جزئیات آخرین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه در سال ۱۴۰۰

وکلاپرس- سخنگوی قوه قضائیه در آخرین نشست خبری سال ۱۴۰۰ با محکوم کردن حادثه تروریستی پاکستان به پرسش های خبرنگاران درباره آخرین وضعیت برخی پرونده های مطرح کشور پاسخ داد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا ذبیح الله خدائیان روز گذشته (۱۶ اسفند ۱۴۰۰) در آخرین نشست خبری سال ۱۴۰۰ ضمن تبریک هفته منابع طبیعی و اعیاد شعبانیه آخرین جزئیات آزادسازی اراضی و تغییر کابری ها، وضعیت واردات خودرو، طرح صیانت و … را بیان کرد.

دم از حقوق بشر زدن جنبه سیاسی دارد

خدائیان شهادت جمعی از نمازگزاران کشور پاکستان را تسلیت گفت و ادامه داد: در این حادثه تروریستی ۵۰ نفر به شهادت رسیدند و صدها نفر مجروح شدند اما هیچ حساسیتی در این کشورها (غرب) ایجاد نشد و نشان می دهد دم از حقوق بشر زدن جنبه سیاسی دارد و به نظر انها همه انسان ها از یک ارزش برخوردار نیستند.

رفع تصرف ۱۵ دستگاه اجرایی از ۱۹ دستگاه

خدائیان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در مورد آزادسازی سواحل برخی مدعی هستند که در بعضی مسیرها از جمله رودخانه کرج در جاده چالوس آزادسازی محسوسی انجام نشده است، پاسخ شما چیست؟ گفت: در این زمینه اخیرا با همکاری دستگاه قضایی و با تاکیدات رییس قوه قضاییه و همکاری دولت اقدامات مفیدی انجام شده است بخصوص در حریم رودخانه کرج. ۱۹ دستگاه اجرایی دارای تصرفاتی بودند و مستحدثاتی ایجاد شده بود که ۱۵ دستگاه اجرایی رفع تصرف کردند و ۴ دستگاه هنوز انجام ندادند و اخطار دادیم.

بیشتر بخوانید:

 

وی افزود: در رابطه با برخی اشخاص حقیقی نسبت به رفع تصرف آنها انجام شده اما تعدادی از مستحدثاتی باقی مانده اند که نیاز به رفع تصرف دارد و متعلق به مردم هستند.

اگر آزاد سازی را شخصا انجام ندهند با حکم مراجع قضایی و ضابطان اقدام خواهد شد

خدائیان تاکید کرد: با همکاری قوه قضاییه و دولت پیشرفت خوبی داشتیم و کسانی که به حریم و سواحل تجاوز کردند خودشان شخصا به رفع تصرف اقدام کنند زیرا از مصالحی که بکار برده شده بهتر می شود استفاده کرد. اگر این کار را شخصا انجام ندهند با حکم مراجع قضایی و ضابطان اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: این اقدام مقطعی نیست و ادامه دارد و اگر کسانی اصرار به تصرف داشته باشند با حکم‌ مراجع قضایی اقدام خواهد شد.

بیش از ۴۸ هزار پرونده زمین خواری در سال ۱۴۰۰

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره موضوع مبارزه با زمین خواری و حدنگاری‌ها در کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۸ هزار پرونده در ارتباط با زمین داشتیم و ۲۹ هزار و ۵۰۰ پرونده منتهی به صدور حکم شده است. همچنین ۲۷ هزار و ۳۷۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی رفع تصرف به عمل آمده که ارزش تقریبی آن ۷۹ و هزار ۳۰۰ میلیارد تومان است. ۱۹ هزار و ۵۰۰ حکم قلع و قمع بنا و مستحدثات داشتیم. در ارتباط با حدنگاری حدود ۹۱ درصد از اراضی ملی و منابع طبیعی سند کاداستری برایشان صادر شده است.

خدائیان یادآور شد: موضوع مبارزه با زمین خواری در دستور قوه قضاییه است و جنبه مقطعی ندارد و در این دوره دولت همکاری لازم را با قوه قضاییه دارد و خوشبین هستیم که این مبارزه به نتایج مفیدی برسد.

تغییر کاربری اراضی جرمی است که آمار آن در کشور کم نیست

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره بزرگترین پرونده تغییر کاربری اراضی در نزدیکی دادگستری قم گفت: تغییر کاربری اراضی جرم است و متاسفانه جرمی است که آمار آن در کشور کم نیست، بخصوص اینکه نقل و انتقال بسیاری از اراضی با سند عادی انجام می شود و همین مسئله اثراتی در قطعه بندی و فروش زمین دارد.

بیشتر بخوانید:

وی افزود: اگر این مسئله تغییر کاربری در نزدیکی دادگستری قم احراز شود قابل رسیدگی است. در رابطه با تغییر کاربری باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که باید به موقع ورود کنیم. در خصوص این موضوع هنوز پرونده‌ای در دادگستری قم نداریم و چنانچه همکاران در دادگستری قم خبر تغییر کاربری به آنها رسیده باشد باید به آن ورود کنند.

قریب به ۱۲ هزار و ۲۴۰ نفر مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار گرفتند

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت اعطای مرخصی و عفو و تخفیف مجازات زندانیان، گفت: به موجب قوانین و مقررات در ایام مختلفی پیشنهادهای عفو مجازات داده می‌شود. در سال ۱۴۰۰، قریب به ۱۲ هزار و ۲۴۰ نفر مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار گرفتند که از این تعداد ۷ هزار نفر از تخفیف مجازات و بیش از ۴ هزار نفر مشمول عفو شدند. همچنین ۲۲۷۷ نفر در ۲۲ بهمن و مبعث مشمول عفو شدند.

وی افزود: در حال حاضر ۳۲ هزار نفر مشمول مرخصی هستند که این موضوع در حال بررسی است.

آزادسازی زندانیان در آستانه ماه رمضان در دستور کار دستگاه قضایی

 سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی زندانیان در آستانه ماه مبارک رمضان گفت: در رابطه با آزادی زندانیان به خصوص زندانیان جرایم غیرعمد و محکومان مالی هر ساله با کمک سازمان زندان‌ها و ستاد دیه و انجمن حمایت در ایام ماه مبارک رمضان جشن‌های گلریزان برگزار می شود. در جشن‌های سال‌های گذشته مردم شرکت خوبی داشتند و تعدادی زیادی از این محکومان آزاد می شدند. این موضوع امسال هم در دستور کار است.

پرونده گروهک تروریستی الاحوازیه و گروهک تندر در جریان رسیدگی است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده دو سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه و گروهک تندر گفت: هر دو پرونده در جریان رسیدگی است و به اتمام نرسیده است. رسیدگی به این پرونده ها با رعایت کلیه قوانین و مقررات از جنبه بین المللی و از لحاظ قوانین داخلی است.

بیشتر بخوانید:

انتظار این است که میزان ۲.۹ درصد بودجه برای قوه قضاییه لحاظ شود

خدائیان در پاسخ به سوالی پیرامون موضوع بودجه ۱۴۰۱ و رفع مشکلات قوه قضاییه در ارتباط استخدام قضات گفت: در طول مدتی که از برنامه ششم سپری شده هیچ سالی نبوده که حد نصاب تعیین شده در قانون در اختیار قوه قضاییه گذاشته شود. در بودجه ۱۴۰۱ اعتقاد ما این است که حدود ۹ هزار میلیارد تومان کسری داریم که به مجلس منعکس شده است. انتظار این است که میزان ۲.۹ درصد بودجه برای قوه قضاییه لحاظ شود.

از زمانی که بازار سرمایه مشکلاتی پیدا کرد سازمان بازرسی وارد شد

 وی در پاسخ به سوالی درباره پرونده بازار سرمایه و بورس و اینکه چند متهم دارد؟ گفت: سازمان بازرسی کل کشور از زمانی که بازار سرمایه مشکلاتی پیدا کرد، به این موضوع ورود کرده است. ضمن اینکه به مسئولان مربوطه در زمان های خودش هشدارهایی دادیم و پرونده هایی در مورد اعضای هیات مدیره بازار سرمایه تشکیل شده است و پرونده در ارتباط با تخلفات انها به شورای عالی بورس ارجاع شد.

وی افزود: پرونده کیفری در سازمان بازرسی تشکیل شد و اعضای هیات مدیره را دعوت و تفهیم اتهام کردیم و به مرجع قضایی ارجاع شده است. در مورد مسئولان پرونده به دستگاه قضایی ارجاع شده و منتهی به صدور حکم بدوی شده و این روند همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید:

وی تاکید کرد: هم دولت و هم ریاست قوه قضاییه تاکیدات زیادی داشتند که سازمان بازرسی نظارت بیشتری بر بازار داشته باشند تا از خسارتی‌ که به مردم وارد می شود پیشگیری شود. در مورد اشخاص دولتی و غیر دولتی که در این بازار وارد شدند و باعث رشد شاخص بازار شدند و مدتی بعد خارج شدند و موجب افت بازار شدند را در دست بررسی داریم و انشالله در آینده نتیجه به مردم اعلام می شود.

سامانه های متعددی در اجرای سند تحول اجرایی شدند

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت سند تحول گفت: این سند در دستور کار قوه قضاییه است و مشتمل بر برنامه‌های کوتاه و میان و بلندمدت است و ستاد پیگیری اجرای سند تحول مرتب آنرا رصد می‌کند. برنامه های کوتاه مدت‌ اجرایی شدند و به اتمام رسیدند. در اجرای این سند تحول راهکارهایی برای اصلاح فرایندها پیش بینی شده و بیش از ۵۰ دستورالعمل و بخشنامه در اجرای سند تحول اجرا و ابلاغ شدند. سامانه های متعددی در اجرای سند تحول اجرایی شدند. مانند سامانه شهود و متهمان و سامانه محکومان مالی و همچنین اجرای طرح حدنگاری و تسریع در اجرای آن و بسیاری از احکام این سند و برنامه های آن اجرا شدند و الان برنامه های میان مدت را اجرا می کنیم و بعضی از برنامه های بلندمدت هم نیاز به قانون دارد که در دست تدوین است و در موعد خود اطلاع رسانی می شود.

نظارت دستگاه قضایی بر تخلفات فضای مجازی

 خدائیان در پاسخ به سوالی درباره نظارت دستگاه قضایی بر تخلفات فضای مجازی گفت: بحث فضای مجازی امروزه در کنار فضای حقیقی است یعنی مردم در فضای مجازی زندگی می کنند و کار و کاسبی دارند و همانطوری که فضای حقیقی نیاز به نظارت دارد و جرمی‌ رخ دهد قابل پیگیری است، اگر این جرایم در فضای مجازی هم رخ دهد باید پیگیری شود.

وی با بیان اینکه پرونده های متعددی در رابطه با کلاهبرداری و افترا تشکیل شده است، گفت: در ماه های اخیر پرونده های زیادی در رابطه با کلاهبرداری از طریق رمز ارزها تشکیل شده است؛ لذا بحث برخورد با این جرایم در دستور کار قوه قضاییه است و از دست اندرکاران می خواهیم این فضا را مدیریت کنند؛ البته مدیریت به معنای محدودیت نیست و اگر در فضای مجازی خشونت و هتک حرمتی آموزش داده می شود امکان شناسایی آن فراهم شود.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره بررسی تخلفات رئیس جمهور سابق در بازار سرمایه گفت : گزارشاتی از سوی نمایندگان مطرح شده اما احضاری صورت نگرفته است. پس از ارجاع هر پرونده نیاز به تحقیقاتی وجود دارد که باید روند خود را طی کند.

واردات خودرو زمانی نهایی می شود که شورای نگهبان ان را تایید کند

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با واردات خودرو در سال آینده گفت: مصوبه‌ای در این رابطه در مجلس تصویب شده ولی هنوز نهایی نشده و زمانی نهایی می شود که شورای نگهبان ان را تایید کند. این موضوع ارتباط به دولت دارد و واردات و صادرات خودرو در حوزه دولت است و قوه دخالتی نمی تواند دخالت داشته باشد.

اقدامات دستگاه قضا برای حمایت از تولید داخل

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دستگاه قضا برای حمایت از تولید داخل گفت: قوه قضائیه درباره حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری مشروع اقدامات بسیار مؤثری داشته است. دستورالعمل حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع و حمایت از تولید در قوه قضاییه تصویب شد و در اجرای آن ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی در ستاد قوه قضائیه با حضور مسئولین عالی قضائی تشکیل می‌شود و جلسات مرتبی هم دارد و دبیرخانه آن در دادستانی کل کشور فعال است. در استان‌ها هم ستادهای استانی حمایت از اقتصاد مقاومتی تشکیل می‌شود و این ستادها همکاری تنگاتنگی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان دارند. بیش از ۲ هزار واحد تولیدی در سراسر کشور با کمک همکاران ما در دستگاه قضائی فعال شده‌اند و اقداماتی از قبیل ارائه مشاوره حقوقی به کارآفرینان و تولیدکنندگان و همچنین پیگیری لازم برای جلوگیری از ورشکستگی واحدهای تولیدی، در دستور کار هستند.

بحث مبارزه با قاچاق، وظیفه فقط دستگاه قضائی نیست

وی درباره مبارزه با قاچاق کالا تاکید کرد: بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سیاست‌های در دستور کار قوه قضائیه است اما بحث مبارزه با قاچاق، وظیفه فقط دستگاه قضائی نیست و دولت محترم در این زمینه وظیفه مهمی را به عهده دارد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با مسئولیت رئیس جمهور تشکیل می‌شود که دستگاه‌های مختلفی در آن عضو هستند و هر کدام در راستای مبارزه با کالا و بر اساس منویات مقام معظم رهبری وظایفی دارند که آن را انجام می‌دهند تا از قاچاق کالا پیشگیری شود. در بحث مبارزه با قاچاق کالا اگر دستگاه‌های دولتی مرتکب قاچاق شوند، دستگاه قضائی با آنها برخورد خواهد کرد. تا کنون هم پرونده‌های متعددی در رابطه با قاچاق کالا و راز در مراجع قضائی تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید:

قوه قضاییه یک عضو از شورای عالی فضای مجازی است

سخنگوی قوه قضائیه درباره طرح صیانت از فضای مجازی گفت: اگر قانونی در مجلس به تصویب برسد ما مجری هستیم و باید آنرا اجرا کنیم و این طرح مراحل اولیه خود را طی کرده و باید ببینیم به چه نتیجه ای می رسد. در شورای عالی فضای مجازی، قوه قضاییه یک عضو است و سیاست گذار اصلی شورا است.

خدائیان در پایان گفت: از همه ارباب جراید و رسانه ها که در سال ۱۴۰۰ همکاری را با قوه قضاییه در اطلاع رسانی داشتند و نیز صدا و سیما و همکاران ما در صدا و سیما و سایر روزنامه ها و خبرگزاری ها تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم انشالله سال پرخیر و برکتی در سال ۱۴۰۱ داشته باشید.

منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل