وکلاپرس- عضو علی البدل صندوق حمایت با اشاره به عدم دعوت به جلسات هیات مدیره گفت: صرف اینکه برای تکلیف دعوت اعضای علی البدل ضمانت اجرایی وجود ندارد، دلیل نمی شود رییس صندوق از تکلیف خود شانه خالی کند.
به گزارش وکلاپرس، انتخابات نهمین دوره صندوق حمایت ۲۹ تیرماه برگزار شد و ۹ مرداد ماه نیز اولین جلسه هیئت مدیره تشکیل و ترکیب اعضای هیات مدیره در آن مشخص شد. وکیل احسان الله حیدری، عضو علی البدل صندوق حمایت، در شبکه های اجتماعی اعلام کرد که علی رغم تکلیف قانونی، به جلسه دعوت نشده است.
براساس قانون دعوت کننده مکلف به دعوت اعضای علی البدل بوده است
احسان الله حیدری در گفتگو با خبرنگار وکلاپرس درخصوص جلسات هیات مدیره جدید صندوق حمایت گفت: پس از برگزاری انتخابات منتظر بودم تا به جلسه نخست هیات مدیره دعوت شوم اما این اتفاق نیفتاد و بعدا از طریق رسانه ها در جریان تشکیل جلسه مربوط به انتخاب هیات رییسه قرار گرفتم.
حیدری افزود: متنی نوشتم و استوری منتشر کردم که براساس قانون تشکیل صندوق و آیین نامه آن، دعوت کننده مکلف به دعوت اعضای علی البدل بوده است؛ چرا که علی البدل های صندوق در صورت غیاب اعضای اصلی حق رای دارند و لذا اعضای علی البدل باید دعوت شوند و آنها نیز موظف به حضور هستند. به عبارت بهتر اگر عضو اصلی در جلسه حاضر باشد که خودش حق رای دارد در غیر این صورت عضو علی البدل اول و سپس دوم می توانند به جای آن عضو اصلی حق رأی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
- اعضای هیات مدیره صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مشخص شدند
- گزارش نماینده کانون گیلان در صندوق حمایت از وضعیت خرید املاک توسط این صندوق
رییس صندوق حمایت تلویحا الزام به دعوت را پذیرفته است
عضو هیأت مدیره صندوق حمایت با اشاره به اینکه علی رغم تعیین هیات مدیره جدید همچنان برای حضور در جلسات دعوت نشده است، افزود: متاسفانه ریاست جدید نیز فرآیند دعوت به جلسات را رعایت نکرده است. براساس شنیده ها، آقای سلیمان جعفری تلویحا الزام به دعوت را پذیرفته است اما چون ضمانت اجرایی برای عدم رعایت آن پیش بینی نشده است، تاکیدی به اجرای آن ندارد.
حیدری با تاکید بر ضرورت رعایت قانون و حفظ منافع وکلا گفت: معتقدم در صندوق حمایتی که چند هزار میلیارد تومان سپرده نزد بانک دارد و عملکرد آن به دلیل عدم شفافیت امور در سالیان گذشته زیر سوال بوده است، رییس صندوق نباید منتظر قانونگذار باشد تا حتما ضمانت اجرایی برای این موضوع تعیین شود و به زور مجبور به دعوت بشود.
ضرورت رعایت قانون توسط رئیس صندوق برای شفافیت و نشان دادن حسن نیت
این وکیل دادگستری ادامه داد: رییس صندوق می تواند در راستای شفافیت و نشان دادن حسن نیت خود، به الزام قانون تن بدهد؛ از یک سو حضور اعضای علی البدل به شفافیت عملکرد صندوق کمک میکند و از سوی دیگر اگر مدیران و تصمیم گیران یکدست نباشند، احتمال وقوع فساد کمتر می شود. هماهنگی ترکیب مدیران و بازرس صندوق احتمال وقوع آسیب به سرمایه صندوق را -که منافع آن متعلق به تک تک وکلاست- افزایش می دهد.
او در پایان تأکید کرد: صرف اینکه برای تکلیف دعوت اعضای علی البدل ضمانت اجرایی وجود ندارد، دلیل نمی شود رییس صندوق از تکلیف خود شانه خالی کند. من همچنان منتظر اجرای قانون در این خصوص هستم.