حجت الاسلام نقدعلی: با اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار شاهد کاهش ۵۰ درصدی قبولشدگان آزمون وکالت خواهیم بود

وکلاپرس- نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در صورت اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار شاهد کاهش ۵۰ درصدی قبول شدگان آزمون وکالت و دور شدن از اهداف ترسیمی قانون برنامه خواهیم بود.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری خانه ملت، محمدتقی نقدعلی، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: برابر استعلام صورت گرفته از سازمان سنجش و آموزش کشور، دادههای آزمون کارآموزی وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه که سالجاری برگزار گردیده اخذ و مورد بررسی قرار گرفته است و بر اساس جوابیه سازمان سنجش در صورت تغییر حد نصاب مقرر در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تعداد پذیرفته شدگان کاهش قابل توجهی داشته و حداقل تا میزان ۵۰درصد نسبت به قبل از لازمالاجرا شدن قانون مذکور، کاهش را بدنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
- توضیحات رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
- عدم اصلاح قانون تسهیل عاملی موثر در ورشکستگی نه چندان دور صندوق حمایت وکلا
وی در ادامه افزود: در صورت اعمال ۷۵ درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگران ۵۹۲ نفر و با سهمیه آزاد ۸۶۳۲ نفر خواهد بود و در صورت اعمال ۸۰ درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه آزاد ۵۰۸۶ نفر خواهد بود. همچنین با اعمال ۸۵ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه آزاد ۲۷۷۶ نفر خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی تصریح کرد: با اعمال ۶۵ درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگران ۱۷۴۳ نفر خواهد بود و با اعمال ۷۰ درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگران ۱۰۳۰ نفر خواهد بود و افزایش ۵ درصد به حد نصاب مقرر در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار (حدنصاب ۷۰ درصد به ۷۵ تغییر یابد) سبب خواهد شد تا از مجموع ۱۶ هزارو ۴۳۱ نفر قبول شدگان آزمون کارآموزی وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه، فقط ۸هزار و ۶۳۲ نفر در آزمون پذیرفته شوند و ۷ هزار ۷۹۹ نفر از ورود به حرفه وکالت محروم میشوند.
وی افزود: دادههای آماری بیانگر آن است که حدنصاب فعلی قانون تسهیل یعنی کسب ۷۰ درصد میانگین نمره کل تراز یک درصد برتر مبتنی بر کارشناسی دقیق و برگزاری آزمون وکالت به نحو استاندارد تصویب شده است.
به گفته این نماینده مجلس، برابر قانون برنامه هفتم توسعه، برای رسیدن ایران به سرانه استاندارد جهانی باید تعداد وکیل دارای پروانه فعال به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۷۸ وکیل باشد و دولت موظف است تا پایان قانون برنامه هفتم توسعه نسبت به افزایش وکیل اقدام کند.
گفتنی است؛ به موجب ماده ۶۶ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال ۱۴۰۰ رئیس قوه قضائیه، مادامی که کارآموز دوره کارآموزی را طی نکرده و پروانه وکالت به وی داده نشده است، نام او در فهرست اسامی وکلا درج نمیشود. از همین رو کارآموزان قبول شده آزمونهای اخیر وکیل محسوب نمیشوند و تا زمانی که دوره کارآموزی ۱۸ ماهه خود را طی نکنند و در آزمون اختبار موفق نشدند نام آنها در لیست وکلای دادگستری نخواهد بود.از سوی دیگر هر ساله دو نوبت آزمون وکالت توسط کانون وکلا و قوه قضائیه برگزار میشود که برابر جوابیه سازمان سنجش ۵۵ درصد از قبول شدگان در هر دو آزمون کانونهای وکلا و مرکز وکلای قوه مشترک هستند. از همین رو بنظر میرسد تغییر حدنصاب در قانون تسهیل برخلاف قوانین بالادستی است.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
به جای اصلاح قانون تسهیل وکالت باید اجباری شود به نظر بنده که کارشناس هستم این قانون حداقل باید پنج ساله باشد تا اهداف برنامه هفتم تحقق یابد دولت ونماینده ها جلوی گرانی رابگیرند
وقت بخیر
به نظر بنده اظهارات آقای نقد علی مطابقِ واقع و قانونِ برنامه هستش و ارج نهادن به اظهاراتِ مطابقِ واقع و قانون همیشه مفید به فایده خواهد بود.
با سپاس
قانون تسهیل بی شک یعنی ورود وکیل بی سواد و کم علم به جامعه حقوقی.
جناب نقدعلی مطمئن باشید … به اصلاح قانون تسهیل نیز راضی نخواهند شد. این خط واین نشان
لطفا به قانون تسهیل فرصت اجرای ده ساله دهید.
جناب آقای حجت اسلام نقد علی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی اگر قرار باشد قوانین در مجلس با هزینه زیاد مصوب شود شورای نگهبان تایید کند وبعد با فشار ونطق های هماهنگ جمعی کوچک شما وهمکارنتان عقب نشینی کنید بدعتی جدید است که باید منتظر اصلاح قوانین دیگر به این شکل باشید ونباید فقط نظر وکلا ملاک باشد .پای صحبت و نظر دانشجویانی دختر و پسری مجرد جویای کار هم بنشینید
سلام و عرض ادب
حاج آقا، بهتر از این است که قبول بشن و بعد از قبولی و کلی هزینه مثل اکثر کارآموزان بیکار بمانند.
