وکلاپرس _ نائب رئیس کانون وکلای گیلان از صدور پروانه وکالت اتفاقی از طریق سایت این نهاد و بصورت الکترونیکی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: به زودی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان، کاوه امیررضوانی، نایب رییس این کانون، درباره روند صدور پروانه وکالت اتفاقی گفت: تصریح معلومات کافی! در قانون، بدان معنی بوده که قانونگذار داشتن شرایطی را که برای اخذ پروانهی وکالت مقرر شده، لازم ندانسته به همین جهت احراز رابطهی نسبی و سببی مقرر در قانون و دارا بودن لیسانس حقوق قضایی و یا فقه و مبانی حقوق و داشتن اطلاعات حقوقی مرتبط با موضوع وکالت از نظر کانون وکلای گیلان برای صدور جواز وکالت اتفاقی برای متقاضیان کافی است.
بیشتر بخوانید:
دریافت سالانه تا سقف ۳ بار جواز وکالت اتفاقی
به استناد ماده ۲ قانون وکالت مصوب سال ۱۳۱۵ اشخاصی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند ولی شغل آنها وکالت دادگستری نباشد؛ میتوانند سالانه تا ۳ بار برای اختلافات حقوقی اقربای نسبی و سببی خود تا درجه دوم از طبقه سوم برای طرح دعوا و شکایت یا پیگیری دعاوی و شکایات مطروحه از کانون وکلاء جواز وکالت اتفاقی دریافت کنند.
الزام حضور موکل جهت دریافت وکالت اتفاقی از کانون وکلا
کاوه امیررضوانی با اشاره به حضوری بودن مراحل اخذ پروانه وکالت اتفاقی گفت : متقاضیان دریافت پروانه وکالت اتفاقی میتوانند با مراجعه حضوری به کانون وکلای دادگستری و تقدیم تقاضای کتبی و ارائه اصل دانشنامه تحصیلی معتبر در رشته حقوق قضایی یا فقه و مبانی حقوق و مدارک شناسایی خود و اقربایی که قرار است وکالت آنها را به عهده بگیرد به همراه کپی مصدق کلیه مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه ی صدور جواز، پروانه ی وکالت اتفاقی دریافت نمایند. همچنین حضور موکل جهت اعطای وکالت و در صورت عدم حضور داشتن وکالت رسمی از موکل جهت دریافت وکالت اتفاقی از کانون وکلاء الزامی است.
وی ابراز امیدواری کرد به زودی کلیه اقدامات از بدو تا ختم یعنی صدور پروانه از طریق سایت کانون وکلاء و بصورت الکترونیکی انجام خواهد گرفت.
امیررضوانی افزود: با ارائه مدارک لازم و کاملشدن پرونده در اسرع وقت نسبت به صدور پروانه وکالت اتفاقی اقدام خواهد شد مگر اینکه در دعاوی خاص جهت احراز داشتن معلومات کافی، اختبار لازم باشد که آن هم پس از انجام اختبار توسط رئیس یا نائب رئیس کانون وکلا و احراز معلومات کافی بلافاصله نسبت به صدور پروانه وکالت اتفاقی اقدام خواهد شد.
آمار صدور پروانه وکالت اتفاقی در گیلان
نایب رییس کانون وکلای دادگستری گیلان در خصوص آمارهای صدور پروانه وکالت اتفاقی در گیلان گفت : صدور پروانه وکالت اتفاقی در سال ۱۳۷۸ (سال تاسیس کانون وکلای دادگستری گیلان) از یک مورد به ۱۱۲ مورد در سال ۱۴۰۱ رسیده و از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون هم کانون وکلای گیلان برای متقاضیان ۱۰۴ مورد پروانه وکالت اتفاقی صادر نموده است .
بیشتر بخوانید:
امیررضوانی در پایان تاکید کرد : قطعا کانون وکلا به تکلیف قانونی خود در خصوص صدور پروانه وکالت اتفاقی برای متقاضیان دارای شرایط، کوتاهی نخواهد کرد ولی به شهروندان توصیه میشود برای پروندههای خاص و مهم از علم و تجربه وکلای با سابقه استفاده نمایند و ناتوانی در پرداخت حقالوکاله توجیه مناسبی برای به خطر انداختن حقوق قانونی برای استفاده از بستگان حقوق خوانده در پروندههای مهم و خاص نخواهد بود.
لازم به ذکر است نائب رئیس کانون وکلای گیلان درباره هزینه اخذ پروانه وکالت اتفاقی توضیحی ارائه نکرده است.