نشست خبری کانون وکلای آذربایجان شرقی به مناسبت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری

وکلاپرس- کانون وکلای آذربایجان شرقی به مناسبت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، نشست خبری با حضور خبرنگاران برگزار کرد.

به گزارش وکلاپرس، رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی در این نشست که روز گذشته مورخ ۵ اسفند ۱۴۰۳ در محل کانون برگزار شد با انتقاد از اجرای قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار، اظهار کرد: متاسفانه بر اساس این قانون، شغل حساس و مهم وکالت به عنوان کسب و کار فرض شده است و با اجرای آن شاهد افزایش روز افزون تعداد وکلا در سراسر کشور هستیم که این موضوع به نهاد وکالت لطمه وارد می کند.

به گفته وی در حالی که تا سه سال پیش و در عمر ۷۰ ساله تعداد اعضای کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی حدود ۲ هزار نفر بود، این آمار با افزایش های بی رویه اکنون به حدود چهار هزار نفر رسیده است.

پیشنهاد کانون وکلای آذربایجان شرقی برای حذف نهاد وکالت از قانون تسهیل

فرهودی نیا با اشاره به تذکرات و پیشنهادات کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی برای حذف نهاد وکالت از قانون یاد شده، یادآور شد: بر این اساس رایزنی و مکاتبات مختلف با نهادهای مربوطه به انجام رسیده است که امیدواریم این شکایات منتج به نتیجه شده و وضعیت نادرست و نامطلوب کانون های وکلا به شرایط پیش از اجرای قانون تسهیل کسب و کار برگردد.

فرهودی نیا هرگونه اقدام برای محدود کردن استقلال کانون های وکلا را در مغایرت با حفظ و حراست از حقوق عامه توصیف و اظهار کرد: باید توجه داشت که در صورت تداوم اجرای قانون تسهیل کسب و کار و جذب نفرات بیشتر به عنوان وکیل، نه تنها کیفیت فعالیت های حقوقی را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه منجر به لطمات فراوان به جایگاه و منزلت وکیل در جامعه نیز می شود.

تقویت نهاد وکالت به نفع کشور، مردم و البته دستگاه قضائی است

وی همچنین به سابقه یکصد ساله کانون وکلا در تبریز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این قدمت و ذهنیت مثبت مردم به جامعه وکلا باید حفظ و تثبیت شود، ادامه داد: این مجموعه سال ها پیش از تصویب نهایی استقلال کانون های وکلا در سال ۱۳۳۳ فعالیت داشته است و پس از تهران دومین کانون باسابقه ایران به شمار می رود.

فرهودی نیا هدف اصلی از استقلال کانون وکلا را تامین حق و حقوق مردم و به خصوص کسانی که احتمال تضییع حقوق آنها در مسایل مختلف می رود، عنوان کرد و گفت: بر همین مبنا تقویت این نهاد مردمی که ریالی از بودجه های عمومی و دولتی برخوردار نیست، به نفع کشور، مردم و البته دستگاه قضائی است.

دو هزار و چهارصد مشاوره حقوقی رایگان

وی خدمات عمومی را یکی از مهمترین فعالیت های کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی برشمرد و یادآور شد: امسال برای ۶۲۲ نفر وکالت تسخیری و ۱۱۰ نفر نیز وکالت معاضدتی از سوی این مجموعه ارایه شده و به موازات همین خدمات تعداد ۲ هزار ۴۰۰ مورد نیز مشاوره های رایگان حقوقی به ثبت رسیده است.

رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی کمیسیون کارآموزی را یکی از فعال ترین کمیسیون های این کانون دانست که در طول سال خدمات آموزشی و تربیتی برای کارآموزان جدید این حرفه را انجام می دهد.

وی تعداد وکلای پایه یک عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی را اکنون ۲ هزار و ۹۱۶ نفر اعلام و اضافه کرد: علاوه بر این تعداد، ۶۹۳ نفر نیز تحت عنوان کارآموز وکالت زیر پوشش کانون فعالیت داشته و تعداد ۴۹۸ نفر نیز به عنوان کارآموز جدید پذیرفته شده اند.

دکتر یوسف زاده: به بهانه‌ی اشتغال زایی سراب اشتغال زایی را به جوانان نشان دادیم

همچنین در ادامه این نشست دکتر احمد یوسف زاده، نائب رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی طی سخنانی اظهار کرد:  تعداد اعضای کانون وکلای دادگستری استان در سه سال اخیر به اندازه هفتاد سال گذشته پذیرش داشته است.

وی ادامه داد: کل اعضای کانون با کارآموزان و وکلا ۳۷۰۰ نفر است که ۵۰۰ نفر هم پذیرش خواهد شد.

وی با بیان اینکه متاسفانه به بهانه‌ی اشتغال زایی سراب اشتغال زایی را به جوانان نشان دادیم، گفت: جوانی که تا دیروز لیسانس بود و هیچ خرجی نداشت امروز در کسوت وکالت هزینه‌های تمدید پروانه، سهم دادگستری، هزینه منشی و اجاره دفتر را متحمل شده است.

یک سوم وکلای با سابقه استان از معضل بیکاری رنج می‌برند

یوسف زاده خاطرنشان کرد: یک سوم وکلای با سابقه استان از معضل بیکاری رنج می‌برند. یک دوم کارآموزان وکالت که در هر سال باید پنج پرونده را بر عهده بگیرند طی شش ماهه گذشته حتی یک مورد پرونده هم نداشته‌اند.

وی با بیان اینکه در هر دوره ۱۰ درصد پذیرفته شدگان انصراف می‌دهند، یادآور شد: پذیرش وکیل در کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی قبلا بین ۷۰ الی ۱۰۰ نفر بود که اکنون پنج برابر شده است.

یوسف زاده ادامه داد: یکی از معضلات در نهاد وکالت بحث تخریب رسانه‌ای وکیل در فیلم‌ها و رسانه‌هاست.

وی با اشاره به اینکه وکلا در جامعه در معرض خطر هستند، گفت: طی چند سال اخیر تهدیدهای جانی و حیثیتی افزایش یافته اما خوشبختانه این مورد در استان ما به ندرت دیده می‌شود.

نائب رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی افزود: هر وکیل هر سال موظف است سه پرونده معاضدتی را بر عهده بگیرد.

وی عنوان کرد: در طول یک سال گذشته در استان ۱۰ وکیل تعلیق موقت و دائم شده است.

منبع: ایسنا و ایرنا

خروج از نسخه موبایل