وکلاپرس- شمسالدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، از بررسی طرح استفساریه مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ خبر داد و برگزاری آزمون های علمی بعد از پذیرفته شدن در آزمون وکالت و سردفتری را خلاف قانون دانست.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا، شمسالدین حسینی با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی برای بررسی طرح استفساریه مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مربوط به برگزاری آزمون سردفتری گفت: کمیسیون ویژه در آخرین جلسه خود در سال گذشته یعنی در اسفندماه به بررسی این استفساریه پرداخت.
وی افزود: موضوع این است که در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پیشبینی شده که آزمون علمی همان آزمون کتبی است که از طریق سازمان سنجش گرفته میشود.
تجدید آزمون علمی به روشی دیگر در آزمون سردفتری
وی توضیح داد: در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار آمده که داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کنند به عنوان پذیرفته شده جهت طی مراحل به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی میشوند. این افراد به لحاظ علمی به عنوان قبول شده هستند منتهی گزارشات رسیده شده حکایت از آن دارد که عملا با در پیش گرفتن روشی دیگر انگار آزمون علمی را تجدید میکند.
بیشتر بخوانید:
رفته رفته آزمون اختبار جای آزمون علمی را گرفته است
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی یادآور شد: پیش از این روال برای پذیرفته شدن در آزمون سردفتری این بوده، کسانی که در آزمون علمی قبول میشدند باید دورههای خبرگی را طی میکردند و بعد از آن دورهها، در دوره کارآموزی از آنها آزمون اختبار گرفته میشد یعنی ضمن آنکه قبلا توانایی علمیشان سنجیده میشد، مهارت عملی آنها در حیطه کاریشان هم مورد سنجش قرار میگرفت؛ اعتراض به این روش این بود که رفته رفته آزمون اختبار جای آزمون علمی را گرفته که اقدامی خلاف قانون و به نوعی دور زدن قانون محسوب میشود.
تصمیم گیری بعد از دریافت اطلاعات از کانون وکلا و سردفتران
حسینی بیان کرد: ما در جلسهای با نمایندگانی از کانون و مرکز وکلا و کانون سردفتران به بررسی این موارد پرداختیم قرار شد دادههایشان را به ما بدهند مبنی بر اینکه وضعیت پذیرش چه طور است و چه تعداد پروانه صادر شده و به طور متوسط در سالهای قبل از آزمون چه تعداد خروجی داشتند و اکنون چقدر است ما بعد از دریافت این اطلاعات درباره استفساریه تصمیمگیری میکنیم.
بیشتر بخوانید:
شاید نیازی به استفساریه نباشد
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با اشاره به آییننامه قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه آییننامهای برای اجرای این قانون تدوین کرده که به آن استناد میشود ما رایزنیهایی را با معاونت حقوقی و قوانین قوه قضاییه داشتیم آنها پذیرفتند که باید آییننامه اصلاح شود حتی پیشنویس آییننامه را تهیه کرده و در مرحله ابلاغ است. شاید در این صورت دیگر نیازی به استفساریه نباشد.
حسینی با تاکید مجدد بر اینکه معیار برای پذیرفته شدن قانون یعنی همان آزمون علمی است، گفت: ایرادی از لحاظ قانونی وجود ندارد ابهامات به لحاظ تفسیر قانون است ما در قانون یک آزمون علمی برای سردفتری پیش بینی کردیم؛ اگر قرار باشد چیزی جایگزین آزمون علمی شود خلاف قانون است البته که الان به بهانههای دیگری این کار صورت میگیرد.
منبع: ایسنا