سامانه گزارشگران فساد

معرفی و راهنمای استفاده از سامانه گزارشگران فساد سازمان بازرسی کل کشور

وکلاپرس- دیروز ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور و رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر از سامانه گزارشگران فساد رونمایی شد.

هدف از راه اندازی سامانه گزارشگران فساد

سامانه نظارت همگانی و گزارشگران فساد سازمان بازرسی کل کشور به منظور تحقق مفاد بند «الف» ماده ۱۱ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور و ماده ۵۵ آیین نامه اجرایی قانون و در راستای گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و گسترش زمینه مشارکت مردمی در امر نظارت همگانی، پیشگیری از بروز تخلف و جرم، ارتقای سلامت نظام اداری، مقابله با فساد و توسعه فرهنگ قانونمداری و بهره گیری از توان علمی، تخصصی و اطلاعاتی اشخاص حقیقی (ناظران افتخاری) و حقوقی (تشکل ها و سازمان های مردم نهاد)،  راه اندازی شده است.

هدف از راه اندازی سامانه گزارشگران فساد، افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و صیانت از سلامت نظام اداری، ترویج فرهنگ شفافیت در دستگاه های اداری و اجرایی کشور، جلب مشارکت عمومی در پذیرش مسئولیت اجتماعی، بهره گیری از ظرفیت و توان خبری، علمی، تجربی و تخصصی اشخاص حقیقی و حقوقی در ارائه تحلیل محیطی و آسیب شناسی از عملکرد دستگاه های اجرایی و گسترش سطح دسترسی آحاد جامعه و تسهیل فرآیند گزارش گیری از ناظران افتخاری و… عنوان شده است.

منظور از ناظر افتخاری، اشخاص حقیقی واجد شرایطی هستند که در چارچوب قانون و مقررات برای نقش آفرینی و مشارکت در راستای حاکمیت قانون و ارتقاء سلامت نظام اداری به صورت داوطلبانه و بدون هیچ رابطه استخدامی با سازمان بازرسی کل کشور همکاری می کنند و عمدتا از میان گروه های مرجع اجتماعی، روحانیون، اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها، قضات، مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی، وکلا، روزنامه نگاران و اصحاب رسانه، هنرمندان، حسابداران و حسابرسان، اعضای حقیقی و متخصص تشکل های غیردولتی و مردم نهاد و بازنشستگان انتخاب می شوند

آشنایی با سامانه گزارشگران فساد

این سامانه به آدرس www.gozaresh.bazresi.ir در دسترس است. ثبت گزارش فساد در این سامانه به دو طریق انجام می شود:

۱) ثبت گزارش به صورت ناشناس و بدون نیاز به درج مشخصات

۲) ثبت گزارش توسط گزارشگر فساد؛ در این حالت ثبت گزارش، مستلزم ثبت نام فرد به عنوان گزارشگر و احراز هویت او است.

در صفحه اصلی این سامانه، دکمه هایی با عناوین ثبت نام گزارشگر فساد، ورود کاربران گزارشگر به سامانه و ثبت گزارش فساد به صورت ناشناس تعبیه شده است.

ثبت گزارش در سامانه گزارشگران فساد سازمان بازرسی کل کشور

نحوه ثبت گزارش به صورت ناشناس

پس از انتخاب گزینه ثبت گزارش فساد (ناشناس) از منوی پایین صفحه اول سامانه، پنجره ای ظاهر می شود. در این فرم بایستی اطلاعات مربوط به گزارش فساد شامل نام دستگاه اجرایی، شرح گزارش و نوع گزارش را تکمیل کنید و در صورت نیاز به ارسال مستندات، با انتخاب گزینه افزودن فایل می توانید فایلی با حداکثر حجم ۳ مگابایت ضمیمه کنید.

در پایان با انتخاب دکمه «بعدی»، صفحه تأیید نهایی اطلاعات نشان داده خواهد شد.

پس از درج کد امنیتی در انتهای فرم و کلیک روی دکمه تأیید نهایی، گزارش فساد در سامانه ثبت شده و شماره پیگیری و رمز عبور به کاربر نمایش داده می شود. لازم است این شماره و رمز را به منظور پیگیری های بعدی نگه دارید. علاوه بر این در برخی مواقع ممکن است به مستندات بیشتری برای بررسی گزارش نیاز باشد که به منظور رفع نقص یا تکمیل مستندات می توانید به وسیله این شماره پیگیری و رمز عبور نسبت به تکمیل مدارک اقدام کنید.

