نامه رئیس کانون وکلای سمنان به رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس برای جلوگیری از طراحی سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه خدمات حقوقی بدون مشارکت کانون های وکلا
وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان در نامه ای به رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، پیامد های طراحی سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه خدمات حقوقی بدون مشارکت متخصصان حرفه وکالت و نمایندگان کانونهای وکلا را متذکر شده است.
به گزارش وکلاپرس، اخیرا معاون فناوری اطلاعات قوه قضائیه در یک سخنرانی در جمع دانشجویان از اقدام این معاونت از طراحی سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه خدمات حقوقی خبر داده بود.
در همین راستا دکتر کوشا رئیس اسکودا در نامه ای به معاونت حقوقی قوه قضائیه، خواستار طراحی سامانههای خدمات حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، با همکاری نمایندگان کانونهای وکلا شده بود.
بیشتر بخوانید:
همچنین وکیل سید حسین حسینی رئیس کانون وکلای سمنان در نامه ای خطاب به رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید کرده است که طراحی این سامانه بدون مشورت و مشارکت متخصصان حرفه وکالت و نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری، میتواند پیامدهای جدی برای جایگاه حرفه وکالت و حتی سلامت دستگاه قضایی در پی داشته باشد.
رئیس کانون وکلای سمنان در این نامه خواستار ورود رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به این موضوع شده و تاکید کرده است: هرگونه خلل در استقلال حرفه وکالت، نهتنها به زیان وکلای دادگستری، بلکه به زیان عدالت و حقوق ملت خواهد بود.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد سرگزی
رئیس محترم کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام؛
موضوع طراحی سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه خدمات حقوقی، که اخیراً از سوی معاونت فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جمع تعدادی از دانشجویان مورد تأکید قرار گرفته است، نگرانیهای عمیقی را در میان وکلای دادگستری و جامعه حقوقی کشور ایجاد کرده است.
این اقدام، که بدون مشورت و مشارکت متخصصان حرفه وکالت و نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری صورت گرفته، میتواند پیامدهای جدی و جبرانناپذیری برای جایگاه و استقلال حرفه وکالت و حتی سلامت دستگاه عدلیه کشور در پی داشته باشد.
بیتردید، بهکارگیری فناوری و هوش مصنوعی در امور قضایی میتواند ابزاری سودمند باشد، اما اجرای ناپخته و بدون مطالعه چنین طرحهایی نهتنها زمینهساز مفسدههای احتمالی است، بلکه همچون سمی مهلک، به اعتماد عمومی نسبت به نظام قضایی کشور آسیب خواهد رساند.
لذا از جناب عالی استدعا داریم با فوریت و جدیت نسبت به این موضوع ورود کرده و با تدوین قوانین یا سازوکارهای مناسب، از تکرار چنین اقدامات خلقالساعه جلوگیری فرمایید.
همچنین شایسته است در صورت ضرورت اجرای چنین طرحهایی با حضور نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری، اساتید برجسته حقوق و متخصصان فناوری برای بررسی و ارزیابی اشکالات و ضعف های احتمالی و ارائه راهحلهای اصلاحی تضمین شود.
بدیهی است هرگونه خلل در استقلال حرفه وکالت، نهتنها به زیان وکلای دادگستری، بلکه به زیان عدالت و حقوق ملت خواهد بود.
پیشاپیش از حسن توجه و عنایت ویژه جنابعالی به این موضوع مهم کمال سپاس را داریم.
با احترام
وکیل سید حسین حسینی
رئیس کانون وکلای دادگستری استان سمنان
خدای دانا و توانا دنیا را در ظرف تغییر خلق کرده؛
آنکه تغیر نپذیرد تویی
وانکه نمردست و نمیرد تویی
آقایان وکلا بدانید چه قبول کنید و بپذیرد و نه دنیا درحال تغییر هست و ورود هوش مصنوعی و…… به شما هیچ ربطی نداره.
وکلا در سراشیبی سقوط هستند .الحمدلله لهذا.
با سلام درود
هر کر تو جایگای خودش باشه هوش مصنوعی به کمک قضات میاد تا مشکلات به راحتی حل شه به شرطی که زیربنا ساخته شه
برای منافع خودتون نمی تونید جلوی تکنولوژی های نوین رو بگیرید بزودی وکالت و سردفتری با هوش مصنوعی و ربات های خدمات رسان کاملا از بین رفته و به تاریخ می پیوندد …حالا دانشگاه آزاد هی مدرک لیسانس و فوق لیسانس و دکترا ی حقوق تولید کنه
بی شک هوش مصنوعی ابزار کمکی مناسبی هست، اما…
این ابزار در ایران و با استفاده از داده های فارسی و قوانین حقوقی ایران، بدرستی آموزش داده نشده، چون اصلا منابع کافی برای ترین اون موجود نیست و یقینا قادر ب انجام امور ب نحو احسن نیست بخصوص ک مسائل حقوقی با یک کلمه پس و پیش شدن، تغییر میکنند.
فاجعه زمانی خواهد بود ک از این ابزار ک یقینا بدرستی ترین نشده و احتمالا سر رقابت و یا استفاده از فرصت، توسط گروهی ب جریان افتاده، در مسائل بین المللی و مشاوره کلان کشور بکار گرفته بشه.
امیدوارم بخش حقوقی فعال و آگاهی داشته باشیم ک این موضوع رو زیر زرهبین داشته باشند.