وکلاپرس- محمدتقی نقدعلی نماینده مجلس در واکنش به فعال نشدن سامانه سی ام اس (cms) برای برخی از کارآموزان وکالت سال گذشته، مدعی شد کانون های وکلا با استناد به آیین نامه جدید لایحه استقلال، برای کارآموزان ایجاد محدودیت می کنند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خانه ملت، رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد کانون های وکلا با انتقاد از اینکه کانونها با ایجاد مشکلاتی برای کارآموزان پذیرفته شده بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، انواع و اقسام محدودیت ها را برای آنها در نظر گرفته اند، بر ضرورت صدور پروانه کارآموزی و فعال شدن سامانه سی ام اس برای آنها تاکید کرد.
برخی کانون ها بر اساس قانون تسهیل پروانه کارآموزی صادر نکرده اند
محمدتقی نقدعلی در مورد تخصیص شماره پروانه کارآموزی، صدور پروانه و فعال شدن سامانه سی ام اس کارآموزان وکالت سال گذشته، گفت: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۱ و آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰ ، هیچگونه تغییر و یا تنزیل اعتباری برای پروانه کارآموزی وکالت ایجاد نکرده است.
نقدعلی افزود: به عبارت دیگر پروانه کارآموزی وکالت در طول ۷۰ سال سابقه قانونگذاری همواره در قوانین رسمی کشور تحت عنوان “پروانه کارآموزی وکالت” در قوانین مختلف واجد اعتبار بوده کما اینکه در مواد ۴۶ ، ۴۸ ، ۴۹ و ۵۱ از آیین نامه مذکور صریحاً به پروانه کارآموزی وکالت نیز اشاره شده است.
بیشتر بخوانید:
نماینده خمینی شهر در مجلس یازدهم ادامه داد: از سوی دیگر متاسفانه برخی کانون ها اساساً تاکنون برای کارآموزان پذیرفته شده بر اساس قانون تسهیل، پروانه کارآموزی صادر نکرده اند و برخی که صادر کرده اند شماره پروانه اختصاص نداده و جز یکی دو کانون هیچ کانون دیگری سامانه سی ام اس را برای کارآموزان فعال نکرده است.
فعال بودن سامانه سی ام اس به منزله اعلام رسمی صدور پروانه کارآموزی در سامانه قوه قضائیه است
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تصریح کرد: یعنی در درگاه خدمات الکترونیک قوه قضائیه هویت کارآموزان به ثبت نرسیده این در حالی است که تمامی ارباب رجوع دادگستری اعم از شاکی، شاهد، متهم و کارشناسان باید برخوردار از سامانه ثنا و ثبت سی ام اس باشند اما متاسفانه کانون های وکلا این حق را از کارآموزان دریغ کرده اند.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: فعال بودن سامانه سی ام اس به منزله اعلام رسمی صدور پروانه کارآموزی در سامانه قوه قضائیه بوده و به معنای اجازه برای پرونده گرفتن نیست که عده ای با استناد به ممنوعیت مقرر در آیین نامه از فعال کردن آن خودداری می کنند.
عده ای با استناد به ممنوعیت مقرر در آیین نامه از فعال کردن سامانه سی ام اس خودداری می کنند
نقدعلی با بیان اینکه عده ای با استناد به ممنوعیت مقرر در آیین نامه از فعال کردن آن خودداری می کنند، گفت : ممنوعیت اشتغال کارآموزان به موجب بند ۴ ماده ۷ مکرر قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار صریحاً لغو شده و آیین نامه سابق تاب مقاومت در قانون لاحق را ندارد و بر اساس بند ۴ ماده ۷ مکرر وضع هر گونه محدودیت و مانع در مسیر صدور مجوز که خارج از چهارچوب این قانون باشد ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یادآور شد: کانون های وکلا با ایجاد مشکلاتی برای کارآموزان پذیرفته شده بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار انواع و اقسام محدودیت ها را برای این افراد در نظر گرفته اند، چرا با وجود گذشت یک سال از پذیرفته شدن این افراد نباید فعالیت آن ها شروع شود؟ در این رابطه ضروری است کارآموزان وکالت آخرین اقدامات کانون ها در صدور پروانه را برای هیأت تحقیق و تفحص ارسال کنند تا نسبت به بررسی آن اقدام کنیم.
منبع:خانه ملت