وکلاپرس– رئیس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس در آیین یادبود و بزرگداشت وکیل علی سلیمانی تاکید کرد: حفاظت از جان و امنیت وکلا باید از سوی مجلس یا دولت با طرح دو فوریتی کمیسیون قضایی و یا لایحه قضایی دولت در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویر احمد، به همت هیأت مدیره این کانون آیین یادبود و بزرگداشت مرحوم وکیل علی سلیمانی برگزار شد.
رییس دادگستری شهرستان شیراز: در واقعه دردناک قتل مرحوم سلیمانی باید صبر پیشه کرد
در این مراسم ارسلان اشرافی، رییس دادگستری شهرستان شیراز طی سخنانی ضمن تسلیت به خانواده آن مرحوم، جامعه حقوقدانان و اعضای کانون وکلای دادگستری فارس اظهار داشت: متأسفانه برخی افراد جامعه قربانی جهل دیگر افراد می شوند.
وی با طرح این پرسش که چگونه می توان تصور کرد برخی افراد جامعه به آن بلوغ فکری نرسیده باشند که نخستین قانون درمورد اسید پاشی زمانی وضع شود که یک قاضی مورد اسید پاشی قرارگرفته باشد، اظهار داشت: چطور میتوان تصور کرد که یک قاضی یا وکیل در منصب قضا و یا دفاع به چنین حوادثی گرفتار شوند.
به گفته رییس دادگستری شهرستان شیراز، چنین حوادث تلخی و دردهای ناشی از آن تا همیشه تاریخ وجدان های بیدار را می آزارد.
اشرافی با تأکید بر اینکه در واقعه دردناک قتل مرحوم سلیمانی باید صبر پیشه کرد گفت: هم کانون وکلای فارس و دستگاه قضا در استان فارس وظایفی را برعهده دارند که باید به سرانجام برسانند.
بیشتر بخوانید:
وی با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری فارس باید زبده ترین وکلای خود را دراختیار خانواده مرحوم سلیمانی قراردهد تا در روند دادرسی به دفاع از اولیای دم بپردازند.
رئیس دادگستری شهرستان شیراز وظیفه دستگاه قضا را هم مورد اشاره قرارداد و گفت دستگاه قضا با رعایت اصل دقت و سرعت وظایف قانونی خود در این زمینه را با استقلال کامل به سرانجام خواهد رساند.
اشرافی در ادامه خواستار توجه به اصل واقع بینی در فرایندهای قانونی شد و ادامه داد : دادگستری فارس قطعاً دریک دادرسی عادلانه با رعایت حقوق اولیای دم و حقوق متهم روال قانونی را برای اجرای عدالت طی خواهد کرد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: آن دسته از افرادی که به قانون تمکین نمی کنند به آن درجه از بلوغ برسند که بدانند رأی قاضی و یا دفاع وکیل از موکل در مقام اجرای قانون است و نباید در مقابل آن به مقابله های شخصی بپردازند.
رییس کانون وکلای منطقه فارس: تا کی باید شاهد داغدار شدن خانواده های وکلا باشیم؟
دکتر بهنام اکبری رییس کانون وکلای دادگستری استان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد طی سخنانی ضمن تسلیت به خانواده مرحوم سلیمانی اعضای کانون فارس و جامعه حقوقدانان وقوع این ضایعه را بسیار دردناک توصیف کرد و گفت چرا جامعه ما باید شاهد چنین رخدادهایی باشد؟
وی با بیان اینکه وکلا در مسیر فعالیت های حرفه ای و اجتماعی خودشان با مخاطرات روبه رو هستند اظهار داشت : این مخاطرات از تهدیدات جانی و مالی و یا بازداشت های خودسرانه را شامل می شود اما نکته حائز اهمیت این است که چنین اتفاقاتی در مسیر اعاده حق و برقراری عدالت رخ می دهد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد یکی از افتخارات جامعه دموکراسی مدرن را دادرسی عادلانه عنوان کرد و گفت: رکن رکین دادرسی عادلانه به دادگاه مستقل قاضی مستقل و وکیل مستقل برمی گردد.
به گفته اکبری تامین های لازم همچون مصونیت های کیفری و شغلی برای مقام قضائی از منظر قانون پیش بینی شده اما برای بال دیگر فرشته عدالت چنین تمهیدهایی پیش بینی نشده است و این موضوع جای پرسش دارد این در حالی است حاکمیت موظف به تأمین امنیت و دفاع از جان شهروندان می باشد.
وی با طرح این پرسش که چرا در خصوص دفاع از امنیت و جان وکلا با سستی هایی مواجه هستیم گفت تا کی باید شاهد داغدار شدن خانواده های وکلا باشیم؟
رییس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه حفاظت از جان و امنیت وکلا باید از سوی مجلس یا دولت با طرح دوفوریتی کمیسیون قضایی و یا لایحه قضایی دولت در دستورکار قرار گیرد و پیگیری شود. تصریح کرد: بی توجهی تأمین امنیت و حفاظت از جان وکلا در مسیر اعاده حقوق مظلوم و برقراری عدالت عملاً فلسفه وکالت را به زیر سوال می برد.
اکبری درپایان مهمترین درس وقوع چنین حوادثی را اتحاد، همبستگی و همدلی وکلا با یکدیگر عنوان کرد و ادامه داد بدون انسجام ، تحقق ، خواسته های به حق جامعه وکالت با دشواری همراه خواهد بود.
هومان پارسا: قانون باید پشتوانه و پناه نهاد وکالت باشد
دربخش دیگری ازاین مراسم هومان پارسا عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز طی سخنانی گفت: قانون باید پشتوانه و پناه نهاد وکالت باشد.
وی اشاره به اینکه به تعارف یا به تناسب وکلا را یکی از بال های فرشته عدالت توصیف کرده اند. ابراز داشت: با این حال این بال خونین و زخمی از کلام و قلم ها و گفتارهای کسانی است که اعتقادی به نهاد وکالت ندارند.
عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری فارس درادامه با طرح این پرسش که چه کار باید کرد که این حوادث تلخ تکرار نشود گفت: تجربه نشان داده همه راه های رفته به بن بست رسیده و باید خودمان برای خودمان فکری کنیم.
بیشتر بخوانید:
پارسا با تاکید بر اینکه همه کانون های دادگستری باید کمک کنند امنیت وکالت تامین شود تصریح کرد: علی سلیمانی اصالت داشت در همه شئون کار و زندگی او قابل مشاهده بود.
وی با تأکید بر اینکه علل این اتفاقات و آسیب ها باید مورد توجه قرار گیرد و برای آنها چاره اندیشی شود. گفت: به سهم خود این ضایعه دردناک را به خانواده و دوستان آن مرحوم و همچنین همکارانشان در کانون وکلای دادگستری فارس تسلیت می گویم.
مهدی هوشیار: کارکرد وکیل در مرز حق و ناحق تعریف شده است
مهدی هوشیار دبیر هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری فارس نیز در حاشیه این مراسم طی سخنانی گفت: مرحوم علی سلیمانی از وکلای با سابقه کانون وکلا درحال انجام وظیفه حرفه ای در راه اجرای عدالت ناجوانمردانه به قتل رسید.
وی با بیان اینکه این مصیبت را به خانواده محترم ایشان و همکاران گرامی و جامعه حقوقی تسلیت عرض می کنم اظهار داشت: پیگیری این موضوع را از وظایف خود می دانیم و در اسرع وقت، رسیدگی دقیق و قاطعانه به موضوع را از ریاست محترم دادگستری استان درخواست خواهیم کرد.
به گفته عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری فارس، این رخدادها علل و عوامل متعددی دارد که ازجمله مهمترین آن، فقدان حمایت تقنینی موثر و کارا از وکلای دادگستری است که به آحاد جامعه خدمات حقوقی ارائه می کنند و در پذیرش این مسئولیت خطیر با مخاطرات متعددی مواجه می شوند.
هوشیار با تأکید بر اینکه پیگیری اقدامات ناظر به پیشگیری و مقابله با مخاطراتی که وکلای دادگستری در مقام دفاع با آن مواجه می شوند. ضروری است، تصریح کرد: اما به طور کلی در تمام مخاطرات و خشونت ها، حمایت تقنینی راهبرد زیربنایی محسوب نمی شود و علت شناسی مخاطرات و از بین بردن زمینه و بستر ظهور آن اعم از فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، موضوعی است که اساساً مورد پژوهش قرار نگرفته است.
به گفته این فعال حوزه وکالت، کارکرد وکیل در مرز حق و ناحق تعریف شده و تا زمانی که این تفکر اشتباه در جامعه اصلاح نشود وکیل حداقل ازسوی طرف دعوا عامل تضییع حق شناخته می شود.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: قاتل همکار ما حق دارد وکیل انتخاب کند در غیر اینصورت قانوناً باید برای او وکیل تعیین شود که جزو وظایف قانونی کانون وکلاست وکیل تعیینی یا تسخیری او نیز در چارچوب قانون و حقوق دفاعی متهم باید از او دفاع کند. اما تصور اولیای دم یا جامعه از چنین دفاعی چیست؟ شاید پیمایشی جامع با محوریت طرح چنین مسائل مهمی، نوع نگاه فعلی جامعه به نهاد وکالت و وکلای محترم دادگستری را تغییر دهد.
