یادداشت

مصوبه شورای اجرایی اسکودا در خصوص تعیین سقف ۵ میلیارد تومان برای کارآموزان وکالت، دخالت در امور داخلی کانون‌ها محسوب می‌گردد

یادداشت وکیل مجتبی باری

وکلاپرس- وکیل مجتبی باری عضو هیات مدیره کانون وکلای البرز، در یادداشتی تعیین سقف دعاوی مالی کارآموزان وکالت در جلسه اخیر شورای اجرایی اسکودا را دخالت در امور داخلی کانون‌ها دانسته است.

به گزارش وکلاپرس، بررسی موضوع سقف صلاحیت دعاوی مالی کارآموزان وکالت یکی از مواردی بود که سابقا در دستور کار شورای اجرایی اسکودا قرار گرفته بود.

که در نهایت در صورتجلسه شورای اجرایی اسکودا مورخ ۱۴۰۳/۷/۲۶، بررسی این موضوع در دستور کار پنجاه و چهارمین همایش هیات عمومی اسکودا به میزبانی کانون وکلای مرکزی (اراک) قرار گرفت.

با برگزاری پنجاه و چهارمین همایش هیات عمومی اسکودا در ۳۰ آبان و ۱ آذر ماه، هیات عمومی با تصویب اصل بقای سقف دعاوی مالی کارآموزان وکالت، افزایش مبلغ سقف دعاوی مالی کارآموزان وکالت را به شورای اجرائی تقویض کرد.

در نهایت شورای اجرایی اسکودا نیز در روز بیست و دوم آذر ماه ۱۴۰۳ در این خصوص تصویب کردند: سقف صلاحیت کارآموزان در دعاوی مالی ای که خواسته آن وجه نقد باشد در صورت انفرادی تا مبلغ پنج میلیارد تومان است و در صورتی که با وکیل سرپرست مجتمعا اعلام وکالت کرده باشد، بدون محدودیت مالی خواهد بود.

همچنین مصوب شده است: وکالت در امور اجرایی اعم از درخواست صدور اجراییه و تعقیب عملیات اجرایی و اخذ محکوم به در دوایر اجرای ثبت و اجرای احکام مدنی و کیفری فاقد محدودیت مالی است.

در همین راستا وکیل مجتبی باری در نقد این موضوع با تاکید بر اینکه این تصمیم شورای اجرایی اسکودا دخالت در امور داخلی کانون‌ها است، عنوان داشته است: به نظر در آینده شاهد تمرکز غیرمجاز کارآموزان در استان‌های کم برخوردار اقتصادی خواهیم بود که ارزش دعاوی آن تا سقف ۵ میلیارد تومان است.

وکیل باری عنوان داشته است که کانون‌های وکلای دادگستری باید با استفاده از ظرفیت تبصره ۲ ماده ۷ اساسنامه اسکودا، نسبت به تعدیل این مصوبه با مقتضیات زمانی و مکانی اقدام نمایند.

بیشتر بخوانید:

متن کامل یادداشت وکیل باری به شرح زیر است:

برابر مقررات ماده ۳ اساسنامه اصلاحی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (مصوب ۱۳۹۳/۸/۱) اهداف، اختیارات و وظایف اسکودا عبارت است از :…. ب– ایجاد هماهنگی و رویه واحد در اجرای وظایف کانون‌های وکلای دادگستری.»

و یکی از ارکان اسکودا شورای اجرایی است که متشکل از اعضای هیأت رئیسه اسکودا و نمایندگان کانون‌های عضو تشکیل می‌شود و اعضای آن عبارتند از سه نفر هیأت رئیسه (رئیس اسکودا و دو نفر نایب رئیس اول و دوم به ترتیب تقدم آرا که هیأت عمومی انتخاب می‌کند)، دو نفر نماینده از کانون مرکز و از هریک از سایر کانون‌ها یک نماینده (ماده ۱۰ اساسنامه) وظیفه تعیین شده برای این شورا برابر مقررات ماده ۱۷ اساسنامه مارالذرکر «تصویب آیین نامه‌های اجرائی، مالی و تشکیلاتی مربوط به اسکودا و همچنین پیشنهاد دستور کار هیأت عمومی به عهده شورای اجرایی است.»

آن چه در دستور کار آخرین نشست هیئت عمومی اسکودا (آبان ۱۴۰۳) قرار گرفته است و بعداً به شورای اجرایی اسکودا واگذار گردید، تعیین سقف مالی برای کارآموزان وکالت است این در حالی است که فراموش کرده‌ایم این تصمیم با توجه به شرایط زمانی و مکانی از یک استان به استان دیگری متفاوت است و تعیین سقف مالی همانند سابق بعنوان نظامات هر کانون باید به خود آن کانون واگذار تا با تصویب هیئت مدیره و در نظر گرفتن شرایط زمانی و محلی کارآموزان آن کانون، مبلغی معین گردد.

لذا مصوبه شورای اجرایی در خصوص تعیین سقف ۵ میلیارد تومان برای کارآموزان، بی‌شک نه تنها خروج از وظایف ذاتی نهاد تصویب کننده است بلکه دخالت در امور داخلی کانون‌ها محسوب می‌گردد که به نظر در آینده شاهد تمرکز غیرمجاز کارآموزان در استان‌های کم برخوردار اقتصادی خواهیم بود که ارزش دعاوی آن تا سقف ۵ میلیارد تومان است و محرومیت کارآموزان نیز از حق دفاع خویش قطعاً باید مبنای قانونی داشته باشد که هیچ مستمسکی در این زمینه وجود ندارد.

بنابراین دخالت آشکار ارکان اسکودا در امور داخلی کانون‌های وکلای دادگستری، به نظر توجیه قانونی نخواهد داشت و امید است کانون‌های وکلای دادگستری با استفاده از ظرفیت تبصره ۲ ماده ۷ اساسنامه اسکودا، نسبت به تعدیل آن مصوبه با مقتضیات زمانی و مکانی اقدام نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا