شکایت صدا و سیما از فیلیمو به دلیل پخش مسابقات فوتبال و پخش جوکر، آکتور، رهایم کن، سقوط و سه سریال دیگر

وکلاپرس-  محمد جواد شکوری بنیانگذار و مدیرعامل فیلیمو، از شکایت صدا و سیما از فیلیمو به دلیل پخش مسابقات فوتبال و پخش جوکر، آکتور، رهایم کن، سقوط و سه سریال دیگر خبر داد.

به گزارش وکلاپرس، محمد جواد شکوری بنیانگذار و مدیرعامل شرکت فناوران ایده پرداز صبا است که ارائه دهنده آپارات، فیلیمو، صباویژن، سینماتیککت و آموزشگاه فیلیمو می باشد.

بر اساس تصاویر این شکواییه که شکوری در حساب توئیترش منتشر کرده است، صدا و سیما با معرفی دو نماینده حقوقی و با عناوین اتهامی انتشار عکس و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و تحصیل مال از طریق نامشروع، خواستار حذف برنامه های فاقد مجوز در سرویس فیلیمو و تعقیب بنیانگذار فیلیمو شده است.

محمد جواد شکوری بنیانگذار و مدیرعامل فیلیمو با انتشار تصاویر شکواییه در توئیرتش نوشت:

اکنون ابلاغیه شکایت صداوسیما رو دریافت کردم. معاون آن سازمان از قوه قضاییه تقاضای تعقیب بنده به دلیل پخش مسابقات فوتبال و پخش جوکر، آکتور، رهایم_کن، سقوط و سه سریال دیگر رو به همراه حذف این سریال‌ها از فیلیمو داشته! شاکی اصلی ما صداوسیماست نه چیزی به نام ساترا. رقیبی که نظارت، داوری و انحصار رو باهم می‌خواد! قرار بود شما در جریان باشید…

توئیت محمد جواد شکوری بنیانگذار و مدیرعامل فیلیمو در خصوص شکایت صدا و سیما از فیلیمو
توئیت محمد جواد شکوری بنیانگذار و مدیرعامل فیلیمو در خصوص شکایت صدا و سیما از فیلیمو

متن شکواییه به شرح زیر است:

شکایت صدا و سیما از فیلیمو به دلیل پخش مسابقات فوتبال و پخش جوکر، آکتور، رهایم کن، سقوط و سه سریال دیگر

شاکی: سازمان صدا و سیما

نماینده حقوقی: فرج اله هر سیج ثانی وکیل دادگستری فرزند محمد علی

مشتکى عنه : فناوران ایده پرداز صبا

موضوع شکایت:

۱- انتشار عکس و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی

۲- تحصیل مال از طریق نامشروع یا سوء استفاده و تقلب از امتیازات

دلایل و منضمات

جناب ….. معاون محترم دادستان قم در امور فضای مجازی

موضوع : انتشار عکس و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی (انتشار آثار سمعی و بصری غیرمجاز و انتشار محتوای مشمول فهرست مصادیق مجرمانه) و تحصیل مال از طریق نامشروع

سلام علیکم؛ احتراماً همان گونه که مستحضرید به استناد اصول چهل و چهارم و صد و هفتاد و پنج قانون اساسی و با لحاظ نظریه تفسیری شورای محترم نگهبان در خصوص اصول مذکور و به صراحت ماده ۷ قانون اساسنامه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و با امعان نظر به دستور مورخ ۱۳۹۴/۶/۲۲ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) خطاب به رئیس جمهور در خصوص صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی که فرمودند: «مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن منحصراً بر عهده سازمان صداوسیما است» و همچنین مستند به ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» مصوبه شماره ۳۳۳۷ مورخ ۱۴۰۲/۳/۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط ریاست محترم جمهور ابلاغ گردید، هرگونه پخش زنده ی محتوا در فضای مجازی منحصراً بر عهده سازمان صداوسیما است.

توضیح آنکه به استناد بند مصوبه مذکور هرگونه تولید و پخش زنده برنامه ها و نیز صدور مجوز و نظارت بر پخش زنده در فضای مجازی در انحصار این سازمان است.