دبیر هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری فارس در ادامه گفت: متأسفانه به دلایل مختلف ارتباط با بدنه اجتماع قطع است و امکان فرهنگ سازی وجود ندارد. هیچ تریبون رسمی دراختیار کانونها و یا وکلای دادگستری قرار ندارد تا ولو به صورت تدریجی در تبیین ماهیت وکالت و رسالت وکیل نقش آفرینی کنند.
هوشیار با تأکید بر اینکه کانون های وکلا در جهت فرهنگ سازی و زدودن غبار موجود باید رسانه ای درسطح ملی تأسیس کنند و همزمان ساز و کارهای حمایتی برای بزه دیدگان بالقوه یا بالفعل را فراهم سازند، تصریح کرد: در شرایط فعلی، کانونهای وکلا باید در حد امکانات فرصت هایی که حاصل می شود به تکلیف خود عمل کنند کما اینکه کانون وکلای فارس هم در بعد نظری ازجمله برگزاری همایش ملی وکلای در معرض خطر هم از حیث عملی درت شکیل صندوق حمایت از وکلا گام هایی را برداشته است.
مندنی پور: در تقویم کشور ۴۵۱ عنوان روز برای انواع و اقسام صنف ها و مناسبات پیش بینی شده است
دکتر علی مندنی پور، وکیل پیشکسوت و رئیس اسبق اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) نیز در بخش دیگری از این آیین طی سخنانی ضمن تسلیت به خانواده همکاران و قضات گفت: علی سلیمانی اولین و آخرین قربانی برخورد با وکلا نبوده و نیست کما اینکه در سالهای گذشته تعداد قابل توجهی از قربانی از جامعه وکلا داشته ایم.
وی با انتقاد ازاینکه به مظلومیت وکلا وبی حرمتی هایی که نسبت به کانون وکلا در کشور وجود دارد، توجه نمی شود گفت: نادیده گرفتن جایگاه کانون وکلای دادگستری از سوی اصحاب قدرت نیز خود رنج دیگری است که در جان جامعه وکلا وجود دارد.
مندنی پور با اشاره به اینکه شأن و جایگاه قضات و وکلا در ترازوی عدالت خود را به خوبی نشان داده است ابراز داشت: آنها دو بال فرشته عدالت هستند و کانون وکلا در اجرای مسئولیت خود از معاضدت با دستگاه قضا استقبال کرده و می کند.
وی استقلال را یکی از ویژگی های دستگاه قضا دانست و گفت: دستگاه قضا باید مستقل باشد و نگاه مردم اینگونه باشد که در این دستگاه -حق مظلوم از ظالم در هر جایگاهی که باشد-ستانده می شود.
عضو کانون وکلای دادگستری فارس با تأکید بر اینکه آبروی دستگاه قضای و نهاد وکالت به هم پیوسته است، گفت: اقتصاد و امنیت هم در جامعه به هم تنیده شده است.
مندنی پور وکیل مستقل را نیاز جامعه دانست و گفت: طبیعتاً وکلا در کنار این استقلال باید امنیت، آرامش و اعتبار و احترام نیز داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در تقویم کشور ۴۵۱ عنوان روز برای انواع و اقسام صنف ها ومناسبات پیش بینی شده است ابراز داشت: با اینکه بیش از۷۰سال از استقلال کانون وکلا می گذرد اما هنوز روز یا هفته ای به نام وکیل در تقویم گنجانده نشده است.
مندنی پور در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از تزریق افکار و عناوین منفی در خصوص وکلا و جامعه وکالت در رسانه های صوتی و تصویری اظهار داشت: مجموعه های فرهنگی گویی نمی خواهند جایگاه وکیل مورد توجه واقع شود.
این وکیل پیشکسوت درادامه سخنان خود گفت: قوانین نباید به گونه ای تصویب شوند که به حوزه وکالت و کانون وکلا مانند صنوف و فعالیت های اقتصادی نگاه شود.
به گفته وی ، تعدد و تکثر کارآموزی وکالت باعث می شود به جمعیت وکلای بیکار اضافه شود، علاوه براین رشد کارآموزان وکالت زمینه ساز ازدست رفتن کیفیت این کار مهم می شود.
