وکلاپرس- اخیرا بر اساس اطلاعیه صادره شده توسط ستاد انتخابات کشور، شرط ثبت نام اعضای هیأت مدیره کانون های وکلا جهت عضویت در شورای شهر، استعفا از سمت مدیریت در نهاد وکالت است.
به گزارش وکلاپرس بر اساس این اطلاعیه، رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون های وکلا -جز در صورت استعفا از این سمت- امکان نامزدی و عضویت در شورای اسلامی شهر و روستا را ندارند.
بیشتر بخوانید: محدودیت نامزدی اعضای هیأت مدیره کانون های وکلا در انتخابات شورای شهر
اطلاعیه شماره ۴ ستاد انتخابات کشور، با استناد به ماده ۳۲ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، یک سری اشخاص را به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی محروم کرده است مگر آن که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا دهند و به هیچ وجه در آن شغل شاغل نباشند.
در این میان یکی از عناوین شغلی طرح شده، سمت ریاست و عضویت در هیأت مدیره کانون های وکلا است.
ذکر عنوان رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون وکلا بر اساس اصلاحیه بند ۲ ماده ۳۲ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران در سال ۱۳۹۷ صورت گرفته است.
گفتنی است طی استفساریه ای که پیشتر در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۳۸۴ اخذ شده بود، این پرسش طرح شده بود که ممنوعیت تصدی مناصب اداری مذکور در بندهای (۱) و (۲) ماده مذکور پس از عضویت در شوراهای یاد شده نیز تسری دارد یا خیر. مجلس در پاسخ به منافات عضویت همزمان در شوراهای اسلامی با تصدی مناصب اداری مذکور در ماده تصریح کرد.
فلسفه محدودیت رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون های وکلا و در عین حال عدم پیش بینی چنین محرومیتی درخصوص مشاغلی چون سردفتران یا مرکز مشاوران قابل تامل است.
ماده ۳۲ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران:
اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی به ترتیب ذیل محرومند:
۱ـ رئیسجمهور و مشاورین و معاونین وی، نمایندگان خبرگان رهبری، وزرا، معاونین و مشاورین آنان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونان و مشاوران رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین آنان، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس دیوان محاسبات کشور و معاونین وی، دادستان دیوان محاسبات، رئیسسازمان بازرسی کل کشور و معاونین وی، شاغلین نیروهای مسلح، رؤسای سازمانها و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، دبیر هیأت دولت، رؤسای دفاتر سران سه قوه، رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی، رؤسای دانشگاهها (دولتی و غیردولتی)، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای کل و مدیران عامل بانکها، رئیسجمعیت هلال احمر و معاونین وی، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان، سرپرست بنیاد شهید، سرپرست بنیاد مسکن، سرپرست کمیته امداد امام، رؤسای سازمانها، مدیران عامل شرکتهای دولتی (مانند شرکت مخابرات، دخانیات…)، سرپرست نهضت سواد آموزی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور و اعضای هیأتمدیره اتحادیههای صنفی و هیأترئیسه اتاق اصناف ایران، مدیرانکل و سرپرستان ادارات کل ستادی مجلس شورای اسلامی، مدیرانکل تشکیلات ستادی وزارتخانهها و سازمانها و ادارات دولتی و سایر رؤسا، مدیران و سرپرستانی که حوزه مسئولیت آنان به کل کشورتسری دارد، از عضویت در شوراهای اسلامی سراسر کشور محرومند مگر آنکه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
۲ـ استانداران و معاونین و مشاورین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، شهرداران و معاونین آنان، بخشداران، مدیران کل ادارات استانداری، مدیران کل، سرپرستان ادارات کل، معاونین ادارات کل، دادستان ها، دادیارها، بازپرس ها، قضات، رؤسای دانشگاه ها (دولتی و غیردولتی) و رؤسای شعب آن ها، رؤسای بانک ها، رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی، رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی، رئیس و اعضای هیأت مدیره اتاق اصناف ایران، رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی کشاورزی، رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پرستاری، رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون وکلا، روسا، سرپرستان و معاونین سازمان ها و شرکت های دولتی و نهادها و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده مینمایند و سایر رؤسا، مدیران وسرپرستان استان، شهرستان و بخش به ترتیب از عضویت در شوراهای اسلامی واقع در محدوده استان، شهرستان و بخش محرومند، مگر آنکه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
۳ـ شهرداران، مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات و شرکت های وابسته و دهیاران از عضویت در شورای اسلامی شهر و روستای محل خدمت محرومند، مگر آنکه قبل از ثبتنام از سمت خود استعفاء نموده و بههیچ وجه در آن سمت شاغل نباشند.
۴ـ اعضای شوراهای اسلامی موضوع این قانون و شاغلان در شهرداری و مؤسسات و شرکتهای وابسته و همچنین دهیاران و شاغلان دهیاری در طول مدت عضویت در شورای اسلامی نمیتوانند در مسؤولیت های مذکور در این ماده مشغول به کار شوند.