اخبار صنفیویژه

درخواست اعاده دادرسی وکیل بهنام نزادی رد شد

وکلاپرس- شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی، با رد درخواست اعاده دادرسی وکیل بهنام نزادی، دادنامه اعاده خواسته را تایید کرد.

به گزارش وکلاپرس، وکیل بهنام نزادی عضو کانون کانون وکلای دادگستری مرکز در آذر ماه سال ۱۴۰۳ به اتهام تبلیغ علیه نظام از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب اراک به یک سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت وکالتی محکوم شده بود.

اتهامات مطروحه علیه وکیل بهنام نزادی شامل فعالیت‌های او در فضای مجازی، از جمله مدیریت صفحه اینستاگرامی «تخلفات انتظامی قضات» اعلام شده بود.

در بهمن ماه ۱۴۰۳ وکیل بهنام نزادی از تایید محکومیتش به موجب دادنامه قطعی شعبه ۹ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی، به ۴ ماه حبس و ۱ سال محرومیت از وکالت خبر داد.

بیشتر بخوانید:

وی در ۱۱ اسفند ماه برای تحمل حکم حبس راهی زندان اوین شد و پس از پذیرش اعاده دادرسی اش در دیوان عالی کشورِ نهایتا مورخ ۲۶ فرودین ماه موقتا از زندان آزاد شد.

بیشتر بخوانید:

شعبه سی و نهم دیوان عالی کشور با تجویز اعاده دادرسی پرونده را جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده (شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی) ارسال کرده است.

در نهایت شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی روز جمعه گذشته مورخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، با رد درخواست اعاده دادرسی وکیل بهنام نزادی، محکومیت وی به ۴ ماه حبس و ۱ سال منع فعالیت وکالتی را  تایید کرده است.

در بخشی از استدلال دادگاه تجدید نظر آمده است:

رای دادگاه

در خصوص درخواست آقای بهنام نزادی … مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره …۱۴۰۳… مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ صادره از شعبه نهم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی که به موجب آن راجع به اتهام اعاده خواه آقای بهنام نزادی فرزند… دایر بر تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی حکم بر محکومیت مشارالیه به تحمل یک سال حبس تعزیری و منع اشتغال به حرفه وکالت به مدت دو سال صادره از شعبه دوم دادگاه انقلاب اراک با این اصلاح که حبس متهم از یک سال به چهار ماه حبس تعزیری و محکومیت مجازات تکمیلی از دو سال به یک سال تایید و ابرام گردیده و درخواست اعاده خواهی اعاده خواه نامبرده در شعبه سی و نهم دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفته و با این استدلال که

اولاً مطابق ماده ۳۰ قانون مجازات اسلامی اعمال مجازات تکمیلی (منع اشتغال) مستلزم وجود رابطه بین بزه ارتکابی و حرفه مجرم بوده و یا اشتغال مجرم موجب تسهیل در وقوع جرم ارتکابی باشد.

ثانیاً مطابق ماده ۱۷ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری هیچ وکیلی را نمیتوان از حرفه و شغل وکالت منع یا معلق نمود مگر به موجب حکم قطعی دادگاه انتظامی

علیهذا هیأت شعبه با التفات به مراتب معروضه مستنداً به ماده ۴۷۶ از قانون آئین دادرسی کیفری ناظر بر بند ج ماده ۴۷۴ قانون مرقوم ضمن تجویز اعاده دادرسی پرونده امر را جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده رأی اعاده خواسته دادگاه تجدید نظر ارسال و توسط سرپرست محترم دادگاه تجدید نظر به این شعبه ارجاع گردیده است این دادگاه با توجه به محتویات پرونده و نظر به اینکه:

اولا اعاده خواه در صفحه مجازی خود که به عنوان وکیل دادگستری تشکیل داده و در آن قالب فعالیت مینموده و به اعتبار شغل وی افراد دنبال مینموده اند مرتکب جرم گردیده

ثانیا ماده ۱۷ لایحه استقلال کانون وکلا صرفا راجع به تخلفات ارتکابی وکلا بوده و در خصوص جرایم عمومی آنان طبق مقررات عمومی و از جمله تابع قانون مجازات اسلامی می باشد.

لذا این دادگاه اعاده خواهی اعاده خواه را وارد ندانسته و مستندا به مفهوم ماده ۴۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد اعاده خواهی اعاده خواه دادنامه اعاده خواسته را تایید مینماید این رأی قطعی است. دفتر نتیجه ثبت از آمار کسر دادنامه ابلاغ و ارسال گردد.

شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی – محسن عدالت

‫۲ دیدگاه ها

  1. آقای نزادی از جمله وکلای جسور و شجاع هستند که همیشه موارد قانونی و رعایت آن را در پیج خودشون آموزش میدهند
    امیدوارم رییس قوه قضاییه آقای اژه‌ای به موضوع ورود کنند

  2. ما نفهمیدیم صفحه حقوقی داشتن چه ربطی به جرم سیاسی داره، عدالت ذبح شده، ایشان مجرم سیاسی نیست وکیل است و آموزش رایگان نحوه شکایت از تخلفات قضات جرم نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا