وکلاپرس- کانون وکلای دادگستری اصفهان در اطلاعیه ای از راه اندازی و فراهم شدن برگزاری جلسات ملاقات وکلا و زندانیان به صورت برخط، به منظور دیدار وکیل و موکل و امضای قرارداد وکالت خبر داد.
به گزارش وکلاپرس، پیرو مذاکرات صورت گرفته بین کانون وکلای دادگستری اصفهان با دادگستری و زندان اصفهان، امکان الکترونیکی شدن ملاقات وکلای کانون وکلای این استان با موکلان زندانی فراهم شده است.
طبق گزارش منتشره در این خصوص دو دفتر خدمات الکترونیک قضائی در اصفهان برای مراجعه وکلا و برگزاری جلسات برخط در نظر گرفته شده است و همچنین باجه هایی اختصاصی در زندان مرکزی استان و کانون اصلاح و تربیت برای این موضوع تجهیز شده است.
بیشتر بخوانید:
در اطلاعیه کانون وکلای دادگستری اصفهان آمده است:
پیرو مذاکرات صورت گرفته و اطلاع رسانی های قبلی و اعلام معاون قضائی رئیس کل و سرپرست معاونت فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان اصفهان، باجه های اختصاصی در زندان مرکزی استان اصفهان و کانون اصلاح و تربیت، به منظور برگزاری جلسات ملاقات و اخذ قرارداد وکالت فی مابین وکلا و موکلین مستقر در زندان به صورت برخط تجهیز شده است و دو دفتر خدمات الکترونیک قضائی واقع در اصفهان، بلوار آئینه خانه جنب مسجد النبی ساختمان آئینه (آقای فقیهی) و خیابان جی مقابل خیابان تالار، جنب مسجد امیرالمومنین طبقه دوم (آقای کریمی) برای مراجعه همکاران محترم در این خصوص معرفی گردیده اند.
دستورالعمل برگزاری جلسات ملاقات وکلا و زندانیان به صورت برخط
مراحل و دستورالعمل برگزاری جلسات در دفاتر خدمات قضائی به شرح زیر می باشد:
۱) وکلا می بایست نسبت به درخواست ملاقات به صورت تلفنی و یا حضوری در دفاتر خدمات قضائی منتخب، حداقل سه روز قبل از موعد درخواست، اقدام نمایند.
۲) دفاتر خدمات قضائی می بایست پس از دریافت اطلاعات لازم هر فرد مستقر در زندان از سوی وکیل درخواست کننده، نسبت به تکمیل فرم شماره ۱ (درخواست جلسه برخط) اقدام و در اختیار زندان قرار دهد.
۲-۱) فاصله زمانی بین نوبت ها ۱ ساعت و شروع آن از ساعت ۸ صبح الی ۱۳ خواهد بود.
2-۲) ارسال لیست درخواست ملاقات ها(فرم شماره۱) به زندان صرفا روزهای زوج هفته می بایست صورت پذیرد.
2-۳) دفاتر خدمات می بایست پس از تایید امکان برگزاری جلسه در روز و ساعت ملاقات درخواست شده، نسبت به هماهنگی لازم با وکیل درخواست کننده به صورت تلفنی اقدام نمایند.
2-۴) مواردی که زندانیان از ملاقات ممنوع شده اند یا در اجرای ماده ۱۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری قرار عدم دسترسی صادر شده است، دفاتر خدمات قضائی می بایست پس از اعلام موضوع از طرف زندان، موضوع را به وکیل درخواست کننده اعلام نمایند.
۳) دفاتر خدمات قضائی موظف است قبل از زمان برگزاری جلسه ملاقات، نسبت به احراز هویت، قرارداد و بررسی اعتبارنامه وکالت اقدام نماید. بدیهی است برگزاری جلسه، به منزله تایید مدارک و مسئولیت آن به عهده دفاتر خدمات قضائی خواهد بود.
۴) در صورتی که ملاقات به منظور تنظیم وکالت نامه باشد ضروری است به شرح ذیل صورت پذیرد:
۴-۱) وکیل فایل وکالتنامه خود را با فرمت PDF به دفتر خدمات قضائی الکترونیک ارائه نماید.
4-۲) دفتر خدمات قضائی فایل مذکور را از طریق سامانه ویدیو کنفرانس (سهراب) برای نماینده زندان ارسال نماید.
4-۳) نماینده زندان پس از چاپ فایل وکالتنامه، آن را به زندانی ارائه تا پس از مطالعه متن، وکالتنامه را امضا نماید. سپس نماینده زندان پس از مهر و امضا به عنوان تایید کننده، قرارداد مذکور را اسکن و مجدد برای دفتر خدمات قضائی در سامانه مذکور ارسال خواهد نمود. در این حالت نسخه اصلی در زندان بایگانی می گردد.
4-۴) دفتر خدمات قضائی پس از دریافت قرارداد امضا شده از سوی زندان و چاپ آن، به امضا وکیل رسانده، مهر و امضا دفتر خدمات ذیل قرارداد انجام و رونوشتی از آن بایگانی خواهد نمود.
۵) پس از برگزاری هر جلسه، ضروری است فرم شماره ۲ تکمیل و در دفتر خدمات قضائی بایگانی گردد.
۶) هزینه اخذ شده از وکلا به منظور برگزاری ملاقات برخط و چاپ، طبق تعرفه سالانه برگزاری جلسات دادرسی الکترونیک با اصحاب دعوی خواهد بود.
۷) دفاتر خدمات قضائی موظف هستند گزارش برگزاری جلسات خود را از طریق جدول شماره ۲ به صورت ماهانه در اختیار معاونت فناوری اطلاعات دادگستری استان قرار دهند.