علی شایان منش: مهارت های توان افزایی در دوره های کارآموزی اجتناب ناپذیر است
نایب رییس کانون وکلای دادگستری فارس نیز با بیان با ابراز تأسف شدید از بروز حادثه قتل یک وکیل گفت: قتل همکار عزیز جناب آقای علی سلیمانی از وکلای زبده و شرافتمند کانون وکلای منطقه فارس را به خانواده معزز ، همکاران محترم و جامعه حقوقی تسلیت عرض می نمایم.
وی با تاکید بر اینکه به محض اطلاع از این فاجعه دردناک پیگیری های لازم از طرف هیأت مدیره کانون وکلای فارس صورت پذیرفته اظهار داشت: بدون شک این پیگیری ها ، ضرورت توجه به این زنگ خطرها و نگاه عمیق تر به جنبه های تأمینی و حمایتی در ابعاد گوناگون نسبت به جامعه وکالت و مصونیت های کیفری و حرفه ای را منتفی نمی نماید.
به گفته وی، از آنجا که حضور وکیل به عنوان بخش مهم فرآیند دادرسی عادلانه لازم و ضروری است، به همان اندازه و بلکه بیشتر وکیل باید حمایت قوای عمومی و نهادهای حکمرانی را در ابعاد مختلف به قدر کفایت داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از آنجا که وکیل به عنوان تلاشگر خط مقدم جبهه مجادله حق و باطل بی پروا و جسور در حرفه خود کوشش می نماید، استفاده بهینه از رسانه ملی در راستای ارتقاء فرهنگ عمومی نسبت به اهمیت حضور وکیل و خدمات حقوقی و زدودن افکار و عناوین منفی در مورد وکلا و جامعه وکالت که در پیشگیری از خشونت های این چنینی مؤثر خواهد بود، احساس می شود.
به گفته وی، آموزش مناسب در خصوص اخلاق وکالت، مهارت های توان افزایی در ابعاد گوناگون خصوصاً مهارت ارتباط کلامی، در دوره های کارآموزی اجتناب ناپذیر است.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری فارس در ادامه سخنان خود گفت: از طرف دیگر، تصویب و اجرای قوانین سخت و بازدارنده و مجازات های متناسب در راستای دفاع از مصونیت و امنیت وکلا و جرم انگاری تهدیدات علیه آنان، از مطالبات دیرینه کانون های وکلاست.
شایان منش در پایان سخنان خود گفت: دور از انتظار نیست که مجموعه کانون های وکلا نیز به سهم خود در رسیدن به این اهداف تلاش مضاعف داشته باشند و بعد از این شاهد اینگونه حوادث ناگوار در هیچ جای ایران عزیز نباشیم.
احمد ابولپور: وکیل دادگستری رکن اصلی دادرسی عادلانه، منصفانه و مطلوب است
احمد ابولپور، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری فارس نیز با بیان اینکه وکیل دادگستری رکن اصلی دادرسی عادلانه، منصفانه و مطلوب است؛ گفت: امنیت قضایی بدون مصونیت وکیل دادگستری و تامین شغل و موقعیت وی محقق نخواهد شد.
به گفته ابولپور، نهاد وکالت دادگستری در اصل ۳۵ و ذیل فصل سوم قانون اساسی تحت عنوان حقوق ملت پیشبینی شده؛ بنابراین محرز و مسلم است که این حق -به عنوان یکی از حقوق اساسی و بنیادین ملت ایران- بدون رعایت مولفههایی مانند استقلال و امنیت وکیل دادگستری اعمال نخواهد شد؛ براین اساس حاکمیت و قوای سه گانه موظفند در مقام وضع و اجری قوانین و رسیدگی قضایی، به این امور مهم توجه خاص داشته باشند.
عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری فارس در پایان قتل دهشتناک مرحوم علی سلیمانی و همچنین بروز حوادث مشابه را نشان دهنده فاصله گرفتن از این اهداف عالی توصیف کرد و گفت: واقعیت این است که وکلای دادگستری در حوزه فعالیت خود از مصونیت و امنیت لازم برخوردار نیستند.
گفتنی است در بخشی از این مراسم بیانیه هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد قرائت و در جریان این بیانیه بر ضرورت تحقق عدالت و دادگری با تامین امنیت جانی و مالی وکلا تأکید شد اعضای کانون وکلای دادگستری استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد ضمن تأکید بر پاسداشت خون مرحوم سلیمانی پیمان بستند که استوارتر از گذشته مسیر تحقق عدالت و دفاع بی قید و شرط از ستمدیدگان و حقوق مردم را دنبال کنند.