وکلاپرس- مرکز حل اختلاف کشور با شورایعالی استانها در مورد کاهش پروندههای قضایی درحوزه مدیریت محلی تفاهمم نامه ای منعقد کردند.
به گزارش وکلاپرس ، در تاریخ ۱۸دیماه۱۴۰۳ تفاهمنامه همکاری میان مرکز حل اختلاف و شورای عالی استانها درخصوص کاهش تشکیل پروندههای قضایی در حوزه مدیریت محلی با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر هادی صادقی، معاون قوه قضاییه و رییس مرکز حل اختلاف کشور و موسیالرضا حاجیبگلو، رئیس شورایعالی استانها منعقد شد.
حاجیبگلو در ابتدای مراسم در خصوص جزئیات تفاهمنامه گفت: ارتقای فرهنگ صلح و سازش از طریق ترویج سازوکارهای حل اختلاف، توسعه همکاری و هماهنگی در راستای کاهش تشکیل پروندههای قضایی در حوزه مدیریت محلی، تسهیل و تسریع در روند رسیدگی به اختلافات میان مردم، شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداریها و دهیاریها و حل و فصل اختلافات حقوقی و کیفری ما بین جامعه شورایی کشور از اهدافی است که با امضای این تفاهمنامه بدان دست پیدا خواهیم کرد.
بیشترین حمایت از شوراها در سراسر کشور توسط شهرداریها انجام گرفته است
حجتالاسلام صادقی در ادامه این مراسم با بیان اینکه شهرداریها در اکثر اوقات از شوراهای حل اختلاف حمایت کرده و میکنند، اظهارداشت: براساس قانون تمام دوایر دولتی به خصوص شهرداریها و ادارات دولتی مکلف شدهاند از شوراهای حل اختلاف حمایت کنند و بیشترین حمایت از شوراها در سراسر کشور توسط شهرداریها انجام گرفته است.
بیشتر بخوانید:
استقرار شعب شوراهای حل اختلاف در ساختمان شهرداریها
وی با اشاره به استقرار شعب شوراهای حل اختلاف در ساختمان شهرداریها افزود: در شهر تهران اکثر ساختمانهایی که شعب شورای حل اختلاف در آن مستقر هستند، از سوی شهرداری به صورت امانی واگذار شده است؛ البته این موضوع باید بهبود پیدا کند. بنابراین هر چه شهرداریها بیشتر در زمینه اختصاص امکانات به شوراهای حل اختلاف کمک کنند به آبروی شهر کمک خواهند کرد؛ چراکه این اقدام موجب حل و فصل مسائل اجتماعی مردم خواهد شد.
یکی از مأموریتهای شهرداریها حل مسائل اجتماعی مردم است
رئیس مرکز حل اختلاف با بیان اینکه یکی از مأموریتهای شهرداریها حل مسائل اجتماعی مردم است، گفت: در قانون تصویب شده است که شوراهای شهر و روستا میتوانند در حل و فصل اختلافات مردم ورود پیدا کنند؛ ما نیز قصد داریم با امضای این تفاهمنامه این فضا را بیشتر بگشاییم و بنا داریم از ظرفیت شوراهای شهر و روستا و شورای حل اختلاف جهت حل و فصل مسائل مربوط به شهرداریها و شوراها استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید:
حجتالاسلام و المسلمین صادقی ادامه داد: اعتباربخشی حقوقی و ایجاد شعب شورای حل اختلاف در شهرهای مختلف بهصورت رسمی اقداماتی است که ما باید انجام دهیم و لازمه چنین اقداماتی این است که امکانات لازم از سوی شهرداریها و شوراها در اختیار ما قرار گیرد؛ چرا که وقتی مردم به شورای حل اختلاف مراجعه میکنند، باید آن مکان دارای شأن و جایگاه حقوقی والا باشد تا به آنجا اعتماد و مسائل و مشکلات خود را در آن حل و فصل کنند.
گفتنی است در این نشست، معاونان و مدیران مرکز حل اختلاف کشور و جمعی از اعضای شورای عالی استانها نیز حضور داشتند.