اخبار کانون ها

کانون وکلای چهارمحال و بختیاری: کانون وکلای تحت نظارت وزارت اقتصاد در سطح بین الملل نیز بی‌سابقه است

وزارت اقتصاد حیطه تخصصی لازم جهت مداخله در امر وکالت و صدور و ابطال پروانه وکالت را ندارد

وکلاپرس- کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری در خصوص مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر تبعیت کانون های وکلای دادگستری از مصوبات هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد بیانیه ای منتشر کرد.

به گزارش وکلاپرس بر اساس مصوبات امروز مجلس شورای اسلامی مورخ ۲۹ مرداد ماه، نمایندگان مقرر کردند: کانون وکلا باید از مصوبات هیأت مقررات زدایی وزارت اقتصاد تبعیت کند.

همچنین در ادامه جلسه امروز در سوی دیگر ابطال مصوبات این هیأت را از صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج کرده و به نهادی زیر مجموعه وزارت اقتصاد سپردند.

کانون وکلای دادگستری چهار محال و بختیاری با انتشار بیانیه ای و برشمردن ایرادات قانونی این امر اعلام کرده است: این مصوبه به مثابه نقض تفکیک قوا و تضاد در سیاست های کلی نظام در امور قضایی است.

کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری در این بیانیه تصویب چنین قوانین و مقرراتی را محکوم کرده و خواستار جلوگیری از ادامه این مسیر ناصواب و اجتناب از تایید این مصوبه در شورای نگهبان شده است.

بیشتر بخوانید:

متن کامل بیانیه به شرح زیر است:

بیانیه کانون وکلای دادگستری استان چهارمحال و بختیاری در خصوص مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر تبعیت کانون های وکلای دادگستری از مصوبات هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد

تصویب قوانین و مقررات به نحو عجولانه و بدون بررسی تخصصی امر و عدم صرف زمان کافی در این راستا می تواند سبب افول و به قهقرا رفتن قانونگذاری و خدشه جبران ناپذیر به چهره نهاد تقنین گردد.

متاسفانه امروز (مورخ ۱۴۰۲/۵/۲۹) شاهد تصویب مقرره غیر اصولی دیگری در مجلس شورای اسلامی بوده ایم! طبق این مصوبه کانون وکلای دادگستری باید از مصوبات هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد تبعیت نماید.

در صورت تایید این مقرره در شورای نگهبان کانونهای وکلا به عنوان یکی از نهادهای تابعه وزارت اقتصاد در خواهند آمد. بر اساس این الحاقیه که مشابه آن در برنامه هفتم توسعه نیز آمده است صدور و ابطال پروانه وکالت صرفا از طریق درگاه ملی مجوز ها صورت خواهد پذیرفت. همچنین هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد می تواند قوانین و آیین نامه های کانون وکلا را ابطال و تصحیح کند.

در واقع با چنین مصوبه ای عملا کانونهای وکلا تحت نظارت وزارت اقتصاد یعنی تابع قوه مجریه قرار خواهند گرفت! امری عجیب و بدیع که نه تنها در تاریخ کشور بلکه در سطح بین الملل نیز بی سابقه بوده است. مسلما وزارت اقتصاد حیطه تخصصی لازم جهت مداخله در امر وکالت و صدور و ابطال پروانه وکالت را دارا نیست و اساسا چنین امری از شمول اختیارات و وظایف شکلی و ماهوی آن خروج موضوعی دارد.این امر به مثابه نقض تفکیک قوا و تضاد در سیاست های کلی نظام در امور قضایی است.

بی تردید نتیجه چنین مقرره ای، مواجه شدن با صدور مجوزهای بی رویه، غیر اصولی،غیر معقول و غیر تخصصی خواهد بود. امری که در آینده ای نزدیک جامعه را با خیل عظیمی وکیل فاقد تبحر و دانش کافی در عرصه وکالت روبرو خواهد کرد.

که یقینا یکی از ثمرات شوم آن قربانی شدن مراجعینی خواهد بود که تمام هستی مادی و معنوی خود را به چنین وکلایی سپرده اند.

صرف نظر از کثرت یافتن وکلای بیکار که تبعات منفی آن نیز دامنگیر همگان خواهد گردید و حتی چهره نظام قضایی کشور را مخدوش خواهد کرد.

ضمن اینکه مداخله وزارت اقتصاد در امور داخلی کانونها با مسئولیت ذاتی آن وزارت مغایرت داشته و نتیجه ای جز نقض استقلال کانونهای وکلا نخواهد داشت.

لذا کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری بدین وسیله موکدا تصویب چنین قوانین و مقرراتی را محکوم نموده و خواستار جلوگیری از ادامه این مسیر ناصواب و متعاقبا اجتناب از تایید مقرره فوق الذکر در شورای نگهبان است. یقینا با تصویب چنین مقرراتی نه تنها نهاد وکالت و استقلال وکیل نابود خواهد شد بلکه به جهت عدم ملاک قرار گرفتن دانش، بینش و تخصص در صدور پروانه وکالت اعتماد جامعه به نهاد وکالت،نظام قضایی و مجلس شورای اسلامی از بین خواهد رفت.

امید که فقها و حقوقدانان فهیم شورای نگهبان با درک عمق فاجعه مانع از تایید این مصوبه پرمخاطره گردند.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری

‫۱۹ دیدگاه ها

  1. وکلای کانون از فرط درامدهای میلیاردی چجوریه در امر ساخت وساز و ،بساز و بنداز،تخصص دارند،ولی وزارت اقتصاد در امر صدور مجوز وکالت تخصص ندارد،بیشتر وکلای کانون،مخصوصا غرب کشور،در صد در صد ساخت وسازهای کلان تصرف،شراکت،کنترل دارند،و این فقط به واسطه سالها قانون من در اوردی تعیین ظرفیت استانی است،که به ۹۹ درصد فارغ التحصیلان حقوق اجازه ورود به محفل دوستانه،(کانون وکلا) را نمیدادن وبه واسطه کمبود وکیل نسبت به سرانه جمعیت چنان دستمزدهای کلانی را درخواست و این بدعت را پایه گذاری کرده اند که بیشتر مظلومین از پیگیری حق خود منصرف میشوند ،حال چگونه است شما که اینهمه درامد نجومی دارید اذیت میشین وزارت اقتصاد ،سر از کار وبارتون در بیاره،خدا بیامرزه دوران ،ارباب رعیتی کانوون وکلا،رانت پر. ساخت وساز پر،ظرفیت استانی پر. بخشنامه سلیقه ای پر،

    1. مظلومین به خاطر درصدهای وحشتناک دادرسی دعاوی مالی (بدوی ۳.۵ درصد تجدیدنظر ۴.۵ درصد و فرجام خواهی ۵.۵ درصد) که به جیب قوه ضاییه و دولت میرود از پیگیری حقشان منصرف میشوند نه تعرفه وکیلی که در دعوای مربوط به یک ملک ۲۰ میلیارد تومانی، دویست میلیون تومان یعنی یک درصد هم به زور بتواند بگیرد! البته شما در صورت وکیل شدن این پتانسیل درتون دیده میشه پرونده ملک بیست میلیاردی رو با ده بیست میلیون بگیرید که البته هدف این طرح هم سبک کردن وکلاست که ایشالا مکرشون نسبت به این قشر فرهیخته به خودشون برمیگیرده …

      1. قشر فرهیخته رو خوب اومدی باشه؟
        وکلا این همه سر و صدا کردن فقط به یک دلیله؛
        نگران پول جیبشون هستند.تمام

        1. اینکه ۱۱۰ هزار نفر شرکت کننده در آزمون کانون وکلا که حداکثر شاید ده هزار نفرشان قبول میشوند در کامنتهای این پستها ریخته و نظرات یکسان و ناشی از عصبانیت میدهند و متعاقباً نمایندگان باسواد (؟!) مجلس این نظرات را نماینده افکار عمومی میدانند واقعا جای تاسف است. دوست عزیز کمی درس بخوان کانون هست مرکز وکلا هست وقتی شما نمیتوانید یک میانگین ۲۵ تا ۳۰ درصد را در این آزمونها برای خود به دست بیاورید دیگر چه اصراری هست وارد این شغل شوید؟!! مردم گناه دارند اخلاقی نیست یک میانگین بیست یا ده درصدی وکیل مردم شود. کمی درس بخونید بخدا الان قبولی وکالت خیلی راحته …

  2. با سلام و عرض ادب
    نمایندگان غیور و انقلابی مجلس قوانین را که به نفع عموم مردم هست وضع میکنند و دست انحصار طلبان را از دامن جامعه کوتاه میکنن. نگران نباشید و غصه نخورید نظارت توسط قاضی های متبحر انجام خواهد شد و جلوی نفوذ و اعمال سلیقه شماها رو خواهند گرفت . ضمنا نگران دانش و تبحر نباشد به مرور زمان تخصص و دانش را کسب خواهند کرد مگر شما ها که مدعی دانش و تخصص هستید از اول خیلی کار بلد بودید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نهاد وکالتی که با تخلف قوانین را نقض میکنه باید سرانجامش این باشه
    از خودتون مایه بذارید و ا سیاستهای کلی نظام رو بهانه نکنید!!!!!!!!!!!!! چرا تا الن این حرف رو نمیزدین؟؟؟؟؟؟؟ حالاکه منافع شما داره تار و مار میشه و به خطر افتاده تازه بفکر حوزه وکالت افتادین؟؟؟ واقعا که

  3. سلام وقت بخیر
    اتفاقا آقایانی از این اعمال انقلابی مجلس نارحت هستند که نه سواد درستی دارند و وفقط با انحصار این شغل به درآمد های میلیاردی میرسند و فکر میکنند یک آزمون میتونه ملاک سواد یک وکیل باشه چه بسا بچه های با عرضه ای هستند که وارد عرصه وکالت بشوند موفق تر عمل میکنند اتفاقا آقایان از اینطور افراد واهمه دارند چرا چون خودشان نمیتوانند با تلاش بیشتر درآمد بیشتری کسب کنند و به انحصار عادت کردند .یا علی

  4. جمع کنین کاسه کوزه تون، یک عمره خون مردم به شیشه کردین،تا میان سلام بدن ، Nتومن باید بدن تا جواب سلام بدین،شماهایی که ادعای وکالت دارین و کارتون خوبه و حتما اگر مجدد آزمون بدید قبول میشید، شما کار خودتون انجام بدید ، اولین چیزی که فرمودید این بود پرونده با حق الوکاله کمتر قبول کنن، یعنی فقط به فکر جیب خودتون هستید، ملت گناه دارن،مشکل دارن که اومدن پیش شما حضرات،

    1. باو کنید تمام این اداهای کلنون فقطططط واسه حفظ در امدهاشونه هر پرونده ای،میبری پیششون ۱۰درصد طلب میکنن و در نهایت حتی جلسه هم نمیرن و با یه لایحه کا و جمع میکنن به اجرا هم ک میرسه میگن دوباره پول بریز خلاصه پوست ملت رو کندن کانون باید منحل بشه،م دم بی نوا با چه زجری دستمزد وکلا رو تهیه میکنن درود به مجلس محترم

  5. چند ما پیش معاونت محترم حقوقی قوه قضاییه اعلام کردند ک کانون وکلا باید ادغام شود چرا این قضیه مغفول مانده و عملی نمیشود تا انحصار طلبی کانون وکلا ک دستاورد حکومتهای منحوس پیشین است پایان یابد ؟؟؟؟

  6. کانون وکلا چون دولتی نیست منافعی برای مفت خورها و رانت خوارها نداره ، بنابر این میخوان دولتی کننش تا منافعشون تامین بشه
    بالاخره پرونده های دولتی کم پولی توش نیست !!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا