وکلاپرس- روحالله حضرت پور نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف کارآموزان مرکز وکلای قوهقضائیه استان آذربایجان غربی از مصوبات اخیر مجلس در خصوص نهاد وکالت انتقاد کرده و از این تصمیمات مجلس ابراز شرمساری کرد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی مرکز وکلای قوه قضائیه آذربایجان غربی روحالله حضرت پور طی سخنانی در این مراسم با اشاره به مصوبه اخیر مجلس برای سپردن مجوز صدور پروانه وکالت به وزارت اقتصاد، با اعلام اعتراض و تلاش خود برای عدم مصوبه، اظهار داشت: قریب به یک قرن از تاسیس مجلس در خلال جنبش مشروطیت میگذرد که هدف از آن احقاق حقوق ملت ایران بود، اما متاسفانه در مجلس یازدهم شاهد خاک پاشی این نهاد به جایگاه وکالت به عنوان یکی از ارکان توسعه عدالت هستیم.
مجلس اجازه نداشت به سبقه چندین ساله استقلال وکلا تعدی کند
وی افزود: مجلس اجازه نداشت به سبقه چندین ساله استقلال وکلا به عنوان جزئی از نهاد مدنی تعدی کند، این در شان مجلس نبود. تعدی قانون و قانونگذاران به جایگاه وکالت، تعدی به اجرای عدالت و تعدی به استقلال وکلای محترم است.
بیشتر بخوانید:
حضرتپور ادامه داد: تغییر ماهیت مراکز وکلا و تضعیف آن ها با هر بهانهای، چه ایجاد اشتغال، چه بهانه واهی انحصارشکنی تصمیم منطقی و صحیحی نیست.
وکالت که بقالی نیست شما بدون تخصص بیایید و صدور پروانه کنید
نماینده ارومیه عنوان داشت: موضوع صدور کلیه مجوزهای کسب و کار از جمله وکلای دادگستری از سویی نهادهایی به جز نهادهای مستقل و نیمه مستقل حقوقی، قطعا تضییع جایگاه وکالت را به دنبال خواهد داشت.
وی فازود: ما گفتیم! آقایان وکالت که بقالی نیست شما بدون تخصص بیایید و صدور پروانه کنید، مگر نهاد وکالت وابسته به شماست، یا از شما دستور میگیرد که خود را در این جایگاه میدانید؟
این تصمیمات خلق الساعه در میان مدت بر روی اشتغال هم بی تاثیر خواهد بود
حضرتپور تصریح کرد: موضوع ورود فارغ التحصیلان حقوق به شرکتها به عنوان مشاور حقوقی هم، حقیقتا تصمیم کارشناسی نیست. این تصمیم یعنی شما برای حل یک مشکل، مشکلات بیشتری به وجود بیاروید که قطعا این تصمیمات خلق الساعه در میان مدت بر روی اشتغال هم بی تاثیر خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
به دلیل این تصمیمات اشتباه شرمسار هستم
نماینده ارومیه اظهار کرد: مسئله اختیار صدور مجوزها که از سوی کمیسیون تلفیق در برنامه هفتم گنجانده شده غیر منطقی است و ماهم به نمایندگی از شما همواره اعتراض شما را به گوش تصمیم گیران می رسانیم؛ امیدواریم نهادهای بالا دستی مثل شورای نگهبان زیر بار این موضوع نروند .
بنده به عنوان فردی که لباس قانون گذاری به تن کردهام، تعدی به ساحت مستقل وکالت را، تعدی به آزادی، دموکراسی و ظلم مستقیم به اجرای عدالت میدانم و با وجود چانهزنیهای فراوان برای جلوگیری از آن به دلیل این تصمیمات اشتباه شرمسار هستم.
گفتنی است در این مراسم ۳۲۰ نفر از قبول شدگان آزمون وکالت قوه قضائیه در سال ۱۴۰۱ سوگند یاد و ردای کارآموزی وکالت بر تن کردند.