ثبت نام گزارشگر فساد

درصورتیکه فرد حقیقی یا حقوقی بخواهد به عنوان گزارشگر فساد با سازمان همکاری داشته باشد، لازم است ابتدا در سامانه ثبت نام کند. در این صورت روی گزینه ثبت نام گزارشگر فساد در صفحه اول کلیک و در فرم مربوطه اطلاعات خود را به صورت صحیح و کامل ثبت کنید. این فرم از دو قسمت مشخصات فردی و سایر مشخصات گزارشگران فساد تشکیل شده است.

پس از تکمیل اطلاعات صفحه «مشخصات فردی» با کلیک روی دکمه بعدی، صفحه ثبت «سایر مشخصات گزارشگران فساد» نمایش داده می شود. در این قسمت اگر نوع شخصیت حقیقی انتخاب شود بایستی اطلاعات مربوط به حوزه انتخابی موردنظر جهت همکاری، سوابق کاری، آدرس محل سکونت و… توسط شخص ثبت گردد و درصورتیکه نوع شخصیت حقوقی باشد لازم است اطلاعات بیشتری ازجمله نام سازمان، شماره مجوز، سال صدور مجوز، موضوع فعالیت و … در سامانه ثبت شود.

پس از تکمیل اطلاعات گام دوم فرم، با کلیک روی دکمه «بعدی» صفحه تأیید نهایی نمایش داده خواهد شد. در صورت حصول اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده، با وارد کردن کد امنیتی و انتخاب دکمه تأیید نهایی، ثبت نام با موفقیت انجام می شود. در این مرحله شماره پیگیری و رمز عبور به منظور پیگیری های بعدی پیرامون نتیجه ثبتنام نمایش داده می شود. این شماره رهگیری و رمز عبور از طریق پیامک نیز برای گزارشگر ارسال خواهد شد.

پیگیری وضعیت ثبت نام

به منظور پیگیری وضعیت ثبت نام از منوی پایین صفحه اول سامانه، روی گزینه پیگیری ثبت نام کلیک کنید و با وارد کردن شماره پیگیری و رمز، نتیجه ثبت نام به شما نمایش داده خواهد شد.

نتیجه ثبت نام سه حالت دارد:

– تأیید احراز هویت

– رد احراز هویت

– نقص مدرک

درصورتیکه مدارک گزارشگر برای ثبت نام ناقص باشد، پیامکی ارسال می گردد و می توانید از قسمت پیگیری ثبت نام به وسیله شماره پیگیری و رمز عبور نسبت به تکمیل مدارک اقدام نمایید.

ورود به کارتابل گزارشگر

پس از بررسی اطلاعات گزارشگر و در صورت تأیید احراز هویت، مراتب به وسیله ارسال پیامک اطلاع رسانی خواهد شد. متن پیامک ارسال شده بعد از تأیید احراز هویت به شرح ذیل است:

اکنون می توان با استفاده از گزینه ورود کاربران گزارشگر در منوی اصلی صفحه اول سامانه و وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور ارسال شده، وارد کارتابل گزارشگری شوید.

در صورتیکه برای اولین بار به کارتابل خود وارد می شوید، فرم تغییر کلمه عبور نمایان خواهد شد که می توان با وارد کردن کلمه عبور قبلی در سطر اول و درج کلمه عبور جدید در سطرهای دوم و سوم نسبت به تغییر رمز اقدام کرد. لازم است

بعد از ورود به کارتابل از طریق منوی مدیریت درخواست میزکار و ثبت درخواست، امکان ثبت گزارش فساد فراهم می شود.

علاوه بر این امکان مشاهده سوابق گزارش های ثبت شده از طریق منوی مدیریت درخواست، میزکار و جستجوی درخواست وجود دارد.

اگر نیاز به تکمیل مدارک باشد، گزارش جهت ارائه توضیحات تکمیلی به گزارشگر ارجاع می شود. در این میان پیامکی با عنوان ارائه توضیحات تکمیلی برای گزارشگر ارسال می شود، گزارشگر می تواند با ورود به کارتابل خود از طریق منوی کارپوشه، کارپوشه سازمانی بر روی گزارش موردنظر کلیک کرده و نسبت به تکمیل مدارک اقدام کند.

خروج از نسخه موبایل