وکلاپرس– رئیس کانون وکلای گیلان در پستی اینستاگرامی تصویب طرح استفساریه مواد ۳ و ۴ و ۵ قانون تسهیل را مغایر با حاکمیت قانون و شفافیت و شایسته سالاری دانست.
به گزارش وکلاپرس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (۱۴۰۱/۶/۲) علنی مجلس طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳ و ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را تصویب کردند.
در این راستا دکتر نظری نژاد با انتشار پستی اینستاگرامی عملکرد نمایندگان را نقد کرد و نوشت: ملاک قرار گرفتن تراز در آزمون ورودی وکالت سبب خواهد شد که با نمره صفر یا حتی منفی در چند درس نیز امکان قبولی در آزمون وجود داشته باشد.
متن کامل یادداشت دکتر نظری نژاد به شرح زیر است:
در این چند روز با تکیه بر آمار محرز شد که ملاک قرار گرفتن تراز در آزمون ورودی وکالت سبب خواهد شد که با نمره صفر یا حتی منفی در چند درس نیز امکان قبولی در آزمون وجود داشته باشد.
کسانی که اینگونه انذار و هشدار دادند، پیشفرضشان این است که تأکید بر شایستهسالاری و توانمندی علمی و تقبیح پذیرش بیقاعده، تصمیمگیران را از خر شیطان پایین خواهد آورد، اما اصرار بر تراز و اعمال فشار بر سازمان سنجش برای عدم اعلام نتایج تا رفو کردن قانون تسهیل از سوی مجلس با تصویب قانونی تفسیری_برخلاف بدیهیات حقوقی به نحوی که به بهانه تفسیر، قانون جدیدی وضع نموده اند_نشان میدهد که آنچه اهمیت ندارد، شایستهسالاری است و از این رو نقد رفتارهای ناروا با معیار ها و مفاهیمی مانند حاکمیت قانون، شفافیت، شایستهسالاری، ککِ حضرات را نمیگزد؛
از آن رو که جدای از بی اعتقادی به دانش، سواد و توانمندی علمی و بلکه مخالفت با آنها، آنچه اهمیت دارد، نمایش کارآمدی است با هدف جلب رضایت رأیدهندگان با تکیه بر آمار اشتغالهای کاذب و عوامفریب.
بیشتر بخوانید:
- استفساریه قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار تصویب شد / با تأیید شورای نگهبان معیار تراز در آزمون وکالت اعمال خواهد شد
- مصدق : مصوبه مجلس درباره آزمون وکالت در صورت تأیید شورای نگهبان برای همه لازم الاتباع است
- نامه رئیس قوه قضائیه به رئیس مجلس پیرامون نحوه محاسبه نتیجه آزمون وکالت
فرید زکریا در کتاب جهان پساآمریکایی از همین منظر، لابیها و رفتارهای پوپولیستی برای جلبرضایت متنفذین و رأیدهندگان را سبب ابتذال نهادهای انتخاباتی و فشل شدن آنان دانسته و در امریکا نهادهای غیرانتخابی مانند قوه قضائیه و یا ارتش را به جهت تخصصگرایی حاکم بر آنها بسیار کارآمدتر میداند.
ایراد و انتقاد وی در این فقره بر نظامی است که از انتخابات آزاد برخوردار است و رأیدهندگان از آزادی انتخاب برخوردارند و نظارت استصوابی گستره انتخاب، آنان را محدود نیر ننموده است!