آیین نامه نقل و انتقال وکیل کانون وکلای دادگستری خراسان
(مصوب ۹۴/۲/۲۰)
وکلای پایه یک دادگستری عضو کانون استان خراسان که محل اشتغال آنان در شهرستان های تابعه می باشد، در صورت وجود شرایط ذیل که توسط هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری احراز می گردد، می توانند تقاضای انتقال نمایند:
ماده ۱- وکلای دادگستری که پس از طی دوره کارآموزی موفق به دریافت پروانه پایه یک شده اند در صورتی می توانند تقاضای انتقال به مشهد را بنمایند که:
الف: از مدت اشتغال آنان در محل قبلی حداقل بیش از سه سال گذشته باشد.
تبصره ۱: برای بانوان و وکلای متاهل ۲ سال محاسبه خواهد شد.
تبصره ۲: مدت اشتغال برای وکلایی که قبل از قبولی در آزمون متاهل بوده یا محل اشتغال همسر آنان شغل دولتی در مشهد بوده باشد با ارائه گواهی اداره مربوطه مدت مذکور ۱ سال خواهد بود.
تبصره ۳: منظور از اشتغال تاسیس دفتر و اشتغال عملی در محل اولیه صدور پروانه وکالت است که مراتب بایستی توسط هیأت مدیره کانون احراز شود.
ب: به تشخیص هیأت مدیره در محل اشتغال قبلی به تعداد لازم وکیل پایه یک دادگستری باشد.
ج: در زمان اشتغال در محل سابق به تشخیص هیأت مدیره از حسن اخلاق و رفتار برخودار بوده و تخلف انتظامی درجه ۴ یا بالاتر نداشته باشد.
ماده ۲: کارآموزانی که در آزمون اختبار کسب رتبه های اول تا سوم نمایند، در صورت تقاضای انتقال و پیشنهاد کمیسیون کارآموزی از این مقررات مستثنی بوده و با تصویب هیأت مدیره می توانند در مشهد یا هر شهر دیگر، درخواست صدور پروانه نمایند.
ماده ۳: وکلای دادگستری که عضو هیأت علمی در یکی از گروه های حقوق دانشگاه های رسمی کشور می باشند، بدون رعایت ضوابط فوق هیأت مدیره می تواند با انتقال آنان موافقت نماید.
ماده ۴: تقاضای انتقال از شهر محل اشتغال به شهر دیگر غیر از مشهد با در نظر گرفتن بندهای ب و ج ماده ۱ این آئین نامه و موافقت هیأت مدیره امکان پذیر است.
ماده ۵: در صورت احراز شرایط خاص و استثنایی متقاضی انتقال به مشهد و یا هر یک از شهرهای دیگر در صورت موافقت کلیه اعضاء حاضر در جلسه هیأت مدیره نقل و انتقال متقاضی بدون در نظر گرفتن شرایط مندرج در این آئین نامه امکان پذیر است.
ماده ۶: رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره نقل و انتقالات از طرف هیأت مدیره هر چهار ماه یکبار به عمل می آید مگر در مورد نقل و انتقال کارآموزان که تابع مقررات خاص خود می باشد.
ماده ۷: در صورت رد تقاضای انتقال موضوع تا یکسال قابلیت طرح مجدد ندارد.
ماده ۸: امتیاز و اولویت های لازم برای انتقال و اشتغال به وکالت در شهر مشهد در صورت تعدد تقاضا، با احراز بیشترین شرایط و موارد زیر تعیین می گردد:
۱- تحصیل همسر یا فرزندان تحت تکفل وکیل در یکی از مراکز آموزش عالی استان.
۲- اشتغال تمام وقت همسر متقاضی در یکی از ادارات با سازمان های دولتی و عمومی.
۳- نیاز جدی وکیل متقاضی یا همسر یا فرزندان تحت تکفل وی برای استفاده از مراکز درمانی مرکز استان.
۴- اشتغال بیشتر از ۳ سال در خارج از مشهد.
۵- کمک مالی برای رفع نیازمندی های کانون در حد امکان.
۶- اشتغال به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی و بالاتر در یکی از مراکز آموزش عالی در مشهد یا تدریس در مراکز قوی.
ماده ۹: ضوابط پذیرش کارآموز مهمان:
۱- چنانچه کارآموز پس از قبولی در آزمون وکالت به بیماری خاص یا هر مشکلی که موجبات استیصال وی را فراهم آورد مبتلاء گردد، می تواند متقاضی کارآموزی مهمان در شهر مورد نظر خود باشد.
۲- ازدواج کارآموزان دختر پس از قبولی در آزمون کانون وکلای مربوط به شرط آن که محل اشتغال همسر آنان شهرستان مشهد یا شهرستانی باشد که کارآموز متقاضی انتقال به آن شهر است.
۳- در صورت فوت پدر کارآموز بعد از قبولی وی در آزمون کانون وکلای مربوط و احراز اینکه خانواده کارآموز تحت تکفل وی می باشند.
۴- پذیرفته شدگان در آزمون کارآموزی وکالت در صورتی که در یکی از مقاطع تحصیلی عالی در رشته های حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی قبول، گردند می توانند در مدت اشتغال به تحصیل میهمان شوند.
۵- در صورتی که هیات مدیره کانون بنا به دلایل دیگر به اتفاق آراء حاضر در جلسه با انتقال کارآموز متقاضی موافقت نمایند.
ماده ۱۰: این آئین نامه در مورخ ۹۴/۲/۲۰ با ده ماده در هیأت مدیره به تصویب رسید.