بیانیه پایانی پنجاه و پنجمین همایش هیات عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران

وکلاپرس- پنجاه و پنجمین همایش هیئت عمومی اسکودا به میزبانی کانون وکلای دادگستری قم با صدور بیانیه ای پایان یافت.
به گزارش وکلاپرس، پنجاه و پنجمین همایش هیات عمومی اسکودا به میزبانی کانون وکلای دادگستری قم در روز های ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت برگزار شد و اصلاح اساسنامه اسکودا، نحوۀ تعیین بودجه اتحادیه، تصویب ترازنامۀ مالی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و تعیین میزبان همایش بعدی هیئت عمومی اسکودا از جمله دستور کارهای این نشست بود.
بیشتر بخوانید:
متن بیانیه به شرح زیر است:
بیانیه پایانی پنجاه و پنجمین هیات عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
۱- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، در پایان پنجاه و پنجمین همایش سراسری خود که با حضور رؤسا، اعضای هیأت مدیره و نمایندگان شورای اجرایی کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور در شهر مقدس قم برگزار گردید، با تأکید مجدد بر جایگاه رفیع و سترگ وکالت در منظومه حقوقی جمهوری اسلامی ایران، رسالت خطیر این نهاد مستقل را در پاسداری از حقوق اساسی ملت، صیانت از آزادیهای مشروع، تضمین دادرسی عادلانه و استقرار عدالت اجتماعی یادآور میشود و بر ضرورت تعامل سازنده و همافزایی هوشمندانه با قوه محترم قضاییه در جهت تحقق عدالت و ارتقاء امنیت قضایی جامعه تأکید مینماید.
۲- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، بر صیانت از وظایف بنیادین نهاد وکالت، بر لزوم تمرکز بیش از پیش اسکودا بر مأموریتها و سیاستهای کلان و بینکانونی که غایت تأسیس آن را شکل داده است، تأکید میورزد و کانونهای عضو خود را به حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کوشش برای تحقق دفاع شهروندان برای ایجاد توازن سنجیده میان کانونهای عضو و اتحادیه، رهنمون میسازد.
۳- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، ضمن تقدیر از رویکرد سازنده قوه محترم قضائیه در جهت تعامل با نهاد وکالت به عنوان دو رکن جداییناپذیر تحقق عدالت، وفق مکانیسمهای قانونی، تقاضای رسیدگی مجدد در خصوص پرونده قضایی وکلایی که در مقام دفاع و در انجام وظایف وکالتی خود، دچار محکومیت قضایی شده و یا به دلیل انجام امور صنفی و وظیفه ذاتی شغل شریف وکالت دچار محرومیت و یا محکومیت انتظامی گردیدهاند، را دارد.
۴- با توجه به آشکار شدن معایب بنیادین قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در خصوص نهاد وکالت و آثار مخرب آن بر حقوق ملت، هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ضمن التزام و احترام به حقوق مکتسبه پذیرفتهشدگان بر اساس قانون مذکور و ضمن سپاس از دغدغهمندی قوه محترم قضاییه به لزوم اصلاح قانون مذکور، از کمیسیون محترم قضایی و حقوقی مجلس انتظار دارد در راستای رویکرد مثبت خویش نسبت به نهاد وکالت، در اصلاح قانون یاد شده با توجه به استانداردهای پیشبینی شده اقدام و تسریع نماید.
۵- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، با دلی مشحون از اندوه و وجدانی مسئول، مصیبت اندوهبار و تأسفبرانگیز حادثه بندر شهید رجایی را به مردم شریف ایران تسلیت عرض مینماید و با خانوادههای داغدار این رویداد تلخ صمیمانه ابراز همدردی میکند. این سانحه هولناک، نهتنها زنگ خطری برای نظام ایمنی و مدیریت بحران کشور، بلکه یادآور مسئولیت خطیر مدیران و نهادهای اجرایی است. اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران بر ضرورت پاسخگویی شفاف، پذیرش مسئولیت و استقرار نظامی کارآمد و مبتنی بر نظارت، پیشگیری و تدبیر در مدیریت ملی تأکید میورزد.
۶- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، در پی تداوم قطع برق در اقصینقاط کشور، که به شکلی محسوس در زندگی روزمره شهروندان و عملکرد زیرساختهای آموزشی، بهداشتی، حرفهای و اقتصادی خلل ایجاد کرده است، مراتب نگرانی عمیق خویش را اعلام میدارد و تاکید میکند؛ این وضعیت، مغایر با کرامت انسانی و حقوق بنیادین ملت است و تأکید میورزد؛ تأمین پایدار انرژی، نیازمند برنامهریزی علمی، مدیریت مدبرانه و پاسخگویی مستمر از سوی نهادهای مسئول است و هرگونه محرومسازی مردم از خدمات اساسی، بدون پیشبینی سازوکارهای جبران و اطلاعرسانی مؤثر، با اصول مسلم حقوق شهروندی در تعارض میباشد.
۷- هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، حفاظت از آثار تاریخی، میراث فرهنگی و اموال عمومی کشور را نهتنها مسئولیتی حقوقی، بلکه تعهدی ملی، وجدانی و تمدنی میداند. تعرض به این گنجینههای هویتی، تعرض به شرافت تاریخی یک ملت است. این اتحادیه، ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری افتخاری و حقوقی با نهادهای ذیربط، صراحتاً آمادگی خود را جهت پیگیری دعاوی داخلی و بینالمللی برای بازگرداندن اشیای ارزشمند تاریخی و فرهنگی کشور اعلام مینماید، تا در پیشگاه تاریخ و نسلهای آینده، رسالت خویش را بیکموکاست ایفا کرده باشد.
“هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران”
شهر مقدس قم- اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی
صدور چند بند زیبا و پرطمطراق در دفاع از وکیل و ملت و فلان و بهمان مناسب رسانه ها … حذف بند حمایت صنفی از وکلای مظلوم یا همان وظیفه اصلی و ذاتی اسکودا در خفا … و دیگر هیچ … سوال آیندگان: اساسا ساختار این هیئت عمومی عریض و طویل برای چه بود و چه کرد؟!