همایش اسکودا

بیانیه پایانی همایش تبریز

خروجی خردجمعی مدیران جامعه وکالت کشور

 هیات عمومی اسکودا غروب پنج شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷ با انتشار بیاینه پایانی ۸ ماده ای کار خود در همایش سی و یکم را در شهر تبریز خاتمه داد.

بیانیه پایانی همایش همان طور که در صدر آن اشاره شده است «پس از مذاکره و تبادل نظر مجمع عمومی در خصوص نیازها و چالش های موجود» تنظیم و منتشر شده است، و به نوعی باید آن را چکیده تبادل نظر و تدبیر بیش از ۱۵۰ نفر از مدیران جامعه وکالت کشور دانست، با این حال این بیانیه – مشابه بیانیه های همایش های اخیر- فاقد استحکام و قوتی است که بتوان آن را به عنوان یک سند راهبردی برای جامعه وکالت کشور تصور کرد.

طبق بند الف مادۀ ۹ اساسنامه اسکودا وظیفه هیات عمومی «تعیین خط مشی کلی و سیاست های اصلی اسکودا» است، که اسکودا خود دارای وظایف و اهداف گسترده ای از حفظ و حراستِ استقلال نهاد وکالت تا تعامل با قوای سه گانه و سازمان های داخلی و بین المللی است، بر همین اساس بیانیه پایانی همایش هیات عمومی باید در مقام سند راهبردی وکالت کشور دارای ویژگی‌ها و وزن قابل قبولی باشد.

بیانیه پایانی همایش سی و یکم اسکودا به این شرح است:

بیانیه پایانی سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران

بسم الله الرحمن الرحمیم

سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در مورخه ۲۳ و ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۷ به میزبانی کانون محترم آذربایجان شرقی در تبریز تشکیل و پس از مذاکره و تبادل نظر مجمع عمومی در خصوص نیازها و چالش های موجود بیانیه پایانی همایش به شرح ذیل اعلام گردید.

۱. اتحادیه ضمن اظهار خشنودی از پیروزی تیم حقوقی ایران در دعوای مطروحه در دیوان بین المللی دادگستری، تحریم های نامشروع و اقدامات مغایر با مقررات بین المللی ایالات متحده امریکا علیه کشور و ملت ایران را که به ویژه در مواردی نظیر غذا و دارو با اصول حقوق بشر در تعارض است محکوم می­ کند و آمادگی کانون های وکلای دادگستری را برای احقاق حقوق مسلم و مشروع ملت ایران در مراجع بین الملی اعلام می دارد.

۲.  کانونهای وکلای سراسر کشور کماکان بر مغایرت تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری با قانون اساسی و حق دفاع آزادانه تاکید می کند و بر حذف تبصره مذکور اصرار دارد.

۳. کانونهای وکلای سراسری کشور ضمن تایید دیدگاه ها و بیانات مقامات رسمی حاضر در آیین گشایش همایش تبریز مبنی بر حمایت و صیانت از استقلال نهاد وکالت بر صلاحیت ویژه کانونهای وکلای دادگستری، جهت تببین و تدوین اصلاحات مورد نیاز در قوانین موجود تاکید می نماید و مخالفت خود را با هر گونه اقدامی که مغایر استقلال کانون وکلا و مآلاً منافی مصالح ملی شهروندان است اعلام می دارد.

۴. اتحادیه ضمن اعتراض به شیوه برخورد نامناسب با وکلای دادگستری در بند از قوه محترم قضاییه انتظار دارد نسبت به بازنگری در پرونده همکاران مذکور که ادامه بازداشت آنها مغایر با اصل آزادی بیان، مصونیت حرفه ای و حقوق شهروندی مصرح در قانون اساسی است اقدام نماید.

۵. نظر به کثرت روز افزون جمعیت وکلای دادگستری و جذب همه ساله دانش آموختگان حقوق در کانون های وکلا که موازنه ظرفیت و اشتغال را بر هم زده و موجب مضیقه و محدودیت های شدید مالی، معیشتی وکلا به‌ویژه همکاران جوان بر سیاستگذاری مناسب از جمله الزامی شدن وکالت در تمامی دعاوی و استفاده دستگاه اجرایی و نهاد های عمومی از خدمات وکلای دادگستری تاکید می نماید.

۶. نظر به اینکه برابر اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تأمین اجتماعی نظیر خدمات درمانی و حمایتی در موارد از کار افتادگی و حوادث حرفه ای و … از وظایف دولت است و این خدمات باید از محل درآمد های عمومی تأمین گردد و نظر به خدمات عمومی وکلای دادگستری به جامعه و اینکه درآمدهای معمول و موجود کانونهای وکلا تکافوی تأمین خدمات درمانی و حمایتی مذکور را ندارد، اهتمام به این امر مهم از سوی دولت محترم مورد درخواست می باشد.

۷. کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور اعتراض شدید خود را نسبت به پذیرش بی رویه و غیر استاندارد دانشجویان رشته حقوق در دانشگاه ها و مراکز آموزشی فاقد کیفیت عمومی اعلام می دارد و از مقامات متولی و متصدی امر درخواست دارد از ادامه این روند جلوگیری نماید.

۸. اتحادیه همواره بر ضرورت حفظ اتحاد و انسجام کانونهای وکلا تاکید می نماید و در این برهه حساس نیز همه همکاران را به حفظ این اصل ضروری و حیاتی دعوت می نماید.

این بیانیه در ۸ بند به تصویب مجمع عمومی کانونهای وکلای سراسر کشور رسید و مجمع ضمن قدردانی از میزبانی مهربانانه کانون کهن آذربایجان شرقی محل برگزاری همایش اردیبهشت ۹۸ اتحادیه را شهر یزد به میزبانی کانون وکلای دادگستری یزد تعیین و اعلام نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا