انتقاد معاون منابع انسانی دادگستری استان البرز از قانون تسهیل

وکلاپرس– معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان البرز در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری البرز با اشاره به اهمیت حرفه وکالت بر اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تاکید کرد.

به گزارش وکلاپرس، مراسم تحلیف ۲۹۷ نفر از کارآموزان کانون وکلای دادگستری البرز روز یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش های اصلاح بذر شهر کرج با حضور مسئولان برگزار شد.

قانون گذاران در حق حرفه وکالت جفا کرذند

دکتر جعفر داراب‌خانی، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی رئیس کل دادگستری استان البرز در این مراسم، وکالت را حرفه‌ای مقدس توصیف کرد و گفت: وکیل یکی از اسماء خداوند متعال است. در قرآن نیز بار‌ها از وکالت نام برده شده و در لسان ائمه بزرگ نیز بر اهمیت منصب وکالت تاکید شده است. امروز اهمیت حرفه وکالت در همه کشور‌های جهان مورد توجه قرار گرفته است، اما متاسفانه در سال‌های اخیر قانونگذاران ما جفایی در حق این صنف کردند که بعید است به این زودی از ذهن‌ها پاک شود.

باید به دنبال اصلاح قانون تسهیل بود

این مقام قضایی در ادامه انتقادات خود به قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، گفت: گردن ما در برابر قانون از مو باریک‌تر است، اما باید به دنبال اصلاح این قانون بود. در اسناد بالادستی نقش و اهمیت حرفه وکالت هویداست. در اصل ۳۵ قانون اساسی و در بخش حقوق ملت نیز قانونگذارِ عالمِ ما وکالت را در زمره کسب و کار‌ها و تجارت قرار نداده و حتی در رویه‌های متداول مراجع نظارتی نیز تجارت، خلاف شأن وکالت تشخیص داده شده است.

دکتر داراب‌خانی افزود: در سیاست‌های کلی نظام و نیز برنامه‌های پنج ساله توسعه از حرفه وکالت همزمان با قضاوت نام برده شده است. در قانون آئین دادرسی مدنی نیز ۸۴ بار از لفظ وکیل استفاده شده است. در تبصره ۳ ماده واحده «طرح انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی» مصوب سال ۱۳۷۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز آمده است که «وکیل در موضع دفاع، از احترام و تأمینات شاغلین شغل قضا، برخوردار می‌باشد» که همگی این موارد نشان از اهمیت حرفه وکالت دارد و باید اقدامات تامینی آن را نیز لحاظ کرد.

بیشتر بخوانید:

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی رئیس کل دادگستری استان البرز خاطرنشان کرد: در تبصره ۲ همین ماده واحده نیز آمده است که اگر محکمه‌ای حق گرفتن وکیل را از متهم سلب کند حکم صادره فاقد اعتبار قانونی است و علاوه بر آن برای قاضی صادر کننده رأی نیز مجازات درنظر گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه غالب مناصب مهم در کشور از جمله حرفه وکالت دارای سوگندنامه هستند، یادآور شد: غالب وکلا سرمایه اجتماعی بزرگی را با خود حمل می‌کنند. شغل وکالت نیز صرفا شغلی به منظور کسب درآمد نیست و به اصطلاح جیب ندارد. در میثاق‌های بین‌المللی نیز به منصب وکالت به عنوان یک کار تجاری و درآمدزایی نگریسته نشده بلکه حرفه‌ای به منظور دفاع از مظلوم تلقی شده است.

وکالت و قضاوت جبهه‌ای واحد در کشف حقیقت هستند

دکتر داراب‌خانی در پایان سخنان خود، دو منصب وکالت و قضاوت را جبهه‌ای واحد در کشف حقیقت توصیف کرد و خطاب به کارآموزان و وکلای تازه پیوسته به جرگه وکالت گفت: در حین انجام تکالیف وکالتی، گفتار و پوشش مناسب را رعایت کنید و به نظم و انضباط اهمیت دهید. از دادن وعده و وعید پرهیز کرده و پیگیر کار ارباب رجوع در محاکم باشید. از تجربیات بزرگان وکالت استفاده و به پیشکسوتان این حرفه احترام بگذارید. قبل از دفاع، پرونده را خوب مطالعه کنید و همواره خود را آماده ارتقای دانش و بینش در این حرفه کنید.

منبع: روابط عمومی اسکودا

خروج از نسخه موبایل