید حضور در دیوان ‌جنائی و دیوان کیفر را مقدم بدارد و به دادگاه یا دادگاه‌های دیگر لایحه بفرستد یا در صورت داشتن حق توکیل وکیل دیگری را اعزام بدارد.

درصورتی‌که ‌وکیل در دو یا چند دادگاه غیر از دادگاه جنائی و دیوان کیفر دعوت شود و جمع بین اوقات ممکن نباشد در دادگاهی که حضور خود را لازم می‌داند ‌حاضر می‌شود و به دادگاه‌های دیگر لایحه می‌فرستد یا در صورت داشتن حق توکیل وکیل دیگری را اعزام می‌دارد.

جلسه رسیدگی در هر حال از این ‌جهت تجدید نخواهد شد مگر آنکه حضور وکیل در دادگاه ضروری باشد که در این صورت یا به دادگاه مذکور وکیل دیگری می‌فرستد و یا اگر حق ‌توکیل نداشته باشد نسخه ثانی اخطاریه دادگاه جنائی یا دیوان کیفر را ضمن لایحه برای اعتذار از حضور تقدیم دادگاه می‌کند و در صورت اخیر جلسه ‌فقط برای یک نوبت تجدید خواهد شد.

‌تبصره ۱ (الحاقی ۱۳۴۶/۳/۲۹)– وکیل باید دادگاه جنائی را بر دیوان کیفر مقدم بدارد و درصورتی‌که در دو یا چند دادگاه جنائی یا دیوان کیفر دعوت شده باشد حضور وکیل ‌در هر یک از دادگاه‌های مذکور برحسب تقدم تاریخ ابلاغ از طرف دادگاه خواهد بود.

‌تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۴۶/۳/۲۹)- عزل یا استعفا یا تعیین وکیل جدید باید در موقعی به عمل آید که موجب تجدید جلسه نشود. در صورت عدم رعایت این ترتیب استعفا و ‌عزل و تعیین وکیل جدید برای این جلسه پذیرفته نمی‌شود و دادگاه به رسیدگی ادامه می‌دهد.

‌تبصره ۳ (الحاقی ۱۳۴۶/۳/۲۹)- هرگاه جلسه دادگاه جنائی یا هر دادگاه جزائی دیگر که حضور وکیل متهم در آن ضرورت دارد به معاذیر قانونی وکیل تجدید شود رئیس ‌دادگاه مکلف است بلافاصله وکیل انتخابی برای متهم تعیین کند و وقت دادرسی را به وکیل مذکور ابلاغ کند هرگاه در جلسه بعد وکیل قبلی یا وکیل دیگری که متهم انتخاب و معرفی کرده است در دادگاه حضور یابد و از متهم دفاع نماید دادرسی با حضور او ادامه خواهد یافت و الا وکیل انتخابی دادگاه ‌از متهم دفاع می‌کند و دادگاه حکم خواهد داد.

پانوشت:

[۱]:  «دیوان کیفر کارکنان دولت» شاخه‌ای از دادگستری پیش از انقلاب اسلامی بود که به جرایم کارکنان دولت رسیدگی می‌کرد.

سایر مواد:

خروج از نسخه موبایل