وکلاپرس _ یک قاضی دادگستری در استان گیلان، به منظور تکریم شان وکلای دادگستری، اجازه ورود وکیل بدون هماهنگی های متداول را به اتاق خویش داده است.
به گزارش وکلاپرس، قاضی حسین عزیزی، رییس شعبه دوم حقوقی شهرستان سیاهکل در استان گیلان، در برگهای که بر در ورودی اتاق خویش چسبانده، ضمن یادآوری تبصره ۳ ماده واحده قانون انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوا نوشته است: «وکلای محترم میتوانند بدون هماهنگی وارد شوند.»
بیشتر بخوانید
- وکیل میلاد حاتمی : تتلو را متهم به افساد فی الارض نمیدانند اما موکل من با جرایم خفیفتر متهم به این جرم شد
- اسامی نامزدهای تایید صلاحیتشده هفتمین دوره انتخابات کانون وکلای البرز
در تبصره سه ماده واحده مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی (مصوب ۱۳۷۰/۰۷/۱۱) آمده است:
وکیل در موضع دفاع، از احترام و تأمینات شاغلین شغل قضا برخوردار میباشد.
شما نیز می توانید در صورت مشاهده مورد مشابه، تصاویر خود را برای ما ارسال کنید.
مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی به شرح زیر است:
ماده واحده – اصحاب دعوی حق انتخاب وکیل دارند و کلیه دادگاههایی که به موجب قانون تشکیل میشوند مکلف به پذیرش وکیل میباشند.
تبصره ۱- اصحاب دعوی در دادگاه ویژه روحانیت نیز حق انتخاب وکیل دارند، دادگاه تعدادی از روحانیون صالح را به عنوان وکیل مشخص میکند، تا از میان آنان به انتخاب متهم، وکیل انتخاب گردد.
تبصره ۲- هرگاه به تشخیص دیوان عالی کشور، محکمهای حق وکیل گرفتن را از متهم سلب نماید حکم صادره فاقد اعتبار قانونی بوده و برای بار اول موجب مجازات انتظامی درجه ۳ و برای مرتبه دوم موجب انفصال از شغل قضایی میباشد.
تبصره ۳- وکیل در موضع دفاع، از احترام و تأمینات شاغلین شغل قضا برخوردار میباشد.
موضوع “انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی” که در تاریخ یازدهم دی ماه یک هزار و سیصد و شصت و نه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان قرار گرفته، در اجرای اصل یکصد و دوازدهم قانون اساسی، در جلسه روز پنجشنبه مورخ یازدهم مهر ماه یکهزار و سیصد و هفتاد به شرح فوق به تصویب نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام