ماده ۱۲- عرضهکنندگان کالاها و خدمات که بهموجب این قانون و سایر قوانین از مالیات و عوارض معاف میباشند و همچنین فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی که حجم معاملات سالانه آنها از مبلغی که به پیشنهاد سازمان به تأیید هیئتوزیران میرسد، بیشتر باشد، مکلف به عضویت و ثبت معاملات در سامانه مؤدیان هستند. این حکم شامل کلیه مناطق کشور ازجمله مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی میشود. متخلفان از حکم این ماده علاوه بر جریمه موضوع بند «ب» ماده (۲۲) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مشمول جریمهای معادل نه درصد (۹٪) ارزش معاملات ثبت نشده در سامانه مذکور میشوند. آییننامه اجرائی این ماده در خصوص مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد سازمان و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تهیه میشود و به تصویب هیئتوزیران میرسد.
مقررات مرتبط:
پانوشت:
[۱]:. ماده ۲۲ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸/۷/۲۱: تخلفات و حسب مورد، جریمههای متعلقه به شرح زیر خواهد بود:
الف- عدم صدور صورتحساب الکترونیکی، معادل ده درصد (٪۱۰) مجموع مبلغ فروش انجامشده بدون صدور صورتحساب الکترونیکی یا بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد.
ب- عدم عضویت در سامانه مؤدیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه مالیاتی، استفاده از حافظه مالیاتی متعلق به سایر مؤدیان، یا واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران، معادل ده درصد (٪۱۰) مجموع مبلغ فروش انجامشده از آن طرق، یا بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیتهای مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیاتهای مستقیم در همان سال مالی.
پ- عدم اعلام شماره حساب یا حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی واحد از طریق آن یا آنها انجام میشود به سازمان، معادل ده درصد (٪۱۰) مجموع مبلغ فروش انجامشده از طریق آن حساب یا بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیتهای مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیاتهای مستقیم در همان سال مالی.
ت- عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار، حذف یا مخدوش کردن صورتحساب، معادل دو درصد (٪۲) مبلغ صورتحسابهای مذکور یا معادل بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال هر یک که بیشتر باشد.
ث- عدم رعایت احکام مذکور در مواد (۱۲)، (۱۳) و (۱۴) این قانون، معادل یک درصد (٪۱) مبلغ فروش گزارش نشده یا معادل ده میلیون (۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد.
تبصره ۱- مبلغ جریمههای ثابت مندرج در این قانون، متناسب با نرخ تورم سالانه بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی، هر سال توسط سازمان اعلام میشود.
تبصره ۲ (اصلاحی ۱۴۰۲/۸/۲۳) – سازمان نمیتواند بیشتر از پنجاه درصد (٪۵۰) جریمههای موضوع این ماده را مطابق ماده (۱۹۱) قانون مالیاتهای مستقیم مورد بخشودگی قرار دهد. چنانچه عدم انجام تکالیف موضوع این قانون، خارج از اختیار مؤدی باشد، سازمان مکلف است جرائم موضوع این ماده را مورد بخشودگی قرار دهد.
تبصره ۳- در صورت اعمال جریمههای موضوع بندهای «الف» و «ث» این ماده، جریمه موضوع ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم اعمال نمیشود. در صورت اعمال جریمههای مذکور در بند «ب»، جریمههای مذکور در بندهای «الف» و «ت» اعمال نمیشود.
سایر مواد:
ماده ۲۱ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۳ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۴ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۵ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۸ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰
ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب ۱۴۰۰