وکلاپرس- اساسنامه پیشنهادی هیأت تدوین اساسنامه داوری کانون وکلای دادگستری ایلام به منظور اخذ پیشنهاد وکلا در راستای اصلاح اساسنامه منتشر شد.
به گطارش وکلاپرس، روابط عمومی کانون وکلای دادگستری ایلام اساسنامه پیشنهادی هیأت تدوین اساسنامه داوری این کانون را منتشر کرد.
لازم به ذکر است روابط عمومی کانون وکلای دادگستری ایلام از وکلا و اعضا خواسته است در صورت ارائه هرگونه پیشنهاد در راستای اصلاح اساسنامه، مراتب را به صورت مکتوب ظرف مهلت یک هفته به دفتر کانون وکلای دادگستری ایلام ارائه نمایند.
بیشتر بخوانید:
- اضافه شدن شرط داوری تخصصی در قراردادهای دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق
- دخالت قوهقضائیه در ساختار مدنی داوری منجر به افزایش دعاوی و تضعیف نهاد مهم داوری خواهد شد
متن اساسنامه در ادامه آمده است:
اساسنامه مرکز داوری کانون وکلای دادگستری ایلام
به منظور حل و فصل اختلافات و دعاوی در مدت متعارف و با هزینه کمتر با استفاده از تجربه و کلا و حقوق دانان متخصص و تسهیل امکان انتخاب داور معتمد توسط طرفین اختلاف و برای تسهیل حل و فصل اختلافات اشخاص و نیز استفاده کنندگان از خدمات وکالتی و در جهت رسیدگی تخصصی به مسایل و مشکلات حقوقی جامعه هدف اعم از داخلی و بین المللی و همچنین در جهت تشویق اشخاص به حل و فصل اختلافات با استفاده از روشهای مسالمت آمیز خارج از دادگستری اساسنامه مرکز داوری کانون وکلای دادگستری ایلام (که اختصاراً در این اساسنامه مرکز نامیده می شود) پس از اعلان عمومی به وکلای عضو برای ابراز نظر به شرح ذیل به تصویب هیات مدیره رسید.
فصل اول کلیات
ماده (۱) موضوع فعالیت مرکز حل و فصل اختلافات اعم از داخلی و بین المللی از طریق داوری میانجیگری و سازش با رعایت مقررات قانونی و مفاد این اساسنامه و قواعد و آیین داوری است که متعاقباً توسط هیأت امنای مرکز تهیه و به تصویب هیأت مدیره کانون وکلا خواهد رسید.
ماده (۲) مرکز در شهرستان ایلام مستقر خواهد شد که میتواند به اقتضای ضرورت و با پیشنهاد هیأت امنا و تصویب هیات مدیره در نقاط دیگر شعبه ای موقت یا دائم تشکیل دهد.
فصل دوم ارکان
ماده (۳) مرکز دارای ارکان ذیل است:
الف) هیات امناء
ب) داوران
ج) دبیرخانه
ماده (۴) هیأت امنای مرکز با عضویت پنج نفر از وکلای دادگستری به استنثای اعضای هیأت مدیره در طول دوران مسئولیت که شرایط عضویت در هیأت مدیره را داشته باشند تشکیل میشود. اعضای هیأت امناء طی جلسه رسمی هیأت مدیره و با رأی مخفی و با اکثریت نسبی آراء تعیین و برای مدت ۲ سال به سمت خود منصوب خواهند شد. رئیس هیأت امناء با رأی اکثریت اعضاء هیات در اولین جلسه رسمی انتخاب خواهد شد رئیس هیات امنا نماینده قانونی مرکز در مراودات ، جلسات و مکاتبات خارج از مرکز خواهد بود و کلیه مکاتبات با ارگانهای دیگر با امضا ایشان می باشد. جلسات هیات امناء با حضور حداقل سه نفر از اعضاء رسمیت خواهد یافت و تصمیمات آن با رای اکثریت نسبی حاضرین معتبر خواهد بود.
تبصره ۱- اعضای هیأت مدیره کانون و هیات امنای مرکز داوری و همچنین دادستان انتظامی کانون در مدت تصدی نمی توانند از جانب اصحاب دعوای مطرح شده در مرکز سمت وکیل مشاور یا نماینده را بپذیرند.
