کانون وکلای دادگستری سمنان: فارغ از نظریه مشورتی اخیر، از نظر این کانون، جمع کارآموزی وکالت و کارمند بودن غیرممکن است

وکلاپرس- کانون وکلای دادگستری سمنان در واکنش به نظریه مشورتی اخیر اداره کل حقوقی قوه قضاییه مبنی بر خروج کارآموزی وکالت از شمول عنوان «وکالت دادگستری»، تاکید کرده است که جمع کارآموز بودن و کارمند بودن امری محال و غیر ممکن است.
به گزارش وکلاپرس، اداره کل حقوقی قوه قضاییه در اسفند ماه سال ۱۴۰۳ در یک نظریه مشورتی اعلام کرده بود که: اخذ پروانه کارآموزی وکالت همزمان با اشتغال به عنوان کارمند دولت از شمول ضمانت اجرای مقرر در تبصره ۵ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳ خارج است.
بیشتر بخوانید:
متن این نظریه به شرح زیر است:
صرف نظر از آن که جمع وظایف کارآموزی وکالت و استخدام دولتی در عمل امکان پذیر نمی باشد کارآموزی وکالت از شمول عنوان وکالت دادگستری مندرج در اصل یکصد و چهل و یکم قانون اساسی و تبصره ۴ ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی خارج است؛ بنابراین اخذ پروانه کارآموزی وکالت همزمان با اشتغال به عنوان کارمند دولت از شمول ضمانت اجرای مقرر در تبصره ۵ ماده واحده یاد شده خارج است. بدیهی است خروج این فرض از شمول قانون اخیرالذکر مانع از آن نیست تا چنانچه از سوی فرد فرض سؤال اقدامی مغایر مقررات حاکم بر رفتار کارکنان دولت و یا کارآموزان وکالت انجام شود مرجع رسیدگی کننده بر اساس مقررات مربوط رسیدگی و تصمیم مقتضی را اتخاذ کند.
در همین راستا کانون وکلای دادگستری سمنان در اطلاعیه ای با تاکید بر اینکه «نظریه مشورتی برای کانون وکلا الزامی ندارد» عنوان داشته است: ، کارآموز میتواند تا سقفی که کانون متبوع تعیین میکند در دعاوی، وکالت بعهده گرفته و کسب درآمد داشته باشد، لذا میبایست کارآموز در ابتدای کارآموزی از ارگان مربوطه رابطه استخدامی خود را متوقف و قطع گرداند و جمع کارآموز بودن و کارمند بودن امری محال و غیر ممکن خواهد بود.
متن اطلاعیه کانون وکلای دادگستری سمنان به شرح زیر است:
با توجه به درخواستها و نظریه مشورتی اخیر که کارآموزی را در زمان استخدام دولتی به صورتی قابل قبول دانسته صرفنظر از اینکه نظریه مشورتی برای کانون وکلا الزامی ندارد با توجه به ماده ۴۳ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال نظر به اینکه از کلمه باید در صدر ماده استفاده شده و حکایت از تکلیف و امری بودن دارد با توجه به بند ۸ آن و ماده ۵۴ از همان آیین نامه در مرحله دوم از مراحل مندرج در ماده اخیرالذکر، کارآموز میتواند تا سقفی که کانون متبوع تعیین میکند در دعاوی، وکالت بعهده گرفته و کسب درآمد داشته باشد، لذا میبایست کارآموز در ابتدای کارآموزی از ارگان مربوطه رابطه استخدامی خود را متوقف و قطع گرداند و جمع کارآموز بودن و کارمند بودن امری محال و غیر ممکن خواهد بود.

کاسه داغ تر از آش
کاملا نظر کانون محترم سمنان درست و قانونیه.
نظر مشورتی اشتباهه.
سلام،ایا جمع وکالت دادگستری و کارشناس رسمی دادگستری ممکن است؟
سلام. برخی مشاغل دولتی نظیر مربیان پرورشی مدارس، حین اینکه پیمانی یا رسمی هستند میتوانند با أخذ ابلاغ خود در مدارس با شیفت مخالف، ۲۴ساعت مؤظفی خود را در دو روز جمع کنند. یعنی تنها در دو روز از ۵روز کاری را در مدرسه سپری و ۳روز باقیمانده را در کارآموزی وکالت مشغول باشند.
اینچنین، اشتغال آنها در مدارس، میتواند تضمینی بر تأمین معاش آنها باشد و در عین حال، کارآموزی خود را سپری کنند. و هر عایدی از وکالت هم در دوران مذکور مفید زندگی آنان باشد.
شایسته است، کانون وکلا اشتغال همزمان در هر دو عنوان فوق الذکر را حد اقل منوط به امکان انجامشان گرداند. و بدون قید و شرط کارآموزان خود را محدود نگرداند.
احسنت