خوبه عالی هم هست فعلا نون توی وکالت هستش زندانهاپرشده خلافها وجنایات زیاد ه عالیه
قانون تسهیل قانون خوبیه و باید تا سال ۱۴۰۶ اجرا شود
یعنی قانون تسهیل ، صرفا بخاطر امار جهانی تصویب شده!
خب در خارج از کشور حجاب هم آزاده ما هم باید آزاد کنیم!
متاسفانه اسیب های نمایندگان مجلس با ارای ۲ درصدی هرروز فاجعه می افریند .
درود بر ادم حلالزاده
این حجت اسلام از اون دسته است که انگشت خرمایی رو با دسته مبل پاک می کنن
سلام چه وکالت و چه سر دفتری با یک فاجعه عطیم رو به روست من نمیدونم چرا در مقابل یک عمل اشتباه اینقد مقاومت میکنید
شما تصور کنید با این همه پدیرفته شده ی سر دفتری باید چیکار کرد این همه هزینه کند و بعد درامدی نداشته باشد واقعا امحاف در حق کسانی است که قبول شده اند
شما چقدر به فکر درآمد اونایین!!
واقعا نگرانی هاتون رو درک می کنم .!واقعا که ….
آفرین به این مرد باشرف خدا یارش باشه
قانون تسهیل رو برندارین وکیلی که کار بلده بااین همه پرونده راه خودشو پیدا میکنه …
ملت ایران گرفتار یک سری افراد شده است که فکر هم نمیکنند… کدام عقل سلیم قبول می کند که فردی وکالت وی را قبول کند که ۲ و یا ۳ نمره او در امتحان صفر شده است…
احسنت برآقای نادعلی بزرگوار؛قطعا موضع ایشان درمورد قانون تسهیل به حق میباشد
باعرض سلام و ادب.جناب نماینده ی بزرگوار والله بنده ۳ساله پشت کنکور هستم و باهمین قانون تسهیل هم قبولی واقعا دشوار هستش باید مطالعه خوب و کافی داشته باشیم.پس نیازی به دستکاری این قانون برای رفاه حال وکلای پیشکسوت که … نیست.ضمنا اگر وکلای پیشکسوت به فکر مصالح کشور و ملت هستند تجربیات ارزنده ی خود را به کارآموزان انتقال دهند.
ببخشید خواهر من دو ماه نخونده تونست وکالت قبول شه؟؟؟؟!!!! چه طور شما سه ساله می خونی قبول نمی شی؟؟؟؟!!ببخشید اگه شما سه ساله می خونی و با وجود قانون تسهیل هم نمی تونی قبول بشی راه اشتباه اومدی شما استعداد رشته انسانی نداری حتی وارد این شغل هم بشی به دلیل نداشتن استعداد موفق نخواهی شد…
کاملا حرفتون درسته .قبول شدگان زیادی مشترک هستن که باعث فرصت سوزی برای بقیه هست.
سلام اگر یک آمار هم از بازار کار و ارجاع پرونده های قضایی به وکلا بگیرید خیلی موثر تره ، این که فقط پروانه وکالت صادر بشه فارغ التحصیلان بیکار را به وکلای بیکار تبدیل کرده اید .
واقعا قانون تسهیل گند زده به نهاد وکالت.با اینکه خودم میخوام در آزمون شرکت کنم ولی میگم قانون بیخودی هست و سریعتر متوقفش کنید.
سلام دوستان
به نظر من اینها فقط به فکر اشتغالزایی کاذب هستند
من ۱۵ سال هست که وکیل هستم. و تمام شرایط اساسی یک وکیل خوب را هم رعایت میکنم. و هرساله میبینم دارم فقیر تر میشم. پرونده ها را باید با نصف بها انجام بدیم تا عقب نمونیم واله به خدا وکلا ۸۰ درصد الان بیکار شدند و کاری ندارند چون مردم پولی ندارند که به وکیل بدهند کارآموزان وکالت که دیگه واقعا تحت فشار مالی هستند.
آقایان فقط فکر آمار هستند وکالت که دیگه خراب شده برای ما هم فرقی دیگه نمیکنه ولی توصیه میکنم که به وکالت به عنوان شغل نگاه نکنید حتما به فکر شغلی دیگر باشید و بعد وارد وکالت هم بشید
وکالت شغل نیست
اینکه بخواین با صدور پروانه وکالت، بصورت کاذب آمار بیکاری رو پایین بیارید دردی از مردم دوا نمیکنه
وکیلی که در سال ۱۰ تا پرونده هم نداشته باشه، باز هم بیکار محسوب میشه، با این تفاوت که فشار اقتصادی بیشتری رو باید تحمل کنه.
شما که انقدر به فکر رسیدن به آمار جهانی هستی، این رو هم در نظر بگیرید که در کشورهای هدف شما، وکالت اجباری است، نه مثل کشور ما که هرکسی فکر میکنه از وکیل و قاضی بیشتر میفهمم و خودش رو بی نیاز از وکیل میدونه.
کاش یه توجهی هم به آمار تعداد پرونده های دارای وکیل و بدون وکیل هم میکردید تا بفهمید اوضاع وکالت روز به روز داره بدتر میشه.
طرف تا لحظه آخر کارش رو بدون وکیل پیش میبره، وقتی دیگه کار از کار گذشت، تازه یادش میفته بره سراغ وکیل و اونوقت هم توقع معجزه از وکیل داره!
ترسم نرسی به کعبه آقای نادعلی
این ره که تو میروی …