وکلاپرس ـ به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، روز چهارشنبه دومین جلسه رسیدگی به اتهامات معاون اجرایی رییس سابق قوه قضاییه برگزار شد. در این جلسه برای اولین بار اکبر طبری در جایگاه متهم حاضر شد و به دفاع از خود پرداخت.
استقبال دادگاه از ادعای منصوری درمورد بازگشت به کشور
در ابتدای این جلسه قاضی دادگاه، ضمن اعلام نکاتی عمومی راجع به روند دادرسی، درباره قاضی سابق دادگستری «غلامرضا منصوری» (یکی از متهمین پرونده) که اکنون متواری بوده و در کشور آلمان به سر می برد، گفت: «فایل صوتی و تصویری هر یک از متهمان پرونده که در خارج از کشور به سر میبرند دارای اثر مثبت بوده و امیدواریم او و دیگران به سخن خویش عمل کنند و با حضور در جلسه دادگاه و دفاع از اتهامات، به روشن شدن حقایق به این دادگاه کمک کنند.»
تفهیم اتهام و دفاع اکبر طبری
در ادامه قاضی بابایی از متهم اکبر طبری خواست در جایگاه قرار گیرد و بعد از تفهیم اتهام به وی از او خواست ابتدا دفاعیات خود را در باب زمینهای کلاک ارائه دهد.
متهم طبری گفت: علی رغم تلاش یک ساله نتوانستند کوچکترین بهانه و دست آویزی برای اتهام زنی مرتبط با شغل و سمت من ارائه کنند؛ ۲۰ سال خدمت صادقانه به قوه قضائیه داشته ام. روشن است این پرونده سازیها و افترا زدنها که اکثر آنها رسیدگی و مختومه شده، مربوط به ۱۰ سال یا ۱۵ سال گذشته است.
دریافت ۸۴ میلیارد ریال رشوه در سال ۱۳۸۳
در ادامه جلسه دادگاه، قاضی خطاب به متهم طبری گفت: در ارتباط با دریافت رشوه به مبلغ ۸۴ میلیارد ریال در سال های ۸۳ تا ۸۸ توضیح دهید.
متهم که خواستار آن بود تا دفاعیات توسط وکیلش ارائه شود، با مقاومت قاضی روبرو شد. قاضی بابایی در این زمینه گفت: حق دفاع وکیل محفوظ است و رویه دادگاه این است که اول اظهارات متهم استماع شود.
در ادامه این روند متهم ردیف اول این پرونده به توضیح پاره ای نکات درباره ارتباطش با دو متهم دیگر این پرونده به نام های حسن نجفی و فرهاد مشایخ و نسبت این دو با زمین کلاک و دیگر همکاری ها پرداخت. برای اطلاع از جزییات اینجا را کلیک کنید.
پرونده اکبر طبری
لازم به ذکر است اولین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری، معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه، ۱۸ خردادماه به ریاست قاضی بابایی در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. طبری در دوره ریاست آیتالله سید محمود هاشمیشاهرودی، مدیر امور مالی و مدیر امور خدماتی و رفاهی قوهقضاییه و در دوره آیتالله صادق آملیلاریجانی، ابتدا مدیرکل امور اجرایی و سپس معاون اجرایی حوزه ریاست شد.
از دیگر متهمان این پرونده قاضی «بیژن قاسم زاده» است که به عنوان متهم ردیف نهم این پرونده برای دریافت رشوه چند میلیاردی به دادگاه فراخوانده شده است. اگرچه این متهم به دلیل برخوردهای خاص قضایی اش مشهور می باشد، اما مهمترین عاملی که سبب شهرت بیشتر وی شده، صدور حکم فیلترینگ تلگرام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ بود. گفتنی است این متهم که در جلسه دوم حضور نداشت، در جلسه اول دادگاه با ماسکی که فیلترش برداشته شده بود، حاضر شده بود.
جلسه سوم دادگاه هفته آینده برگزار خواهد شد.