وکلاپرس– رئیس جمهوری منتخب ایران تاکنون دو بار در همایشهای اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای البرز در سال ۱۳۹۵ و کانون وکلای آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۷ سخنرانی کرده است.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی اسکودا، دکتر پزشکیان در این سخنرانی ها با تاکید بر اینکه وکیل دادگستری باید در هنگام وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند، اظهار امیدواری کرد که اینگونه جلسات باعث شود بستر عدالت در جامعه مهیا شود چرا که نور چشم جامعه، عدالت است و عدالت میتواند جامعه را حفظ کند و از گزندها در امان بدارد.
سخنرانی دکتر مسعود پزشکیان در بیست و هفتمین همایش اسکودا
گزیده سخنرانی دکتر مسعود پزشکیان، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در بیست و هفتمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران که طی روزهای نوزدهم و بیستم آبان ماه سال ۱۳۹۵ برگزار شد، به این شرح است:
* ما موظف هستیم در چنین مراسمی حضور داشته باشیم.
* بنده معتقدم در موضوعی که فرد اطلاعی ندارد نباید دخالت و اظهارنظر کند. به من انتقاد میشود که چرا این مطلب را میگویم، ولی معتقدم دلیل جهل انسان این است که نداند حد دانستههایش کجاست.
* در موضوع این جلسه میتوانم به بخشی از فرمایشات حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره کنم که میفرماید: برای کسانی که درد دارند جلسهای بگذار تا دردشان را گوش کنی و بهخاطر خدا متواضعانه با مردم برخورد کن و با کبر با مردم صحبت نکن. لشکریانت را کنار بزن تا کسی که میخواهد حرف بزند بیواهمه حرف خود را بزند و از مسائل بعدی آن نترسد. در جامعهای که نشود حق مظلوم را گرفت روی سعادت دیده نخواهد شد. نور چشم یک جامعه عدالت است و عدالت وقتی محقق میشود که فرد بدون واهمه حرف خود را بزند. تحمل کن، اگر حرف بیربطی زد و برای او مشکل ایجاد نکن. خدا به خاطر تحمل و برخورد تو خدا اکناف رحمتش را بر او میبارد و تو را به پاداش این تحمل میرساند.
* حال سوال من این است که آیا ما امروزه اینگونه هستیم؟ چرا وکلای ما باید بترسند که اگر این قانون بیاید ما شاید نتوانیم حرف بزنیم. اگر وکیل در جامعه بترسد وای بر مردم. باید قانون طوری طراحی شود که واهمه در دل یک وکیل نباشد. ما باید کاری کنیم که بشود فریاد مظلوم و دادخواهی را در هر محکمهای گفت؛ آنگاه جامعه علوی داریم، آنگاه میتوانیم بگوییم جامعه اسلامی داریم. باید تلاش کنیم تا جامعهای اینگونه بسازیم، جامعهای که حتی اگر علیه مسئولان آن موضوعی مطرح شد همانند مردم عادی در یک مرجع مشخص عادلانه رسیدگی شود. ما باید به این سمت برویم.
* خدا به ما کمک کند که الگوی آن چیزی باشیم که ادعا میکنیم. خدا مارا شرمنده شهدا و جانبازان نکند. چه زمانی شرمنده نخواهد کرد؟ وقتی منصفانه و عادلانه با مردم برخورد کنیم.
* امیدوارم راهی را برویم که اماممان به ما نشان داد. صفات قضات را بخوانیم و به آن عمل کنیم. همه ما باید چنین باشیم. ما خدمتگذار مردم هستیم البته در عمل و نه در شعار. ما باید به حرف مردم گوش کنیم و پاسخگو باشیم و اگر نمیتوانیم به هر دلیل پاسخ دهیم و نتوانستیم مشکل را حل کنیم با زبان خوش بگوییم.
بیشتر بخوانید:
سخنرانی دکتر مسعود پزشکیان در سی و یکمین همایش اسکودا
دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری منتخب ایران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، همچنین در افتتاحیه سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای آذربایجان شرقی در مورخ ۲۳ آبان سال ۱۳۹۷ و در زمانی که نایب رئیسی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت، در سخنانی با بیان اینکه باید کاری کنیم عدالت در جامعه حکمفرما شود، تاکید کرد که وکیل دادگستری باید در زمان وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند و از حق دفاع کند.
گزیده سخنان دکتر پزشکیان در این همایش به این شرح است:
* یک مساله را میگویم و باورم بر این است که باید عدالت در جامعه جاری و ساری شود. خدا میگوید بر هر امتی پیامبر فرستادیم تا عدالت را برقرار کنیم. ما معتقدیم امام زمان(عج) خواهد آمد و طبق روایات زمین را از عدالت پر میکند. ما منتظر آمدن او هستیم تا براساس عدالت حکم کند.
* حضرت علی(ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر در مورد انتخاب قاضی نصایحی دارد و میگوید آدمی را قاضی کن که در ذهن تو برترین است. حضرت علی در ادامه میفرماید کسی را به عنوان قاضی انتخاب کن که بزرگی کار برای او سخت نباشد، آدمی را انتخاب کن که اگر اشتباه کرد راحت برگردد، نترسد و بگوید حکم اشتباهی دادم. حضرت به مالک میفرماید فردی را به عنوان قاضی انتخاب کن که وقتی شبههای دارد کاری نکند، زیرا این کار بهتر است از اینکه حکم اشتباه دهد، قاضی باید صبر کند تا دلایل مشخص شود و سپس حکم صادر کند. ما مشکلات زیادی در این زمینه حس میکنیم. در ادامه نامه، حضرت میفرماید جلسات عمومی با مردم داشته باش و در آن جلسات کاملا متواضعانه بنشین و حالت متکبرانه به خود نگیر و به گونهای رفتار کن که افراد بدون لکنت زبان و ترس حرف خود را بزند.
* حکومت روی سعادت نمیبیند مگر یک ضعیف بتواند از یک قوی حق خود را بگیرد. حضرت علی در ادامه نامه خود در بیان ویژگیهای قاضی میفرماید قاضی باید در مقابل حرفهای مردم صبور باشد و بگذارد آنها حرف خود را بزنند.
* آیا امروز نوع حرف زدن و عمل ما آنگونه که امام میگوید هست یا نه؟ وکیل باید موقع وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند؛ آیا میتواند؟ باید کاری کنیم عدالت در جامعه حاکم شود. شما وکلای عزیز مسئولیت سنگینی دارید؛ قضات هم مسئولیت سنگینی دارند. بنا بر فرمایش حضرت علی(ع) قضات باید بر اساس یقین تصمیم بگیرند نه ظن. امیدوارم این جلسات باعث شود بستر عدالت در جامعه مهیا شود چرا که نور چشم جامعه، عدالت است و عدالت میتواند جامعه را حفظ کند و از گزندها در امان بدارد.
منبع: روابط عمومی اسکودا