نماینده مجلس : مسائل حوزه وکالت و سردفتری باید از طریق کمیسیون قضایی و حقوقی پیگیری شود

وکلاپرس– فرهاد طهماسبی نماینده مجلس شورای اسلامی که سوابق قضایی از جمله ریاست دادگستری و معاونت قضایی را در کارنامه خود دارد، به تصویب مصوبه اخیر مجلس در خصوص نهاد وکالت ایراد گرفت.

به گزارش وکلاپرس، نمایندگان مجلس روز ۲۹ مرداد ماه در جریان بررسی طرح «تأمین مالی و جهش تولید» در خصوص نهاد وکالت، سازمان های زیر مجموعه قوه قضائیه , … مصوبات چالش برانگیزی را به تصویب رساندند.

فرهاد طهماسبی(نماینده مجلس شورای اسلامی) که پیشتر از مدیران دستگاه قضا در استان فارس بوده اما عضو کمیسیون حقوقی و قضایی نشده است، به خبرگزاری خانه ملت گفت: مسائل حوزه وکالت و سردفتری باید از طریق کمیسیون قضایی و حقوقی پیگیری شود.

وی همچنین از برگزاری نشست هایی با حضور کانون های وکلا، مرکز وکلای قوه قضائیه، کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با هدف تعامل و اظهار نظر در خصوص رفع این مشکلات خبر داد.

در تصویب قوانین دائمی باید کار کارشناسی و تخصصی انجام شود

طهماسبی با اشاره به اینکه طی هفته های اخیر شاهد بحث چالش برانگیزی در کمیسیون جهش تولید و پیرامون موضوع تسهیل صدور مجوزها در حوزه وکالت و سردفتری بودیم، گفت: به عنوان یک نماینده مجلس که سابقه کار قضایی و حقوقی داشته و نسبت به اطلاعات این حوزه تسلط دارم ضمن احترام به ایده اعضای کمیسیون جهش تولید، معتقدم در مورد مصوبات به ویژه قوانین دائمی که آثار و تبعات آن سال ها دامن‌گیر جامعه و حقوق افراد جامعه می شود باید کار کارشناسی و تخصصی انجام شود و به صورت احساسی تصمیم گیری نشود.

در صدور پروانه وکالت حداقل شرایط باید مدنظر قرار گیرد

وی افزود: در صدور پروانه یا مجوز وکالت چه از طریق مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه یا کانون های وکلای سراسر کشور حداقل‌هایی که در هر حرفه و رشته ای نیاز و ضرورت دارد باید مراعات شده و ضمن تسهیل در صدور مجوزها و اشتغال افراد در رشته های تخصصی، رعایت معیار و ملاک ها برای سنجش و حداقل شرایط باید مدنظر قرار گیرد تا با مشکلاتی مواجه نشویم.

بیشتر بخوانید:

نماینده نی ریز، استهبان و بختگان در مجلس یازدهم ادامه داد: تلاش خواهیم کرد مصوبات و پیشنهادات در حوزه حقوقی، قضایی و وکالت مجلس در کمیسیون قضایی و حقوقی که متشکل از وکلا، قضات و کارشناسان است مورد بررسی قرار گیرد و ما هم به عنوان نماینده مجلس و افرادی که دانش حقوقی داریم در این راستا حمایت و کمک خواهیم کرد تا کارها به خوبی پیش برود.

در خصوص این مصوبه اظهارنظر و تبادل افکار انجام خواهد شد

طهماسبی یادآور شد: از تلاش های روسای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و کانون وکلا و همچنین کارشناسان قوه قضائیه به عنوان پرچمداران این حرکت تشکر می کنیم؛ خوشبختانه شاهد حرکت های خوبی در مجلس و قوه قضائیه هستیم و کانون های وکلا هم نشست هایی را با نمایندگان حقوقدان مجلس برگزار خواهد کرد و اظهارنظر و تبادل افکار انجام خواهد شد به نوعی که قانون جامعی را بتوان تصویب کرد.

بررسی قوانین حوزه وکالت و سردفتری در کمیسیون قضایی و حقوقی

اسماعیل حسینی ایجی سخنگوی مرکز وکلای قوه قضائیه هم در ادامه با بیان اینکه وکالت نهاد مقدسی است که با جان، مال و ناموس مردم سروکار دارد، گفت: با توجه به نگرانی های رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه تلاش کردیم با نمایندگان حقوقدان در بحث عرصه وکالت رایزنی کنیم و به این توافق رسیدیم که از این به بعد تمامی قوانینی که راجع به حوزه وکالت و سردفتری است از طریق کمیسیون اصلی خود یعنی کمیسیون قضایی و حقوقی که متشکل از قضات و وکلا و کارشناسان است مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:

مقوله کارآموزی و اختبار و وکالت پایه یک، دو مقوله جدا هستند

وی ادامه داد: ما نگرانی خود در مورد اقدامات اخیر مجلس در ارتباط با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و کمیسیون جهش تولید را به نمایندگان منتقل کردیم و پذیرفتند که باید در عرصه وکالت کار بیشتری شود زیرا وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده با جان، مال و ناموس مردم سروکار دارند و تمامی نمایندگان حقوقدان بر این امر تاکید داشتند که آموزش صحیح باید مدنظر قرار گیرد و در امر آموزش و اختبار کارآموزان عرصه وکالت تلاش کرد زیرا مقوله کارآموزی و اختبار و وکالت پایه یک، دو مقوله جدا هستند که باید آنها را از هم تفکیک کرد و ما به عنوان نماینده مرکز وکلا به عنوان تنها نماد ملی وکالت«:)» وظیفه داریم کارآموزان وکالت را به دانش حقوقی و علمی مجهز کنیم تا اثرات آن به مردم برسد و دغدغه مردم در این زمینه کاهش یابد.

حسینی ایجی یادآور شد: نمایندگان حقوقدان مجلس با این نظر موافق هستند و تلاش می کنند به نهاد وکالت آسیبی وارد نشود و وکلای ما در این عرصه هیچ نگرانی نداشته باشند.

منبع: خانه ملت

خروج از نسخه موبایل