وکلاپرس- کامبیز نوروزی در واکنش به اخذ پروانه وکالت سعید مرتضوی گفت: جای سوال است که چگونه صلاحیت او برای شغل وکالت مورد تایید قرار گرفته است؟
به گزارش وکلاپرس، ۱۳ بهمن ماه خبر صدور پروانه وکالت پایه یک برای سعید مرتضوی در کانون وکلای یزد، منتشر شد. بعد مشخص شد که مرتضوی نه به عنوان کاراموز که به عنوان وکیل پایه یک دادگستری از سوی کانون وکلای یزد پذیرفته شده است.
رئیس کانون وکلای یزد در تایید این موضوع به خبرنگار وکلاپرس اعلام کرده بود: با اخذ استعلام های قانونی و مثبت بودن جوابیه ها و طی تشریفات قانونی برای سعید مرتضوی پروانه وکالت صادر شده است.
کامبیز نوروزی در واکنش به اخذ پروانه وکالت سعید مرتضوی نوشت: با توجه به اهمیت موضوع کانون وکلای یزد باید پنهانکاری نکرده و رسما و مستندا برای افکار عمومی توضیح دقیق بدهد.
بیشتر یخوانید:
- واکنش وکیل علی مجتهدزاده به اخذ پروانه وکالت سعید مرتضوی
- توضیحات رئیس کانون وکلای یزد درباره صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی
متن یادداشت کامبیز نوروزی به شرح زیر است:
سعید مرتضوی در صفحات تاریخ ۱۸۰ ساله پروندههای مطبوعاتی و سیاسی ایران و نقض آزادی مطبوعات نامی تیره است که مجری آسیبهای اساسی به آزادی مطبوعات ایران بود محکوم به انفصال دائم از شغل قضاوت شد و اینک کانون وکلای یزد به او پروانه وکالت داده است.
در دهههای ۷۰ و ۸۰ تعداد زیادی از نشریات با آرا و قرارهای او توقیف و لغو امتیاز شدند. یک قلم آن توقیف غیرقانونی و فلهای حدود ۴۰ نشریه در اردیبهشت ۷۹ بود. ۵ عضو هیات منصفه را محروم کرد که طبق رأی دادگاه انتظامی قضات غیرقانونی بود. مدیران مسئول و روزنامه نگاران زیادی به تصمیم او زندان رفتند. شخصیتهای سیاسی متعددی اسیر رفتارهای غیرقانونیاش شدند. در جریان ماجرای بازداشتگاه کهریزک و مرگ ۵ نفر در آنجا او دادستان تهران بود و داستانش را همه میدانند.
طبق اخبار در سال ۹۳ حکم انفصال دائم هر شغل قضاوت برای او صادر شد. اینک جای سوال است که چگونه صلاحیت او برای شغل وکالت مورد تایید قرار گرفته است؟
کسی که بطور دائم فاقد صلاحیت قضاوت باشد، صلاحیت وکالت هم نمیتواند داشته باشد. در کار حرفهای شان وکالت و قضاوت یکی است.
رئیس کانون وکلای یزد مرتضوی را قاضی بازنشسته اعلام کرده است. یا او خطا میکند و یا در پشت پرده حکم انفصال دائم مرتضوی از قضاوت، پنهانی و بیخبر، لغو شده است.
توضیحی که کانون وکلای یزد در این مورد داده است نه تنها کافی نیست، بلکه بر ابهامات میافزاید. با توجه به اهمیت این موضوع کانون وکلای یزد باید پنهانکاری نکرده و رسما و مستندا برای افکار عمومی توضیح دقیق بدهد. این موضوع اصلا جنبه خصوصی نداشته و با توجه به سابقه سعید مرتضوی یک امر عمومی است.
مسئله سعید مرتضوی نیست. وکیل باشد یا نباشد مهم نیست. مسئله چیزی به نام عدالت است و قانون که نشانههای آنها بیرنگتر شده و در پشت پرده قربانی قدرت میشوند و بیعدالتی بیجزا میماند.
همزمانی خبر مرتضوی و سالگرد فوت احمد بورقانی هم از شوخیهای تلخ روزگار است. بورقانی که نمونهای از آزادی خواهی و دفاع از مطبوعات و جوانمردی و اخلاق بود، از سالهای ۸۳ و ۸۴ خانه نشین شد، حقوقش را قطع کردند و بر او چنان سخت گرفتند که در سال ۸۶ به عارضه قلبی جهان فانی را وداع گفت. مرتضوی اما که در نقطه مقابل بورقانی بود صدرنشین ماند و حالا هم قدر میبیند. شگفتا