تبصره ۲- چنانچه هر یک از اعضاء هیات امنا به عنوان داور تعیین یا انتخاب شده باشد نمیتواند در شور و رأی گیری برای رسیدگی به کلیه موضوعات مرتبط با آن پرونده مشارکت نماید در غیر این صورت پس از اثبات موضوع رأی مشارالیه فاقد اعتبار خواهد بود.
ماده (۵) وظایف و اختیارات هیات امنای مرکز به قرار ذیل است:
الف) در کلیه موارد مرجوع به مرکز داوری انتخاب داور یا داوران از میان اعضای هیات امنا و اسامی مندرج در فهرستی که قبلاً به این منظور تهیه شده است؛ با قید قرعه میباشد در غیاب هیات امنا که فوریت موضوع اقتضا کند یا به هر دلیل که اکثریت نسبی آراء برای انتخاب داور حاصل نشود رئیس کانون وکلا از میان لیست موجودی و اعضای هیات امنا داور را انتخاب خواهند نمود.
ب) تعیین و اعلام فهرستهای داوران معتمد کانون پس از برگزاری اختبار شفاهی یا کتبی از متقاضیان عضویت در مرکز و تعیین شاخص و معیار امتیاز بندی در پذیرش داوران.
پ) انتخاب و عزل دبیر مرکز و اتخاذ تصمیم در خصوص حدود وظایف و اختیارات وی در مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است و همچنین تعیین حقوق و پاداش دبیر.
ت) رسیدگی به تخلف هر یک از داوران مرکز و بررسی صلاحیت آنان و اتخاذ تصمیم در مورد ادامه همکاری داور با مرکز تصمیم هیات امناء ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ از ناحیه داور یا ذی نفع قابل اعتراض در هیأت مدیره کانون وکلا می باشد. تصمیم هیات اخیر قطعی است.
ث) تعیین جانشین برای هر یک از داوران منصوب هنگامی که به دلایلی مانند استعفاء جرح منجر به صدور تصمیم پذیرش جرح سلب صلاحیت ،بیماری توافق طرفین، فوت و غیره توانانی و یا امکان ادامه داوری از داور سلب می شود.
ج) رسیدگی به اعتراض اصحاب دعوا نسبت به تصمیم داور یا داوران در مورد جرح در ضمن هیأت امناء در موارد فوق و نیز در مواردی که ضروری تشخیص دهد و یا به نحوی از تعلل با اهمال داور یا داوران مطلع گردد به موضوع رسیدگی نموده و حسب مورد نسبت به تذکر به داور و یا عزل و جانشینی وی اتخاذ تصمیم خواهد کرد.
چ) تدوین و اصلاح آیین و قواعد داوری و سایر آیین نامه های داخلی مرکز و پیشنهاد آن به هیأت مدیره برای تصویب
ح) پیشنهاد تعرفه های داوری به تفکیک دعاوی شامل حق الزحمه داور یا هیات داوری سهم کانون وکلا و رسیدگی به کاهش یا افزایش هزینه های داوری که حداکثر تا سقف یک چهارم تعرفه مقرر خواهد بود.
خ) پیشنهاد حذف تغییر اصلاح و تکمیل مفاد اساسنامه مرکز به هیأت مدیره کانون.
ماده (۶) داوران افرادی هستند که اسامی آنها با داشتن شرایط مقرر و تصویب هیات امنا در فهرست داوران متعهد مرکز درج و اعلام میگردند.
تبصره ۱- داوران که از میان وکلای پایه یک کانون داد پایه یک دادگستری کانون ایلام انتخاب میگردند علاوه بر داشتن تخصص علمی و عملی لازم و میبایست دارایی سه سال سابقه وکالت پایه یک و یا قضاوت بوده و فاقد سابقه محکومیت قطعی به مجازات انتظامی درجه ۳ به بالا و دارای حسن شهرت و سابقه باشند.
تبصره ۲- سایر داوران خارج از وکلای دادگستری میبایست با موافقت اکثریت مطلق اعضای هیات امنا و تصویب هیات مدیره باد در نظر گرفتن سوابق مدارک علمی و عملی داوران و دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در
موضوع مرتبط با درخواست داوری باشند.
تبصره ۳- مرجع رسیدگی به اعتراضات افراد متقاضی به تصمیمات هیات امنا هیأت مدیره کانون می باشد که ظرف ده روز از تاریخ ثبت اعتراض موضوع را مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر می نماید نظر هیات مدیره در این خصوص قطعی و لازم الاتباع است.
ماده (۷) موضوعات و دعاوی قابل طرح در مرکز داوری فاقد محدودیت خاص حقوقی و قانونی بوده و هیات امنا با تصویب هیات مدیره میتواند نسبت به ایجاد رشته های تخصصی اقدام نماید و در صورت تعیین رشته های تخصصی داوری و تهیه لیست داوران در این رشته های تخصصی اولویت انتخاب داور با اشخاص متخصص در این رشته ها میباشد.
ماده (۸) دبیرخانه مرکز متشکل از یک یا چند نفر از میان وکلا یا کارآموزان وکالت یا کارمندان کانون تشکیل میگردد که از میان این افراد یک نفر به انتخاب هیات امنا به عنوان دبیر مرکز تعیین میگردد.
ماده (۹) وظایف دبیر مرکز به شرح ذیل می باشد.
الف) سرپرستی و نظارت بر دبیرخانه
ب) نظارت بر حسن اداره دعاوی شامل گزارش روند پیشرفت دعاوی نظارت بر اعطای فرصت دفاع و اصل تناظر و نظارت بر پرداخت به موقع هزینه ها و فراهم نمودن ملزومات دفتری و همچنین انجام و نظارت بر ابلاغ اوراق و اخطاریه ها و ثبت و ضم آنها
پ) فراهم کردن تسهیلات لازم برای امر ابلاغات و اطلاعیه ها و بروزرسانی لیست داوران و سایر امور ارجاعی به دبیر با مصوبه هیات امنا
فصل سوم سایر موارد
ماده (۱۰) هزینه های داوری به حساب کانون واریز میگردد. دبیرخانه مشخصات حساب و مهلت های مقتضی پرداخت را به صورت مقتضی اعم از کتبی ، شفاهی و ….) به اطلاع طرفین میرساند و پس از وصول وجه، رسید وصول وجه را با قید جزئیات به طرفین ارائه میدهد پرداخت حق الزحمه داوران و هزینه های اداری و سایر پرداختهای مربوط به امور مرکز با دو امضای دبیر مرکز و رئیس با نائب رئیس کانون انجام خواهد شد.
ماده (۱۱) تشریفات رسیدگی و نحوه ابلاغ اوراق دعوی و همچنین نظرات کارشناسی و تصمیمات داوران طبق قواعد و آئین داوری مرکز خواهد بود.
ماده (۱۲) هیأت مدیره کانون میتواند با توجه به وضعیت کار مرکز داوری و درآمد آن برای هیأت امناء و دبیر مرکز حقوق یا پاداش مقرر نماید.
ماده (۱۳) مقررات این اساسنامه و آیین داوری که پس از پیشنهاد هیأت امناء به تصویب هیات مدیره خواهد رسید و سایر مصوبه های هیات مدیره و هیات امنای مرکز حسب مورد و در چارچوب این اساسنامه همچنین مقررات باب هفتم از قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ در داوریهای داخلی و در داوریهای تجاری بین المللی علاوه بر موارد مذکور، قانون داوری تجاری بین المللی مصوب ۱۳۷۶ و همچنین سایر قوانین مصوب احتمالی آتی برای داوران مرکز لازم الرعایه می باشد.
تبصره ۱- در صورت ابهام اجمال و نیاز به تفسیر هیأت امناء نظر هیات مدیره را نسبت به این اساسنامه استعلام خواهد نمود که نظر ارائه شده لازم الاتباع می باشد .
ماده (۱۴) آیین نامه اجرایی این اساس نامه ظرف مهلت یک ماه از انتخاب هیات امنا توسط هیات مذکور تهیه و جهت تصویب تقدیم هیات مدیره میگردد و به محض تصویب هیات مدیره لازم الاتباع است.
ماده (۱۵) انحلال مرکز صرفاً با پیشنهاد هیأت امناء و تصویب هیأت مدیره به اتفاق آراء تمام اعضای آن امکان پذیر است. با انحلال مرکز تمامی حقوق و تعهدات و اموال و مطالبات و دیون و … به جای مانده به کانون وکلای دادگستری استان ایلام منتقل می گردد.
این اساسنامه در ۱۵ ماده و ۶ تبصره در جلسه مورخه ………………. به تصویب نهایی هیأت مدیره رسید.
دانلود فایل پیدیاف اساسنامه پیشنهادی هیأت تدوین اساسنامه داوری کانون وکلای دادگستری ایلام