علاوه بر این به استناد بند ۲ ماده واحده فوق الذکر مستند به تفسیر شورای نگهبان در خصوص اصول چهل و چهارم و صد و هفتاد و پنج قانون اساسی، مسئولیت تنظیم گری صدور مجوز و نظارت بر رسانه های فعال در عرصه صوت و تصویر فراگیر شامل رسانه های «کاربرمحور» و «ناشر محور» (VOD) و نیز شبکه نمایش خانگی به ویژه تولید سریالها و برنامه های تلویزیونی و امثال آن به عهده سازمان صداوسیما است.»

همچنین رئیس محترم قوه قضائیه نیز طی بخشنامه شماره ۱۰۰/۱۷۸۱۳۹/۹۰۰ و هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در
دادنامه شماره ۹۸۹۹۷۰۷۰۵۸۱۳۱۴۸ مورخه ۱۳۹۸/۱/۱۵ بر این صلاحیت انحصاری سازمان صداوسیما صحه گذاشته اند.

لکن شرکت فناوران ایده پرداز صبا مالک سرویس فیلیمو با مدیریت آقای شکوری مقدم، علیرغم آگاهی از مقررات فوق با انتشار محتواهای بدون مجوز برنامه های «بیگناه»، «نیوکمپ»، «آکتور»، «سقوط» و «تی ان تی»، «رهایم کن» و «جوکر» در سرویس فیلیمو، رفتار خلاف قانون مرتکب و بدین سبب مغایر مواد ۷۵۰ و ۷۵۱ قانون مجازات اسلامی ناظر بر شق ۸ بند واو فهرست مصادیق مجرمانه و سایر مقررات عمل نموده است.

در خصوص سریالهای مذکور به استحضار میرساند بر اساس قوانین و مقررات و رویه های معمول مسئولیت صدور مجوز انتشار به عهده شورای عالی صدور مجوز انتشار ساترا با حضور نمایندگان محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادستان محترم کل کشور منصوب رئیس محترم سازمان صداوسیما میباشد که این شورا با جلسات مکرر و بررسیهای همه جانبه مجوز انتشار آثار مورد اشاره را منوط به اعمال اصلاحات اعلامی نموده است.

عدم صدور مجوز انتشار از جانب شورای صدور مجوز انتشار ساترا، عدم انجام اصلاحات مربوط میباشد و متأسفانه رسانه بدون اعمال ملاحظات شورا، نسبت به انتشار این سریال ها اقدام کرده است.

لازم به ذکر است ملاحظات اعلامی و عدم صدور مجوز انتشار از جانب شورای صدور مجوز انتشار ساترا با در نظر گرفتن قوانین و مقررات کشور از جمله اصلاحات مربوط به تبلیغات نمایش و مصرف دخانیات که با توجه به ماده ۱۰ قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات و ماده ۲ آیین نامه آن است که ممنوع میباشد.

مالا مشتکی عنه از طریق اقدامات غیرقانونی فوق الذکر کسب درآمد نموده است و با لحاظ آنکه طریق تحصیل درآمدهای مذکور غیرقانونی و نامشروع است لذا طبق مفاد صریح ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاه برداری که مقرر می دارد: «هر کس به نحوی از انحاء یا به طور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و …» تعقیب مشتکی عنه از این جهت نیز مورد استدعاست.

همچنین وفق ماده ۱ قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیر مجاز مینمایند نیز اقدام مشتکی عنه به اخذ مجوز از مرجع قانونی (ساترا) جرم انگاری شده است و در هر صورت اقدام انجام شده در انتشار صوت و تصویر فراگیر و پخش زنده به معنای انتشار و تکثیر آثار بدون مجوز قانونی است.

از این رو به منظور تحقق وظیفه و مأموریت این سازمان مبتنی بر نظارت بر صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بنا بر مراتب عنوان شده و برابر مستندات پیوست و با استناد به ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری بدواً از آن مقام محترم تقاضای صدور دستور مقتضی دایر بر حذف برنامه فاقد مجوز در سرویس فیلیمو را داشته و متعاقباً تعقیب مشارالیهم برابر ماده ۷۴۷ ناظر بر ملاک ماده ۱۴۳ قانون اخیرالذکر و اتخاذ تصمیم شایسته مورد استدعاست.

همچنین آقایان فرج الله هر سیج ثانی با شماره ملی …  و سید علی شمس الدین با شماره ملی … مجتمعاً و  یا منفرداً به نمایندگی از این سازمان برای ثبت شکواییه ادای توضیحات و هرگونه اقدام لازم معرفی میگردند.

سعید مقیسه

معاون سازمان صداوسیما و رئیس ساترا

خروج از نسخه موبایل