در عجایب انتصاب‌های رانتی

وکلاپرس- کامبیز نوروزی انتصاب محسن پیرهادی به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت نفت را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

به گزارش وکلاپرس، کامبیز نوروزی حقوقدان و روزنامه نگار در یادداشتی موضوع انتصاب محسن پیرهادی به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت نفت را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید:

انتصاب محسن پیرهادی به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت نفت از عجیب‌ترینهاست است.

محسن پیرهادی فاقد هر سابقۀ کاری حقوقی و یا نزدیک به آن است. فاقد هر سابقۀ فعالیت بین‌المللی است. هیچگونه سابقه‌ای در حوزۀ نفت و گاز و پتروشیمی ندارد و سوابق کاری‌اش مطلقاً کمترین نسبتی با این حوزۀ مهم و استراتژیک نشان نمی‌دهد. او هیچ سابقه‌ای در دیگر کارهای تولیدی و تجاری دیگر هم ندارد.

بنا به آنچه در سایت شخصی پیرهادی و بعضی سایت‌ها آمده است وی دارای مدرک کارشناسی ادیان و عرفان است. اسمی از دانشگاه محل تحصیل و سال اخذ مدرک او نیست. در سایت شخصی آقای پیرهادی آمده است که او در رشتۀ روابط بین‌الملل مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه علامۀ طباطبائی گرفته است. اطلاعی از سال‌های تحصیل، عنوان پایان‌نامۀ ارشد و رسالۀ دکتری وی در دست نیست.

مقاله‌ای علمی نیز از وی یافت نشد. کسانی که مدرک دکتری می‌گیرند باید لااقل یک مقاله نیز از رسالۀ خود نوشته و ارائه و منتشر کنند. در سایت شخصی آقای پیرهادی در بخش تألیفات ذکری از عنوان پایانامه‌ها نشده و فقط نام سه عنوان کتاب ذکر شده است که عبارتند از: پهپاد سیاه: همه چیز دربارۀ هواپیمای جاسوس RQ170 (۴۸ صفحه)، توسعه اقدامات غیر بازداشتی در اسناد بین‌المللی حقوق بشر و مقررات ایران (مشترک با نویسنده‌ای دیگر)، شغلی که دوستش دارم (اثری از این کتاب یافت نشد). هیچ یک از سه عنوان نه فقط ربطی به نفت و گاز و پتروشیمی ندارند، بلکه هیچ ارتباطی به رشته‌های ادیان و عرفان یا روابط بین‌الملل پیدا نمی‌کنند.

در بین تمام وزارتخانه‌ها، مسائل حقوقی وزارت نفت از همه تخصصی‌تر، پیچیده‌تر، مهم تر و دشوارتر است. سرنوشت نفت و گاز و پتروشیمی این مملکت، که مهمترین ثروت ملی برای همۀ نسل‌های آینده است، نهایتاً در این وزارتخانه رقم زده می‌شود.

تصدی امور حقوقی این وزارتخانه مستلزم تسلط به حقوق داخلی، حقوق قرادادها، حقوق تجارت بین‌الملل و حقوق نفت است و دانستن یک زبان خارجی، به ویژه انگلیس برای این سمت ضروری است.

آقای محسن پیرهادی  فاقد هر نوع سابقۀ نظری و عملی در حوزۀ مسائل حقوقی و نفت و گاز و پتروشیمی است، چه درکی از پیچیده‌ترین، دشوارترین و استراتژیک ترین مسائل نظری و عملی حقوقی مرتبط با وزارت نفت می‌تواند داشته باشد و بتواند آنها را اداره کند که به معاونت حقوقی چنین وزارتخانۀ استراتژیکی منصوب شده است؟

وزیر نفت باید به این پرسش پاسخ دهد که  این انتصاب عجیب و مطلقاً غیر تخصصی بر چه اساسی بوده و چه ویژگی در شخص آقای پیرهادی بوده که موجب این واگذاری این سمت مهم شده است؟ وزارت ملک طلق وزیر و دیگران نیست که در آن هرکه خواهد گو بیا و هرکه خواهد گو برو.

شاید بگویند معاون وزیر کارش مدیریت است نه کارشناسی. اما کسی که قرار است یک مجموعۀ مهم کارشناسی را مدیریت کند باید دست کم در حد متوسط آن حوزه را بشناسد تا بتواند تصمیم نهایی را بگیرد.

شاید مهمترین مدرک آقای پیرهادی، که سبب انتصاب او به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت نفت شده است، این است که همه جا از او به نزدیک بودن با محمدباقر قالیباف یاد می‌شود.

سالهاست که در اکثر عزل و نصب‌های دولتی شبیه تقسیم غنائم عمل می‌شود. در وزارت نفت هم همین رویه حاکم بوده است. اما این انتصاب جدید از جهت بی‌ارتباطی کامل سوابق کاری و تحصیلی فرد منصوب با سمت انتصابی، بی‌نظیر اگر نباشد شاهکاری است کم نظیر.

با این سطح از فهم مدیریتی وقتی ثروت ملی دست مایۀ بده بستان قدرت می‌شود و هر ضابطه‌ای جز نفع سیاسی از بین می‌رود، چیزی که از دست می‌رود ثروت ملی است و آنچه حاصل می‌شود، افزایش بحران‌هاست.

با چنین مدیرانی می‌خواهید به ستیز با بحران‌ها بروید؟

خروج از نسخه موبایل